En dejlig frisk salsa serveret til nachos, grillet kød, eller i en tortilla, det er bare godt! Pico de gallo er en helt klassisk Mexicansk salsa lavet af friske fuldmodne tomater, løg, chilipeber, frisk koriander og masser af limesaft. Hvis du vil se opskriften, så læs med her.
Salsa Salsa Salsa
En god salsa kan gøre sig godt til næsten alle retter. Selvfølgelig er den selvskreven til retter fra det mexicanske køkken, men også til mange af vores egne retter her fra norden er det faktisk rigtigt lækkert.
Og hvorfor er det så at jeg er så vild med salsa? Jo, det er nemt at lave, det smager fantastisk og så kan det laves i forvejen!
Der er en salsa til enhver stemning, og selvom vi traditionelt tænker på en salsa som noget baseret på tomater, så kan det lige så godt være jordbær, ananas eller mango der danner basen for en dejlig fisk salsa.
Salsa fra glas vs frisk salsa. Der er ingen tvivl om at en salsa lavet af helt friske ingredienser til hver en tid slår en færdiglavet salsa. Men når det så er sagt, så er der altså mulighed for for at finde en færdiglavet salsa der stadig er ok. Salsa kan være grov som den her klassiske mexicanske pico de gallo, men den kan også være helt glat som og have konsistens som en sauce.
Den syrlige smag fra limesaften er et rigtig godt modspil til fed mad, og i mexicansk mad hvor der er overflod af krydderier, styrke fra chili og en del fedme, så er salsa den perfekte følgesvend.
Næste gang du skal servere mexicansk mad derhjemme, hvad enten det er tortillas, nachos eller burritos, prøv lige denne her opskrift.
Ingrediensnoter
Tomater – Salsaen bliver bare bedst med helt modne tomater lige fra drivhuset. Uden for sæsonen skal du gå efter de mest røde og modne du kan finde.
Chili – Helt traditionelt laves en pico de gallo med serrano chili, dem kan man selv dyrke i drivhuset. De er ikke så nemme at opdrive i supermarkeder, men du kan sagtens bruge en helt almindelig jalapeno chili i stedet for.
Koriander – Frisk koriander er en af de vigtigste ingredienser og giver den der helt specielle smag. Det er sådan med koriander, enten kan man lide det, eller også så hader man smagen. i en snæver vending, så kan du godt springe det over, og erstatte det med persille, men smagen bliver bare ikke helt den samme.
Limesaft – Saften fra limefrugten er også en helt klassisk ingrediens. Jeg foretrækker at bruge friskpresset og helst økologisk. Men hvis du ikke kan få frisk lime, så kan den på flaske bruges til nød.
Hvordan laver man pico de gallo?
Her kommer en kort gennemgang af hvordan du laver den bedste pico de gallo til en mexicansk festaften. Husk at bruge friske ingredienser, så får du også det bedste resultat.
Alle ingredienserne hakkes fint og blandes med limesaft, salsaen smages til med salt og ekstra limesaft om nødvendigt.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige salsa opbevares på køl og der kan de holde sig i ca. 3 dage. Den er dog bedst når den er helt frisklavet.
Ja, det kan det godt, men når man tør det op, så smatter det helt ud. Den smager dog stadig fint, og kan blendes til en mere glat salsa.
Ja, prøv med frisk persille, mynte eller frisk løvstikke.
Andre salsaer du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Smag til!
- Sådan en salsa kræver noget salt, og det er også vigtigt at justere styrken og syrligheden så den passer til Jer. Derfor må du smage undervejs, og tilsætte mere chili, salt, lime eller hvad du synes den mangler.
- Brug friske tomater
- Friske solmodne tomater, og gerne fra drivhuset, giver altså de bedste resultat. De lidt kedelige og vandede tomater man kan købe om vinteren, er altså bare ikke det samme. Så denne opskrift gør sig helt klart bedst med danske sommermodne tomater.
Serveringsforslag
- Server til dine yndlingsnachos, for eksempel Nachos med kylling eller Nachos med oksekød.
- Server til en mexicansk buffet med tacos og Hjemmelavede tortillas.
- Kom salsaen i en saftig Mexicansk burger eller spis den til Mexicansk tortillalasagne.
Elsker du denne opskrift?
Prøv også vores opskrift på Mexicansk salsa
Opskrift på frisk tomatsalsa
Her kommer vores opskrift på en nem pico de gallo, eller frisk tomatsalsa. Den kan serveres til alt mexicansk mad, eller grillet kød eller fisk.
Når du først en gang har lavet hjemmelavet pico de gallo, så kommer du aldrig til at købe en færdig salsa igen.
Pico de gallo
Ingredienser
- 1 rødløg
- ½ jalapeno chili
- 2 lime
- ½ tsk salt
- 5 tomater
- 1 dl frisk koriander
Sådan gør du
- Hak rødløg og chili fint.1 rødløg, ½ jalapeno chili
- Del limefrugterne på midten, og pres saften ud af dem. Du skal bruge cirka ½ dl limesaft.2 lime
- Hak tomater og koriander, og bland det sammen med løg, chili og limesaften. Smag til med salt og ekstra limesaft.5 tomater, 1 dl frisk koriander, ½ tsk salt
- Anret salsaen i en skål og server.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her