Her får du den bedste hjemmelavede guacamole med masser af smag. Lækker og cremet konsistens, med små knasende stykker af løg, tomat, og masser af frisk koriander. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver den bedste guacamole i verden, så læs med her og få vores opskrift.

Nem Mexicansk mad
Der er noget tiltalende ved Mexicansk mad.
Mange af retterne er nemme at tilberede, og smagen er i top. Jeg tror de fleste af os kender nachos, dem kan man næsten få på enhver café.
Hjemme hos os er de også på listen over nemme retter, der er lidt hygge over. Man kan spise dem lige som man vil, med kylling, med oksekød, eller helt uden kød.
En stor del af oplevelsen er tilbehøret, og de dips man serverer til. Og her er en god guacamole i min verden helt uundværlig. Den lækre cremede konsistens, lidt stærk, lidt syrlig og den karakteristiske smag af koriander.
Man kan selvfølgelig lave den uden koriander, men jeg synes det hører til, men jeg ved godt at det er en krydderurt der deler vandene lidt.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Avocado – De skal være helt modne og bløde. Man kan også købe poser med frossen avocado, det dur fint til denne opskrift! Lad det tø op før du skal lave din guacamole.
Tomater – Ja, i min opskrift er der tomater. Det skal der i en original guacamole efter min mening, men når det så er sagt, så kan man godt springe det over og stadig få et godt resultat.
Frisk chili – En eller anden stærk chili. Hvis man ikke har chili, så kan Tabasco også godt bruges. Smag til og lad være med at komme for meget i, før du har smagt på den, så du undgår at den bliver for stærk.
Frisk koriander, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen, men det er nu altså næsten et must i en autentisk guacamole.
Hvordan laver man hjemmelavet guacamole?
Når man skal lave hjemmelavet guacamole, så er det faktisk ret nemt, og den kan laves i forvejen! Så bare med på køl med den, så er den lige til at tage ud og stille på bordet. Nogle kommer creme fraiche i deres guacamole, det er ikke lige min kop te. Derfor er min guacamole uden creme fraiche!
Creme fraiche kan man servere som en dip ved siden af.
Avocadokødet moses til den ønskede konsistens. De øvrige ingredienser tilsættes og det hele blandes godt samme. Smag den hjemmelavede guacamole til med ekstra limesaft, salt og peber.
Server den med det samme, eller stil den på køl til den skal bruges.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan godt lave den nogle timer i forvejen. Du skal være opmærksom på at farven kan ændre sig lidt, og at smagen også intensiveres når den står og trækker. Læg gerne avocadostenen ned i guacamolen, og læg film helt ned ovenpå, så den ikke får luft, så undgår du at den bliver brun alt for hurtigt.
Andre lækre dips og dyppelse
Tips og Tricks
- Tilsmagning
- Det er meget individuelt hvor meget hvidløg og chili man synes der skal i sådan en guacamole, og det afhænger også meget af den styrke ens chili lige har. Så du er nød til at smage til, og komme lidt i af gangen indtil du synes du har den rette balance og styrke.
Serveringsforslag
- Server den cremede dip som tilbehør til Nachos med kylling eller Nachos med oksekød.
- Den er også dejlig at spise til en Burrito bowl med kylling, i en Mexicansk burger eller andre dejlige mexicanske retter.
Elsker du avocado?
Så må du også prøve vores opskrifter på en lækker tomatsalat med avocado og agurk og eller en måltidssalat med varmrøget laks og avocado
Opskrift på ægte mexicansk guacamole
Her kommer vores opskrift på den bedste hjemmelavede guacamole med tomater. Den perfekte følgesvend til nachos, taco’s og andre Mexicanske lækkerier. Den er også lækker som dip til grøntsagsstænger eller chips.
Jeg håber du får lyst til at prøve vores opskrift næste gange du skal lave guacamole, herhjemme er det et kæmpe hit hos både børn og voksne.

Guacamole
Ingredienser
- 3 avocadoer
- ½ løg
- 2 tomater
- 2 fed hvidløg
- ½ frisk chili, uden kerner, som jalapeno eller tilsvarende i styrke
- 1 lime
- ½ dl frisk koriander
- 1 ½ tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Skyl avocadoerne, og skær dem i halve og fjern stenen.3 avocadoer
- Skyl tomaterne og skær dem i små tern. Hak løg og chili fint, og riv hvidløg fint. Pres saften ud af limen og hak korianderen fint.½ løg, 2 tomater, 2 fed hvidløg, ½ frisk chili, 1 lime, ½ dl frisk koriander
- Find en stor skål eller morter frem. Mos nu avocadoerne til den ønskede konsistens for eksempel med en gaffel. Tilsæt hakket løg, hakket tomat, fint revet hvidløg, chili, limesaft, hakket koriander samt salt og peber. Bland det hele godt sammen og smag til med ekstra limesaft, salt og peber hvis det er nødvendigt.1 ½ tsk salt, Peber
- Server det med det samme eller opbevar på køl til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. oktober 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her