Hvem elsker ikke nachos? Det gør jeg i hvert fald, og nachos med kylling er en af mine favoritter. Lækker og mør kylling, smeltet ost, sprøde chips og selvfølgelig en god salsa og guacamole til. Hvis du vil se hvordan vi laver nachos med kylling, så læs med her og få vores opskrift.
Nem aftensmad og cafe-klassiker
Nu er det jo selvsagt lang tid siden vi har været på cafe, men når vi har været, så er der næsten altid en i flokken der bestiller nachos med kylling. Det er blevet en rigtig klassisk ret på mange cafeer, nogen steder er det rigtig godt, og nogle steder mindre godt.
Men der kan slet ikke være tvivl om at hjemmelavede nachos med kylling er bedst! Her kan man selv styre mængden af krydderier, ost og nachos. Når vi laver det hjemme, så plejer vi at blande nachos med chili, ost og salt, så man får lidt af hvert. Jeg kan bedst lide dem med chili, ungerne er vidst mest til dem med cheese flavor.
Sådan en omgang Luksus-nachos med kylling er rigtig Comfort food, eller hyggemad som vi kalder det på dansk, og så er det nem aftensmad på 30 minutter. Det er ikke vildt sundt, men der skal altså også være plads til at synde en gang i mellem!
Ingrediensnoter
Kyllingkød – Vi plejer at bruge Kyllingebryst eller kyllingefilet. Det skal skæres i tern, så hvilken udskæring du vælger, gør ikke den store forskel. Gå efter noget kylling af god kvalitet, der ikke er pumpet med saltvand.
Krydderi til nachos – Jeg plejer at blande mit eget, men du kan også sagtens købe en færdigblanding. Se vores krydderiblanding her.
Ost – Jeg plejer at bruge cheddar, men du kan også sagtens komme mozzarella på hvis du er mere til det. Cheddar kan købes en i hel blok og rives, eller du kan købe en pose revet cheddar.
Sådan laver du luksus-nachos med kylling
Her kommer en kort gennemgang af fremgangsmåden.
Husk at du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden.
Kyllingekødet svitses på en pande sammen med krydderier og de andre ingredienser. I et ildfast fad kommes nachos fordelt i et jævnt lag, det nu færdigtilberedte kyllingekød fordels ud over efterfulgt af den ønskede mængde ost.
Fadet stilles nu i en forvarmet ovn og tilberedes til osten er smeltet og retten er varmet igennem. Når det er færdigt tages fadet ud af ovnen og tern af tomater, agurk og majs fordeles ud over.
Server med hjemmelavet guacamole, salsa og creme fraiche til.
Ofte stillede spørgsmål
Vi laver nachos ved 190 grader. Her skal de have cirka 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og retten er gennemvarm og gylden på toppen. Hold godt øje med dine nachos, de må ikke blive sorte.
Nachos kan serveres som en del af en større mexicansk buffet, eller som selvstændig ret. Server dem sammen med Guacamole, salsa og en frisk creme fraiche.
Jeps! Mozzarella er et godt bud hvis du ikke lige bryder dig om cheddar. Du kan også vælge at bruge en blanding af de to oste.
Ja. Du kan lave dine nachos kun med ost hvis du helst vil det. Prøv også med hakket oksekød, det smager også dejligt. Se vores opskrift på nachos med oksekød her.
Andre mexicanske retter du måske vil synes om
- Nachos med oksekød
- Mexicansk salsa og Guacamole
- Mexicansk tortillalasagne
- Bagte søde kartofler med mexicansk fyld
Opskrift på hjemmelavede nachos i ovn med cheddar og kylling
Her kommer vores opskrift på de bedste hjemmelavede nachos med kylling og cheddar. Der er masser af smag, og det er en lækker hyggeret for hele familien.
Nachos med kylling
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 500 g kyllingebryst, eller filet
- 30 g tacokrydderi, <– Hjemmelavet eller færdigkøbt
- 1 dl vand
- 1 spsk tomatpure
- 400 g tortillachips, eller efter smag
- 100 g revet cheddarost
- 100 g revet mozzarella
- 3 tomater, skåret i tern
- ½ agurk, skåret i tern
- 140 g majs
- 1 spsk frisk koriander, kan undlades
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 190 grader alm. ovn.
- I en stor pande varmes olien op til middelhøj varme
- Kyllingekødet og krydderiblandingen kommes på panden og brunes det godt af ved middel varme. Tilsæt derefter en dl vand samt tomatpure til panden og lad det simre ved middel varme til det meste af væsken er fordampet. Når kødet er færdigt tages det af varmen og stilles til siden.
- I et ildfast fad fordeles tortillachips i bunden, fordel derefter kødet over, slut af med af drysse med cheddar og mozzarella.
- Kom fadet i den forvarmede ovn i ca. 10 – 15 minutter til osten er smeltet. Når osten er helt smeltet tages fadet ud af ovnen.
- Kom hakkede tomater og hakket agurk på som topping, og drys eventuelt med frisk koriander inden servering.
- Server med guacamole og en lækker stærk salsa.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: