Madformadelskere / Aftensmad / Mexicansk oksekød

Mexicansk oksekød

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker mexicansk mad herhjemme, og det er i alle afskygninger. De dage hvor det skal gå hurtigt, så er tortillas med mexicansk oksekød og masser af grøntsager altid et hit hos både børn og voksne. Læs med her og få vores opskrift på oksekød til tortillafyld.

mexicansk oksekød i pande med tortilla pandekager majs og agurk

Smagen af mexico

Hemmeligheden bag en god portion mexicansk oksekød ligger i krydderierne. Det er krydderierne der giver den gode smag af Mexico, og som kan forvandle en pakke halvkedelig hakket kød til et festmåltid på ingen tid.

Vi laver altid selv vores mexicanske taco krydderi. Du kan finde opskriften her.

Hvis du synes det er for meget selv at blande dit krydderi, så kan du altså også sagtens bruge et brev af det færdigblandede tex mex krydderi, man kan købe i de fleste supermarkeder. Men det tager ikke så lang tid at blende sit eget, og du kan bare lave en stor portion, så du har til flere gange.

Når du først har dit krydderi, så tager det ingen tid at lave sådan en portion kødfyld til dine tortillas eller tacos, og så skal du bare skære en masse grøntsager ud og servere sammen med. Det er både nem, hurtig og billig aftensmad, som hele familien elsker herhjemme.

mexicansk oksekød i pande med frisk koriander på toppen

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Hakket oksekød – Vi går efter oksekød af en god kvalitet, og gerne med en fedtprocent på 8-12%. Den helt magre variant, kan ofte blive lidt tør og kedelig når man steger den, og fedtet giver altså bare lidt mere smag.

Taco krydderi – Du kan nemt lave dit eget mexicansk krydderi, lige som vi gør. Hvis du ikke vil det, så kan du købe et brev færdigblandet krydderi i dit supermarked.

Hvordan laver man mexicansk oksekød?

Oksekødsfyld til tortillas eller tacos er virkelig nemt at lave. Her vil jeg påstå at alle kan være med uanset niveau i køkkenet.

Det er ganske få ingredienser du skal bruge. Først skal kødet brunes af på en pande med lidt olie. Herefter tilsættes krydderierne, og afslutningsvist skal der lidt tomatpure i. Nu skal kødfyldet bare have lov til at stå og simre og koge lidt ind, og i mens kan du skære grøntsagerne ud eller forberede hvad du ellers skal servere til måltidet. Det tager kun 15 minutter at lave skønt kødfyld til dine tortillas.

oksekød som fyld til tortillas

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme rester?

Ja. Hvis der ikke bliver spist op, så gem endelig resterne. Vi bruger det for eksempel i en hurtig salat dagen efter som nem frokost eller i en tortilla til madpakkerne.

Kan mexicansk oksekød fryses?

Ja det kan det sagtens. Har du mere tilbage end du kan nå at spise, så kan du komme det i en plastbøtte og fryse det ned til nem aftensmad en anden dag.

Kan jeg tilsætte grøntsager?

Ja! Du kan med fordel tilsætte nogle grøntsager til dit mexicansk kødfyld hvis du har lyst. Majskerne er super gode i sådan en ret eller små tern af peberfrugt eller løg. Prøv dig frem, og tilsæt dine yndlingsgrøntsager.

Hvad skal jeg spise til?

Mexicansk oksekød er lækkert i en hjemmelavet tortilla eller taco. Du kan også bruge det som fyld i en Mexicansk tortillalasagne eller i en lækker salat. Du kan også bruge det til Nachos med oksekød eller som fyld i pitabrød.

Andre mexicanske retter du måske vil synes om

pande med mexicansk oksekød og tortillas og grøntsager bagved

Opskrift på oksekødsfyld til tortillas

Her får du vores opskrift på en portion lækkert krydret mexicansk oksekød. Det er en super nem og velsmagende ret, som er perfekt at komme i hjemmelavede tortillas eller tacos. Du kan selvfølgelig variere mængden af krydderierne, alt efter hvor krydret mad I er til hjemme hos Jer. Sådan her kan vi godt lide vores oksekødsfyld til tortillas.

mexicansk oksekød i pande med tortilla pandekager majs og agurk
5 fra 1 stemme

Mexicansk oksekød

Nem opskrift på oksekød med tex mex krydderier, som er perfekt til oksekødsfyld i tortilla pandekager, i tacos eller i din tortillasalagne. Det er krydret og lækkert oksekød med smag af Mexico. Herhjemme er det et hit hos hele familien.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 237 kcal

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g oksekød
  • 30 g tacokrydderi, hjemmelavet eller færdigkøbt
  • 3 spsk tomatpure
  • Frisk koriander, kan udelades

Sådan gør du

  • Opvarm olien på en pande, og brun oksekødet af ved middelhøj varme.
  • Tilsæt krydderiblandingen, og lad krydderierne stege med i 2 minutter.
  • Tilsæt tomatpure, og skru ned på lav varme.
  • Lad nu retten simre 5-10 minutter til væsken er kogt næsten helt væk. Rør ind i mellem, så det ikke brænder på.
    I mens kan du skære grøntsager ud eller forberede resten af måltidet.
  • Når væsken er kogt godt ind, er oksekødet klar til servering. Server som den er, eller drys med frisk koriander.

Noter

  • Du kan tilsætte grønt til din mexicanske oksekød hvis du har lyst. Tilsæt for eksempel rød peberfrugt i små tern eller majskerner. Det giver god smag, og er en god måde at få lidt ekstra grønt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 237kcalKulhydrater: 4gProtein: 25gFedt: 13gMættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 81mgNatrium: 688mgKalium: 405mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 707IUC-vitamin: 3mgCalcium: 15mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.