Populært:

Guacamole

5

/5

5 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

5 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Her får du den bedste hjemmelavede guacamole med masser af smag. Avocadocreme på steroider kan man vel også kalde det. Lækker og cremet konsistens, med små knasende stykker af løg, tomat, og masser af frisk koriander. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver den bedste guacamole i verden, så læs med her og få vores opskrift.

Cremet nem guacamole

Nem Mexicansk mad

Der er noget tiltalende ved Mexicansk mad.

Mange af retterne er nemme at tilberede, og smagen er i top. Jeg tror de fleste af os kender nachos, dem kan man næsten få på enhver café.

Hjemme hos os er de også på listen over nemme retter, der er lidt hygge over. Man kan spise dem lige som man vil, med kylling, med oksekød, eller helt uden kød.

En stor del af oplevelsen er tilbehøret, og de dips man serverer til. Og her er en god guacamole i min verden helt uundværlig. Den lækre cremede konsistens, lidt stærk, lidt syrlig og den karakteristiske smag af koriander.

Man kan selvfølgelig lave den uden koriander, men jeg synes det hører til.

verdens bedste guacamole med tomat koriander og chili

Hvordan laver man hjemmelavet guacamole?

Når man skal lave hjemmelavet guacamole, så er det faktisk ret nemt, og den kan laves i forvejen! Så bare med på køl med den, så er den lige til at tage ud og stille på bordet. Nogen kommer creme fraiche i deres guacamole, det er ikke lige min kop te. Derfor er min guacamole uden creme fraiche!

Creme fraiche kan man servere som en dip ved siden af.

Her kommer en lille gennemgang af de ingredienser du skal bruge, og en hurtig gennemgang af fremgangsmåden. Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

  • Avocado, de skal være helt modne og bløde. Man kan også købe poser med frossen avocado, det dur fint til denne opskrift!
  • Løg, ikke så vigtigt om det er rødløg, skalotteløg, eller alm. gule løg.
  • Tomater, ja, i min opskrift er der tomater.
  • Hvidløg
  • Frisk chili, en eller anden stærk chili. Hvis man ikke har chili, så kan Tabasco bruges.
  • Limesaft
  • Frisk koriander, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen, men det er nu altså næsten et must i en autentisk guacamole.
  • Salt og Peber

Avocadokødet moses til den ønskede konsistens. De øvrige ingredienser tilsættes og det hele blandes godt samme. Smag den hjemmelavede guacamole til med ekstra limesaft, salt og peber.

Server den med det samme, eller stil den på køl til den skal bruges.

Skål med avocadodip / guacamole

Opskrift på hjemmelavet guacamole

Her kommer vores opskrift på den bedste hjemmelavede guacamole med tomater. Den perfekte følgesvend til nachos, taco’s og andre Mexicanske lækkerier. Den er også lækker som dip til grøntsagsstænger eller chips.

Jeg håber du får lyst til at prøve vores opskrift næste gange du skal lave guacamole.

Cremet nem guacamole
5 fra 1 stemme

Guacamole opskrift

Den bedste hjemmelavede avocadodip med masser af smag. Den kan med fordel laves i forvejen og stilles på køl indtil den skal bruges.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Dip
Køkken Mexikansk
Antal 4 personer
Kalorier 267 kcal

Ingredienser

  • 3 avocadoer, modne
  • ½ løg, fint hakket
  • 2 tomater, skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg, knuste eller fint revet
  • ½ frisk chili, uden kerner, fint hakket. Som jalapeno eller tilsvarende i styrke
  • 1 lime, saften heraf
  • ½ dl frisk koriander, fint hakket
  • tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Avocadoerne skylles. Del del dem i halve og fjern kerne og skal.
  • Find en stor skål eller morter frem. Mos nu avocadoerne til den ønskede konsistens for eksempel med en gaffel. Tilsæt hakket løg, hakket tomat, fint revet hvidløg, jalapeno chili, limesaft, hakket koriander samt salt og peber. Bland det hele godt sammen og smag til med ekstra limesaft, salt og peber hvis det er nødvendigt.
  • Server det med det samme eller opbevar på køl.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 267kcalKulhydrater: 19gProtein: 4gFedt: 22gMættet fedt: 3gNatrium: 893mgKalium: 980mgFibre: 12gSukker: 4gA-vitamin: 1629IUC-vitamin: 39mgCalcium: 38mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Se flere opskrifter på hjemmelavet dip og dressinger her

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.