Hjem » Aftensmad » Hjemmelavede tortillas

Hjemmelavede tortillas

Mexicansk mad er bare super lækkert, og noget der ofte er på menuen herhjemme. Vi spises tit tortillapandekager med forskelligt fyld, og det er faktisk slet ikke svært at lave hjemmelavede tortillas. Her får du vores opskrift på de bedste mexicanske pandekager, som du kan fylde med oksekød, kylling eller grønt.

hjemmelavede tortillas til mexicanske pandekager med fyld

4 ingredienser og 30 minutter

Alt hvad du skal bruge til denne simple opskrift er 4 ingredienser. Mel, salt olie og vand, og så 30 minutter til at lave nogle fantastiske hjemmelavede tortillas.

Det er faktisk slet ikke så svært, og de kan bruges til alt muligt lækkert. Herhjemme elsker vi at spise tortillas med oksekøds- eller kyllingefyld og en masse grønt.

De er også gode til hjemmelavede enchiladas, quesadillas, madpakkewraps, tortillalasagne, tortillapizzaer, eller lige præcis hvad du bruger almindelige færdigkøbte tortillapandekager til. Du kan nemt forberede dem i forvejen, og så bare varme dem op til spisetid, så det behøver ikke at være sværere end de færdigkøbte hvis du laver dem på forhånd. De kan sagtens holde sig en uges tid i en plastpose.

stak med 12 hjemmelavede tortillapandekager

Ingrediensnoter

Mel – Til denne opskrift bruger jeg helt almindeligt hvedemel. Du kan sagtens lave en lidt grovere tortilla ved at skifte halvdelen af hvedemelet ud med fuldkornsmel.

Olie – Olien er med til at gøre dejen lidt smidig, så den er vigtig. Jeg bruger altid bare en ganske almindelig solsikkeolie, men andre typer kan helt sikkert også bruges.

Hvordan laver man hjemmelavede tortillas?

Denne opskrift er virkelig nem! For de første skal du kun bruge 4 ingredienser, og for det andet så er det virkelig hurtigt at lave tortillapandekagerne.

Først skal dejen røres sammen. Du kan gøre det i hånden eller bruge røremaskinen. Jeg bruger altid bare maskinen. Først skal mel og salt i, så olie, og til sidst vandet lidt af gangen. Når dejen er samlet, deles den i 12 stykker, og så skal pandekagerne sådan set bare rulles ud og steges på en pande.

Pandekagerne skal rulles så tyndt ud, at du kan se igennem dem hvis du holder dem op. Det er vigtigt at de er jævnt rullet ud, så de er lige tykke over det hele, så du får et jævnt resultat.

Det er også en god ide at rulle en pandekage ud af gangen, og dække de resterende dejklumper med et viskestykke, så de ikke tørrer for meget ud mens du steger. Når en pandekage er færdigstegt, skal den varme pandekage pakkes ind i et viskestykke. På den måde bliver de bløde og lækre.

hjemmelavede tortillas med viskestykke over

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man hjemmelavede tortillapandekager?

De varme tortillas lægges i en stak og pakkes ind i et viskestykke indtil de er helt kolde. Herefter kan de pakkes ind i en plastpose indtil de skal spises.

Kan tortillas fryses?

Ja, disse tortillas kan sagtens fryses ned. Frys dem i portioner der passer til din familier, og brug for eksempel fryseposer til formålet. Det er dejligt at have hjemmebagte tortillas i fryseren.

Kan jeg bruge andet end hvedemel?

Ja. Hvis du vil lave en fuldkornstortilla, kan du sagtens skifte halvdelen af hvedemelet ud med fuldkornsmel.

Kan jeg lave mine tortillas dagen før de skal serveres?

Ja det kan du sagtens. Lad dem køle helt ned i et viskestykke, og kom dem så i en plastpost til dagen efter, hvor de kan lunes i ovnen eller på panden.

Andre maxicanske opskrifter du måske vil synes om

lækre hjemmelavede tortillas som madpandekager

Opskrift på mexicanske madpandekager

Her får du vores nemme opskrift på de bedste tortillas i verden. De er tilmed virkelig nemme at lave, og det tager ikke ret lang tid. Dejen er hurtig at samle, og så skal de bare rulles ud og steges på panden. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal servere mexicansk mad for familien.

hjemmelavede tortillas til mexicanske pandekager med fyld
5 fra 1 stemme

Hjemmelavede tortilla pandekager

Nem opskrift på hjemmelavede mexicanske madpandekager. Det er helt flade brød, som du kan bruge til tortilla wraps med oksekød, kylling og grønt eller brug dem til at lave quesadillas, enchilada eller andet mexicansk mad.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad
Køkken Mexicansk
Antal 12 stk
Kalorier 189 kcal

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 1,5 tsk salt
  • ½ dl olie, fx solsikkeolie
  • 3 dl vand, varmt

Sådan gør du

  • Lav dejen på røremaskine eller i hånden.
    Kom mel og salt i skålen og bland det sammen. Tilsæt så olien, og derefter vandet lidt efter lidt mens dejen røres sammen. Det kan være du skal bruge lidt mere eller lidt mindre vand alt efter typen af mel du bruger. Dejen skal samle sig, og blive jævn og glat, men den skal ikke være alt for klistret. Læg dejen på et meldrysset bord.
    tortilla step 1
  • Del dejen i 12 lige store stykker.
    tortilla step 2
  • Form dejstykkerne til boller, og dæk dem over med et rent viskestykke.
    tortilla step 3
  • Opvarm en non-stick pande til middel varme.
    Udrul dine tortillas en af gangen på et meldrysset bord. De skal udrulles så tyndt, at du kan se igennem dem hvis du holder dem op. Diameteren skal være cirka 20 cm når de er udrullede.
    tortilla step 4
  • Læg din tortilla på den varme pande, og steg den i cirka 1 minut, indtil den danner bobler og har fået lidt farve.
    tortilla step 5
  • Steg din tortilla cirka 30 sekunder på den anden side.
    tortilla step 6
  • Pak den varme tortilla ind i et viskestykke, og udrul og steg den næste. Når den næste er færdig, lægges den ind i viskestykket ovenpå den første. Til sidst har du en hel stak tortillas, som skal ligge i viskestykket til de er kølet ned. Sådan bliver de ved med at være bløde.
  • Herefter kan du servere dine tortillas, eller gemme dem i en plastpose indtil de skal spises.

Nutrition

Serving: 1tortillaKalorier: 189kcalKulhydrater: 32gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 1gTransfedt: 1gNatrium: 51mgKalium: 45mgFibre: 1gSukker: 1gCalcium: 7mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD hjemmelavede wraps, Mexicansk mad, mexicanske madpandekager, Nem aftensmad, Nem hverdagsmad, tortilla wraps
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.