Lasagne er en af livretterne herhjemme, og der er oftest den klassiske italienske version der kommer på bordet når der er lasagne på madplanen. Vi er også blevet glade for mexicansk tortillalasagne, og det er den du får vores opskrift på i dag. Lækker og krydret kødsovs imellem tortillas, og selvfølgelig masser af ost.

Lasagne i mexicansk forklædning
Vi elsker jo lasagne herhjemme. Både den klassiske italienske lasagne, men også nye og sjove varianter. Der er bare noget over mad der ligger i smukke lag på den måde!
I denne version er det altså en lasagne uden pasta og bechamelsauce. Det er nemlig en mexicansk variant, hvor lasagnepladerne er skiftet ud med tortillapandekager, og bechamelsaucen er skiftet ud med rød cheddarost.
Det er en tortillalasagne med oksekød i en krydret sovs, hvor der også er sorte bønner, majs og peberfrugt. Den er et must hvis du laver mexicansk aften, og den er også god bare som hverdagsmad på en mandag aften.
Server gerne denne lasagne med creme fraiche, mexicansk salsa og en ordentlig skål guacamole til. Frisk koriander på toppen smager også helt fantastisk hvis du er en af dem der kan lide smagen af koriander?
Ingrediensnoter
Bønner – Vi bruger sorte bønner i denne lasagne. Du kan også vælge andre typer af bønner eller en blanding af forskellige slags hvis du synes. Vi køber dem i dåse eller kartoner, hvor de er klar til brug, det er super nemt på den måde.
Krydderier – Vi blander altid selv vores krydderier til mexicanske retter. Enten direkte når vi laver retten som her, ellers blander vi en større portion taco krydderi, det kan nemlig bruges i mange retter. Vil du ikke købe alle krydderierne til retten, så kan du bruge et brev færdigblandet taco mix.
Tortillapandekager – Vi bruger de helt almindelige tortillas fra supermarkedet når vi laver tortillalasagne. Vælg en størrelse der passer til din springform. Vi elsker tortillapandekagerne lavet på majs, men de fås ofte kun i meget små størrelser, så til denne ret bruge vi dem lavet på hvede. Du kan også vælge dem af fuldkorn hvis du vil gøre retten lidt sundere.
Ost – Vi bruger en rød cheddar som vi køber i en hel blok og river. Du kan selvfølgelig vælge revet cheddar hvis du synes det er nemmere, eller du kan skifte det ud med revet mozzarella hvis du bedre kan lide smagen af det.
Hvordan laver man tortilla lasagne?
Først skal du have lavet en kødsovs. Den skal laves med alle de lækre krydderier og smages rigtig godt til. Når alle ingredienserne til kødsovsen er i gryden, skal den koge godt ind, så den ikke indeholder for meget væske. I en traditionel lasagne, vil pastapladerne suge væsken, sådan er det ikke her.
Når saucen er klar, lægges først en tortilla i en springform, herefter et lag kødsovs efterfulgt af ost og så en tortilla igen. Man fortsætter til alt saucen er brugt, og topper lasagnen med cheddar inden den skal i ovnen indtil osten er smeltet.
Det er ikke en spor svær ret at lave, og så smager den altså også fantastisk dagen efter hvis der skulle være rester tilbage.
Ofte stillede spørgsmål
Ja. Du kan enten lave din lasagne helt færdig, og varme den op ved spisetid (eller rester af den), eller du kan samle den, og vente med at komme den i ovnen til lige inden i skal spise. Hvis den er kold skal den have lidt længere tid end i den oprindelige opskrift.
Ja, det kan du. Du kan enten fryse lasagnen hel, eller dele den i mindre portioner og fryse dem separat som en nem aftensmad eller frokost.
Andre mexicanske retter du måske vil synes om
- Bagte søde kartofler med mexicansk fyld
- Nachos med oksekød
- Chili con carne
- Mexicansk salsa og Guacamole
Opskrift på mexicansk lasagne med tortillapandekager
Her får du vores opskrift på en lækker mexicansk tortillalasagne. Den er perfekt til mexicansk aften med en masse andre mexicanske retter eller som simpel hverdagsmad sammen med salsa, guacamole og creme fraiche.

Mexicansk Tortillalasagne
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk kanel
- 1 tsk chiliflager, kan undlades
- 500 g hakket oksekød
- 230 g sorte bønner, drænet vægt
- 200 g majs, drænet vægt
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 5 dl oksebouillon
- 1 ds hakkede tomater
- 1 spsk sukker
- Salt
- Peber
- 150 g revet cheddarost
- 5 tortillapandekager
- 1 dl frisk koriander
Sådan gør du
- Opvarm olivenolien i en gryde. Hak løg og hvidløg fint, og steg dem ved middelvarme til løgene bliver gennemsigtige.
- Tilsæt paprika, røget paprika, spidskommen, koriander, kanel og chiliflager, og lad det stege med et par minutter.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det af i gryden.
- Når kødet er brunet af, tilsættes sorte bønner, majs, rød peberfrugt i tern, hakkede tomater, sukker, salt og peber. Kog retten op, og lad den koge ind i 30 minutter uden låg. Rør jævnligt.
- Når sovsen er kogt ind, og der meste væske er kogt væk, er vi klar til at samle lasagnen.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom bagepapir i bunden af en springform, der passer i størrelsen med tortillapandekagerne.
- Læg først en tortillapandekage i bunden af springformen. Kom så ¼ af kødsovsen ovenpå pandekagen. Drys en håndfuld ost ovenpå.
- Læg endnu en tortilla ovenpå. Kom så kødsovs og en lille håndfuld cheddar oven på, og derefter endnu en pandekage. Fortsæt til du har brugt al kødsovsen og lagt den sidste tortilla på toppen. Fordel resten af osten ud over toppen og sæt lasagnen i ovnen 10 minutter eller til osten er smeltet.
- Pynt med lidt frisk koriander og server med creme fraiche, salsa og guacamole.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: