Populært:

Pico de gallo

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En dejlig frisk salsa serveret til nachos, grillet kød, eller i en tortilla, det er bare godt! Pico de gallo er en helt klassisk Mexicansk salsa lavet af friske fuldmodne tomater, løg, chilipeber, frisk koriander og masser af limesaft. Hvis du vil se opskriften på den bedste pico de gallo, så læs med her.

pico de gallo med tomater og koriander som dip og tortillachips ved siden af

Salsa Salsa Salsa

En god salsa kan gøre sig godt til næsten alle retter. Selvfølgelig er den selvskreven til retter fra det mexicanske køkken, men også til mange af vores egne retter her fra norden er det faktisk rigtigt lækkert.

Og hvorfor er det så at jeg er så vild med salsa? Jo, det er nemt at lave, det smager fantastisk og så kan det laves i forvejen!

Der er en salsa til enhver stemning, og selvom vi traditionelt tænker på en salsa som noget baseret på tomater, så kan det lige så godt være jordbær, ananas eller mango der danner basen for en dejlig fisk salsa.

Salsa fra glas vs frisk salsa. Der er ingen tvivl om at en salsa lavet af helt friske ingredienser til hver en tid slår en færdiglavet salsa. Men når det så er sagt, så er der altså mulighed for for at finde en færdiglavet salsa der stadig er ok. Salsa kan være grov som den her klassiske mexicanske pico de gallo, men den kan også være helt glat som og have konsistens som en sauce.

Den syrlige smag fra limesaften er et rigtig godt modspil til fed mad, og i mexicansk mad hvor der er overflod af krydderier, styrke fra chili og en del fedme, så er salsa den perfekte følgesvend.

Næste gang du skal servere mexicansk mad derhjemme, hvad enten det er tortillas, nachos eller burritos, så husk at lave en lækker pico de gallo som tilbehør til.

pico de gallo eller frisk tomatsalsa i skål

Ingrediensnoter

Tomater – Pico de gallo er og bliver bare bedst med helt modne tomater lige fra drivhuset. Uden for sæsonen skal du gå efter de mest røde og modne du kan finde.

Chili – Helt traditionelt laves en pico de gallo med serrano chili, dem kan man selv dyrke i drivhuset. De er ikke så nemme at opdrive i supermarkeder, men du kan sagtens bruge en helt almindelig jalapeno chili i stedet for.

Koriander – Frisk koriander er en af de vigtigste ingredienser og giver den der helt specielle smag. Det er sådan med koriander, enten kan man lide det, eller også så hader man smagen. i en snæver vending, så kan du godt springe det over og erstatte det med persille, men smagen liver bare ikke den samme.

Limesaft – Saften fra limefrugten er også en helt klassisk ingrediens i en mexicansk salsa. Jeg foretrækker at bruge friskpresset og helst økologisk. Men hvis du ikke kan få frisk lime, så kan den på flaske bruges til nød.

Hvordan laver man pico de gallo?

Her kommer en kort gennemgang af hvordan du laver den bedste pico de gallo til en mexicansk festaften. Husk at bruge friske ingredienser, så får du også det bedste resultat.

Alle ingredienserne hakkes fint og blandes med limesaft, salsaen smages til med salt og ekstra limesaft om nødvendigt.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pico de gallo eller frisk tomatsalsa med koriander og rødløg i skål med tortillachips ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man pico de gallo?

Pico de gallo opbevares på køl og der kan de holde sig i ca. 3 dage. Den er dog bedst når den er helt frisklavet.

Kan pico de gallo fryses?

Ja, det kan det godt, men når man tør det op, så smatter det helt ud. De smager dog stadig fint og kan blendes til en mere glat slasa.

Kan jeg bruge andet end koriander?

Ja, prøv med frisk persille, mynte eller frisk løvstikke.

Andre salsaer du måske vil synes om

pico de gallo som dip til tortillachips

Opskrift på frisk tomatsalsa

Her kommer vores opskrift på en nem pico de gallo, eller frisk tomatsalsa. Den kan serveres til alt mexicansk mad, eller grillet kød eller fisk.

Når du først en gang har lavet hjemmelavet pico de gallo, så kommer du aldrig til at købe en færdig salsa igen.

pico de gallo med tomater og koriander som dip og tortillachips ved siden af
5 fra 1 stemme

Pico de gallo

Opskrift på Pico de gallo
En frisk mexicansk tomatsalsa med rødløg, koriander og limesaft samt chili. Det er en perfekt blanding mellem de søde modne tomater, den parfumerede koriander og det stærke og syrlige. Den er skøn som dip til tortillachips eller som tilbehør til nachos.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dip
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 48 kcal

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • ½ jalapeno chili
  • 2 lime
  • ½ tsk salt
  • 5 tomater
  • 1 dl frisk koriander

Sådan gør du

  • Hak rødløg og chili fint.
  • Del limefrugterne på midten, og pres saften ud af dem. Du skal bruge cirka ½ dl limesaft.
  • Hak tomater og koriander, og bland det sammen med løg, chili og limesaften. Smag til med salt og ekstra limesaft.
  • Anret salsaen i en skål og server.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 48kcalKulhydrater: 11gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 311mgKalium: 555mgFibre: 3gSukker: 6gA-vitamin: 2991IUC-vitamin: 36mgCalcium: 41mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.