Mexicansk salsa

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Nem og lækker hjemmelavet mexicansk salsa. Den tager kun et øjeblik at lave, og den smager helt fantastisk. Læs videre her og lær hvordan du hurtigt kan lave en tomatsalsa, så behøver du aldrig at købe det igen.

hjemmelavet mexicansk salsa med en tortilla chips.

Hjemmelavet tomatsalsa

Den bedste salsa er den man selv laver. Og der er virkelig en hel verden at bevæge sig ud i. Der er salsaer i alle afskygninger, lige fra en lækker Mexicansk salsa med tomat, til en baseret på mango eller ananas.

Men en opskrift på en nem hurtig salsa er et must for enhver madelsker med hang til det Mexicanske køkken, og det er lige hvad den her er.

Det gode ved den her salsa er at det hele “bare” skal en tur i blenderen, og så er den i princippet klar til servering.

Server den til Mexicansk aftensmad, eller som en lækker dip når der tortillachips eller Bugles på bordet til en snack.

skål med hjemmelavet tomatsalsa og tortillachips ved siden af.

Mere hverdagsmad

Ingrediensnoter

Hakkede tomater på dåse – Det er så nemt at lave salsa med hakkede tomater fra dåse, for de er klar til at bruge, og det er altid noget vi har i viktualierummet. Vælg tomater af en god kvalitet, det kan virkelig smages i sådan en salsa.

Limesaft – Limen er med til at give salsaen det rette syrlige pift.

Frisk chili – Sådan en tomatsalsa skal efter min mening have lidt bid. Så frisk chili skal der til. Du kan selvfølgelig justere mængden efter hvor stærk du vil have den.

Frisk koriander – Nu kommer vi til noget der deler vandene lidt. Herhjemme elsker vi det heldigvis, og det skal altså gerne med når vi laver mexicansk. Hvis du slet ikke kan lide smagen af frisk koriander, kan du godt springe det over.

Hvordan laver man mexicansk salsa?

Det er ganske enkelt!

Det kan faktisk ikke blive meget nemmere at lave salsa, ud over at købe en færdig en selvfølgelig. Men faktum er at men med ganske få ingredienser kan lave en helt fantastisk lækker og nem tomatsalsa på ingen tid.

Alle ingredienserne kommes i en blender og blendes til en let grov konsistens.

Smag salsaen til og server den med det samme.

Den kan også laves i forvejen og stilles på køl til den skal på bordet.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hvid skål med rød tomatsalsa med frisk koriander.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave salsa på forhånd?

Ja det kan du i hvert fald. Smagen træder tydeligere frem når den lige har stået og trukket lidt på køl inden den serveres, så det er en fin ide at gøre.


Andre dips til dine nachos

skål med hjemmelavet mexicansk salsa og tortillachips.

Tips og Tricks

  • Dryp eventuelt tomaterne af
    • Dippen her bliver lind og let flydende som vi kender fra et glas med tacosauce i supermarkedet. Den konsistens er formidabel til chips. Hvis du gerne vil have en lidt tykkere konsistens på din salsa, så kan du med forde lige hælde de hakkede tomater op i en si og dryppe væsken fra inden du kommer dem i blenderen.

Serveringsforslag

Elsker du tomater?

Så må du også prøve vores opskrifter på Tomatsalat med burrata eller Bagte cherrytomater

Skål med lækker hjemmelavet tomatsalsa.

Opskrift på den bedste tomatsalsa

Her kommer vores opskrift på en virkelig nem og lækker Mexicansk salsa, med fuld knald på smagen. Den tager kun et øjeblik at lave og den kan med fordel laves i forvejen, så den er lige til at stille på bordet ved spise/snacktid.

Vi håber du for lyst til at prøve opskriften, men vær forberedt på at du aldrig kommer til at købe et glas færdiglavet salsa igen!

hjemmelavet mexicansk salsa med en tortilla chips.
5 fra 3 stemmer

Mexicansk salsa

Opskrift på utrolig nem og velsmagende tomatsalsa. Den tager kun 5 minutter at lave og så er den lige til at servere. Den hjemmelavede version smager altså meget bedre end dem du kan købe færdige.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Dip
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 55 kcal

Ingredienser

  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 rødløg
  • 1 ½ lime, , saften heraf
  • 1 jalapeno, eller anden chili, uden kerner
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl frisk koriander, eller efter smag
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Skræl løget og del det i grove tern. Kom løg i blenderen sammen med alle de andre ingredienser.
    1 ds hakkede tomater, 1 rødløg, 1 ½ lime, 1 jalapeno, 3 fed hvidløg, ½ dl frisk koriander, ½ tsk stødt spidskommen, 1 tsk salt, Peber
  • Blend det til salsaen har en grov konsistens. Smag til med ekstra limesaft, salt og peber om nødvendigt.
  • Server det med det samme eller opbevar salsaen på køl indtil servering.

Tips og noter

Konsistens – Hvis du ønsker en tykkere konsistens på din salsa, kan du dryppe tomaterne af inden i de kommes i blenderen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 55kcalKulhydrater: 13gProtein: 3gFedt: 0.5gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.1gNatrium: 725mgKalium: 442mgFibre: 3gSukker: 6gA-vitamin: 1112IUC-vitamin: 23mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. oktober 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

En kommentar til “Mexicansk salsa”

  1. 5 stars
    Den her salsa er en favorit hos hele familien når vi ser film og spiser bugles eller tortillachips!

    Svar
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.