Madformadelskere / Bagværk / Brød / Bløde tacos

Bløde tacos

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Det er ret ofte den står på mexicanske retter som tacos, tortillas eller andre lækre sager herhjemme. Det er bare en nem måde at lave mad på, hvor alle får det i de vil have. De bløde tacos, også kaldet mexicanske soft tacos er altid et hit herhjemme, og så er de hurtige at lave med denne nemme opskrift.

hjemmelavede bløde tacos klar til at fylde med grøntsager og kød

Nem aftensmad på mexicansk

Jeg tror mange andre danskere som os spiser mexicansk en gang i mellem. Sådan mexicanske tortilla pandekager med fyld eller tacos med forskellige lækre sager.

Det er et nærmest perfekt måltid i en børnefamilie, da alle i familien kan bygge deres egen mad, og vælge deres egne favoritter.

Alle er glade!

Det er jo i sig selv virkelig lækkert, men har du prøvet at bage dine egne bløde tacos når I skal have mexicansk til aftensmas?

Det er virkelig nemt, og tager kun 30 minutter.

Jeg vil våge at påstå, at de smager meget bedre end dem man kan købe, og familien herhjemme er enige. Der bliver altid spist mere når de er de hjemmelavede soft tacos der er på bordet.

stak med bløde mexicanske tacos

Ingrediensnoter

Hvedemel – Der er ingen grund til at bruge noget specielt eller særlig syrt hvedemel. Brug bare det du har i skabet. Hvis du vil gøre dem lidt sundere, kan du eventuelt skifte halvdelen af hvedemelet ud med fuldkornsmel.

Olie – Her kan du bruge den slags olie du har. Der skal så lidt i at det ikke er noget der kan smages, så hvis du kun har olivenolie eller andet, så gå bare med det. Det har ikke betydning for smagen af de færdige tacos.

Vand – Lun vandet inden du kommer det i dejen, så er det nemmere at få en jævn og glat dej. Du kan sagtens bare lige varme det kort i mikroovnen, det er nemt og tager ikke lang tid.

Hvordan laver man bløde tacos?

Mange tror fejlagtigt at det er svært selv at lave bløde tacos. Det er det bestemt ikke!

Først skal dejen laves. Jeg laver den altid på røremaskinen, da den altid står fremme og det er nemmest. Først skal mel, salt og olie i skålen, og så tilsættes gradvist varmt vand indtil dejen er jævn og glat.

Den fulde opskrift finder du længere nede på siden her.

Når dejen er klar, deles den i 12 dele hvis du laver en enkelt portion. De 12 stykker trilles først til kugler, og dækkes med et viskestykke for at undgå at de tørrer ud.

Rul og steg 1 taco af gangen. Varm en pande godt op, og rul i mens den første pandekage ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Tacos skal være cirka 15 cm i diameter. De skal rulles så tyndt ud, at de er let gennemsigtige hvis man holder dem op mod lyset.

Steg nu din taco på en tør pande, og læg dem straks ind i et viskestykke når den kommer af panden. Det er sådan den bliver ved med at være blød og lækker.

Fortsæt med at rulle den næste taco. Når den er stegt, lægges den oven på den første og de passes igen ind i viskestykket for at holde på fugten.

Når du er færdig med alle sammen, skal de blive liggende i viskestykket indtil de er helt kolde, og så kan du komme dem i en plastpose. Hvis altså ikke de er spist inden.

hjemmelavede bløde mexicanske soft tacos

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man bløde tacos?

Du kan sagtens lave disse tacos i forvejen. Når de er kølet helt ned i viskestykket som beskrevet i opskriften, skal de opbevares i en plastpose på brødkassen eller på køkkenbordet.

Kan tacos fryses?

Ja det kan de sagtens. Når de tages op af fryseren kan de lunes i ovnen, og så er de så lækre igen.

Hvordan opvarmer man bløde tacos?

Du kan varme dem ganske kort i ovnen eller på panden. De skal ikke have for længe, da de ikke må blive tørre eller sprøde. Du kan også sagtens varme dem i mikroovnen, det er nemt og hurtigt. Pak dem ind i et viskestykke når de kommer ud af ovnen eller af panden for at holde på fugten, og være sikker på at de bliver ved med at være bløde.

Andre mexicanske opskrifter du måske vil synes om

hjemmelavede bløde tacos til fyld

Opskrift på bløde hjemmelavede soft tacos

Her får du vores opskrift på helt klassiske mexicanske soft tacos. Det er lækre og bløde tacos, som du kan fylde med dit yndlingsfyld. Prøv for eksempel Mexicansk kylling, Mexicansk oksekød, Ananassalsa eller Guacamole.

Det er både nemt og sjovt selv at lave tacos, og børnene kan nemt være med i køkkenet til at lave dejen og rulle dem ud.

hjemmelavede bløde tacos klar til at fylde med grøntsager og kød
5 fra 1 stemme

Bløde tacos

Opskrift på mexicanske tacos
Nem opskrift på hjemmelavede mexicanske soft tacos. Det er helt flade brød, som du kan bruge til at fylde med oksekød, kylling og grønt eller brug dem til at lave små quesadillas eller andet mexicansk mad.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Mexicansk
Antal 12 stk
Kalorier 94 kcal

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • ¼ dl olie, fx solsikkeolie
  • 1 ½ dl vand, varmt

Sådan gør du

  • Lav dejen på røremaskine eller i hånden, den skal bare røres sammen ikke æltes.
  • Kom mel og salt i skålen og bland det sammen. Tilsæt så olien, og derefter vandet lidt efter lidt mens dejen røres sammen. Måske skal bruge lidt mere eller lidt mindre vand alt efter typen af mel du bruger. Dejen skal samle sig, og blive jævn og glat, men den skal ikke være alt for klistret. Læg dejen på et meldrysset bord.
    tortilla step 1
  • Del dejen i 12 lige store stykker.
    tortilla step 2
  • Form dejstykkerne til boller, og dæk dem over med et rent viskestykke.
    tortilla step 3
  • Opvarm en non-stick pande til middel varme.
  • Udrul dine tortillas en af gangen på et meldrysset bord. De skal udrulles meget tyndt, at du kan se igennem dem hvis du holder dem op mod lyset. Diameteren skal være cirka 15 cm når de er udrullede.
    tortilla step 4
  • Læg din udrullede taco på den varme pande, og giv den cirka 1 minut til den bobler op og har gyldne pletter på undersiden.
    hjemmelavede bløde tacos på pande
  • Vend din taco pandekage om, og giv den cirka 30 sekunder på den anden side.
    blød taco vendt på panden
  • Pak den varme taco ind i et viskestykke, og udrul og steg den næste. Når den næste er færdig, lægges den ind i viskestykket ovenpå den første. Til sidst har du en hel stak bløde tacos, som skal ligge i viskestykket til de er kølet ned. Sådan bliver de ved med at være bløde.
  • Nu kan du servere dine tacos, eller gemme dem i en plastpose indtil de skal spises.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1blød tacoKalorier: 94kcalKulhydrater: 16gProtein: 2gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gNatrium: 33mgKalium: 22mgFibre: 1gSukker: 1gCalcium: 4mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.