Mexicansk mad er bare super lækkert, og noget der ofte er på menuen herhjemme. Vi spises tit tortillapandekager med forskelligt fyld, og det er faktisk slet ikke svært at lave hjemmelavede tortillas. Her får du vores opskrift på de bedste mexicanske pandekager, som du kan fylde med oksekød, kylling eller grønt.

4 ingredienser og 30 minutter
Alt hvad du skal bruge til denne simple opskrift er 4 ingredienser. Mel, salt olie og vand, og så 30 minutter til at lave nogle fantastiske hjemmelavede tortillas.
Det er faktisk slet ikke så svært, og de kan bruges til alt muligt lækkert. Herhjemme elsker vi at spise tortillas med oksekøds- eller kyllingefyld og en masse grønt.
De er også gode til hjemmelavede enchiladas, quesadillas, madpakkewraps, tortillalasagne, tortillapizzaer, eller lige præcis hvad du bruger almindelige færdigkøbte tortillapandekager til. Du kan nemt forberede dem i forvejen, og så bare varme dem op til spisetid, så det behøver ikke at være sværere end de færdigkøbte hvis du laver dem på forhånd. De kan sagtens holde sig en uges tid i en plastpose.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Mel – Til denne opskrift bruger jeg helt almindeligt hvedemel. Du kan sagtens lave en lidt grovere tortilla ved at skifte halvdelen af hvedemelet ud med fuldkornsmel.
Olie – Olien er med til at gøre dejen lidt smidig, så den er vigtig. Jeg bruger altid bare en ganske almindelig solsikkeolie, men andre typer kan helt sikkert også bruges.
Hvordan laver man hjemmelavede tortillas?
Denne opskrift er virkelig nem! For de første skal du kun bruge 4 ingredienser, og for det andet så er det virkelig hurtigt at lave tortillapandekagerne.
Først skal dejen røres sammen. Du kan gøre det i hånden eller bruge røremaskinen. Jeg bruger altid bare maskinen. Først skal mel og salt i, så olie, og til sidst vandet lidt af gangen. Når dejen er samlet, deles den i 12 stykker, og så skal pandekagerne sådan set bare rulles ud og steges på en pande.
Pandekagerne skal rulles så tyndt ud, at du kan se igennem dem hvis du holder dem op. Det er vigtigt at de er jævnt rullet ud, så de er lige tykke over det hele, så du får et jævnt resultat.
Det er også en god ide at rulle en pandekage ud af gangen, og dække de resterende dejklumper med et viskestykke, så de ikke tørrer for meget ud mens du steger. Når en pandekage er færdigstegt, skal den varme pandekage pakkes ind i et viskestykke. På den måde bliver de bløde og lækre.
Ofte stillede spørgsmål
De varme tortillas lægges i en stak og pakkes ind i et viskestykke indtil de er helt kolde. Herefter kan de pakkes ind i en plastpose indtil de skal spises.
Ja, disse tortillas kan sagtens fryses ned. Frys dem i portioner der passer til din familier, og brug for eksempel fryseposer til formålet. Det er dejligt at have hjemmebagte tortillas i fryseren.
Ja. Hvis du vil lave en fuldkornstortilla, kan du sagtens skifte halvdelen af hvedemelet ud med fuldkornsmel.
Ja det kan du sagtens. Lad dem køle helt ned i et viskestykke, og kom dem så i en plastpost til dagen efter, hvor de kan lunes i ovnen eller på panden.
Andre maxicanske opskrifter du måske vil synes om
- Mexicansk burger
- Mexicansk tortillalasagne
- Nachos med kylling
- Mexicansk salsa
- One pot Taco Spaghetti
Opskrift på mexicanske madpandekager
Her får du vores nemme opskrift på de bedste tortillas i verden. De er tilmed virkelig nemme at lave, og det tager ikke ret lang tid. Dejen er hurtig at samle, og så skal de bare rulles ud og steges på panden. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal servere mexicansk mad for familien.

Hjemmelavede tortilla pandekager
Ingredients
- 500 g hvedemel
- 1,5 tsk salt
- ½ dl olie, fx solsikkeolie
- 3 dl vand, varmt
Instructions
- Lav dejen på røremaskine eller i hånden.Kom mel og salt i skålen og bland det sammen. Tilsæt så olien, og derefter vandet lidt efter lidt mens dejen røres sammen. Det kan være du skal bruge lidt mere eller lidt mindre vand alt efter typen af mel du bruger. Dejen skal samle sig, og blive jævn og glat, men den skal ikke være alt for klistret. Læg dejen på et meldrysset bord.
- Del dejen i 12 lige store stykker.
- Form dejstykkerne til boller, og dæk dem over med et rent viskestykke.
- Opvarm en non-stick pande til middel varme.Udrul dine tortillas en af gangen på et meldrysset bord. De skal udrulles så tyndt, at du kan se igennem dem hvis du holder dem op. Diameteren skal være cirka 20 cm når de er udrullede.
- Læg din tortilla på den varme pande, og steg den i cirka 1 minut, indtil den danner bobler og har fået lidt farve.
- Steg din tortilla cirka 30 sekunder på den anden side.
- Pak den varme tortilla ind i et viskestykke, og udrul og steg den næste. Når den næste er færdig, lægges den ind i viskestykket ovenpå den første. Til sidst har du en hel stak tortillas, som skal ligge i viskestykket til de er kølet ned. Sådan bliver de ved med at være bløde.
- Herefter kan du servere dine tortillas, eller gemme dem i en plastpose indtil de skal spises.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her