Indhold

Pitabrød – Hjemmelavede, lækre og luftige

Indhold

Hjemmelavet pitabrød: Vi elsker pitabrød! Men helt ærligt, så er vi ikke glade for de papskiver man kan købe i supermarkederne. De er simpelthen så kedelige og tørre, og ødelækker hele oplevelsen når man har lavet noget lækkert fyld til pitabrødene. Derfor får du her vores pitabrød opskrift.

Derfor laver vi selv vores pitabrød. Det er faktisk ikke så svært som det lyder, og de bliver bare lækre og luftige med plads til masser af dejligt fyld.

pitabrød opskrift

Fyld til hjemmelavede pitabrød

Vi laver næsten altid hjemmelavede pitabrød hvis vi har nogle rester af for eksempel tilberedt oksekød eller kylling. Med en lækker dressing og lidt grønt, bliver resterne til et festmåltid, og vi er ikke vilde med at smide mad ud, så det er perfekt for os.

pitabrød opskrift

Vi laver gerne en god dressing til, eller en tzaziki hvis det skal være ekstra luksus. Hummus er rigtig godt i pitabrød hvis du for eksempel serverer dem med falaffel eller kylling. Du kan enten købe hummus færdig, eller se vores opskrift her: Hummus opskrift

Børnene elsker at få frikadeller i deres pitabrød hvis vi har nogle frikadeller i overskud ryger de altid i fryseren, så der er til pitabrød næste gang vi skal have det.

Hjemmelavede Pitabrød opskrift

Her er den opskrift vi bruger til pitabrød. Jeg elsker den måde de puffer så fint op på, de er luftige og lækre, og er også rigtig gode dagen efter til madpakken. Du kan med fordel lave dobbelt portion, og smide dem i fryseren I ikke får spist. Så er det nem aftensmad til en dag hvor det kniber med tiden.

pitabrød opskrift
2.5 fra 2 stemmer

Pitabrød opskrift

Lækre og luftige hjemmelavede pitabrød.
Udskriv Pin
Samlet tid 2 t
Ret Hovedret, Hverdagsmad, Madpakke
Antal 6 pitabrød

Ingredienser

 • 3 dl vand
 • 25 g gær
 • 1/2 spsk sukker
 • 1/2 spsk salt
 • 1 spsk olivenolie
 • 400-500 g hvedemel, evt. halvdelen fuldkornshvedemel

Sådan gør du

 • Start med at udrøre gæren i vandet, og tilsæt herefter sukker, salt og olie. Bland det sammen, og tilsæt melet lidt af gangen. Det er ikke sikker du skal bruge alt melet, og hvis du bruger fuldkornsmel skal du nok bruge lidt mindre. Ælt dejen rigtig godt, gerne på røremaskine hvis du har det.
 • Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca 60 min
 • Vej dejen og del den op i 6 lige store dele (115-120 gram). Form dem til runde boller.
  pitabrød opskrift
 • Brug en kagerulle, og rul bollerne ud på et meldrysset bord til de er ca 12 cm i diameter. 
  pitabrød opskrift
 • Læg pitabrødene på bagepapir (bag kun 3 af gangen) og lad dem hæve på bordet mens du varmer ovnen op til 225 grader varmluft. Sæt 2 plader i ovnen så de kan blive godt varme.
 • Når ovnen er klar flytter du bagepapiret med pitabrød over på en af de varme plader fra ovnen. Brug evt. en pizzaspade, det er det nemmeste.
 • Bag pitabrødene 10-12 minutter til de er puffet up og er blevet fine og lysebrune. Læg dem herefter på en rist for at undgå at de bliver bløde.

Noter

Spis pitabrødene lune med dit yndlingsfyld. For eksempel kylling og grønt eller lækre kebabspyd
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagværk
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Nem pizzadej

Tip: Pitabrød til pizza

Har du nogle pitabrød tilbage, som ikke blev spist, så kan du nemt lave dem til en lækker lille madpakke pizza. Læg dine pitabrød på en bageplade, smør dem med lidt tomatsovs eller ketchup, tilføj fyld i form af skinke, grønsager og ost, og liv dem 5 min i ovnen til osten er smeltet.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg