Pitabrød – Hjemmelavede, lækre og luftige

Hjemmelavet pitabrød: Vi elsker pitabrød! Men helt ærligt, så er vi ikke glade for de papskiver man kan købe i supermarkederne. De er simpelthen så kedelige og tørre, og ødelækker hele oplevelsen når man har lavet noget lækkert fyld til pitabrødene. Derfor får du her vores pitabrød opskrift.

Derfor laver vi selv vores pitabrød. Det er faktisk ikke så svært som det lyder, og de bliver bare lækre og luftige med plads til masser af dejligt fyld.

pitabrød opskrift

Fyld til hjemmelavede pitabrød

Vi laver næsten altid hjemmelavede pitabrød hvis vi har nogle rester af for eksempel tilberedt oksekød eller kylling. Med en lækker dressing og lidt grønt, bliver resterne til et festmåltid, og vi er ikke vilde med at smide mad ud, så det er perfekt for os.

pitabrød opskrift

Vi laver gerne en god dressing til, eller en tzaziki hvis det skal være ekstra luksus. Hummus er rigtig godt i pitabrød hvis du for eksempel serverer dem med falaffel eller kylling. Du kan enten købe hummus færdig, eller se vores opskrift her: Hummus opskrift

Børnene elsker at få frikadeller i deres pitabrød hvis vi har nogle frikadeller i overskud ryger de altid i fryseren, så der er til pitabrød næste gang vi skal have det.

Hjemmelavede Pitabrød opskrift

Her er den opskrift vi bruger til pitabrød. Jeg elsker den måde de puffer så fint op på, de er luftige og lækre, og er også rigtig gode dagen efter til madpakken. Du kan med fordel lave dobbelt portion, og smide dem i fryseren I ikke får spist. Så er det nem aftensmad til en dag hvor det kniber med tiden.

pitabrød opskrift
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Pitabrød opskrift

Lækre og luftige hjemmelavede pitabrød.
Ret Hovedret, Hverdagsmad, Madpakke
Keyword Bagværk
Samlet tid 2 timer
Portioner 6 pitabrød

Ingredienser

 • 3 dl vand
 • 25 g gær
 • 1/2 spsk sukker
 • 1/2 spsk salt
 • 1 spsk olivenolie
 • 400-500 g hvedemel evt. halvdelen fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

 • Start med at udrøre gæren i vandet, og tilsæt herefter sukker, salt og olie. Bland det sammen, og tilsæt melet lidt af gangen. Det er ikke sikker du skal bruge alt melet, og hvis du bruger fuldkornsmel skal du nok bruge lidt mindre. Ælt dejen rigtig godt, gerne på røremaskine hvis du har det.
 • Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca 60 min
 • Vej dejen og del den op i 6 lige store dele (115-120 gram). Form dem til runde boller.
  pitabrød opskrift
 • Brug en kagerulle, og rul bollerne ud på et meldrysset bord til de er ca 12 cm i diameter. 
  pitabrød opskrift
 • Læg pitabrødene på bagepapir (bag kun 3 af gangen) og lad dem hæve på bordet mens du varmer ovnen op til 225 grader varmluft. Sæt 2 plader i ovnen så de kan blive godt varme.
 • Når ovnen er klar flytter du bagepapiret med pitabrød over på en af de varme plader fra ovnen. Brug evt. en pizzaspade, det er det nemmeste.
 • Bag pitabrødene 10-12 minutter til de er puffet up og er blevet fine og lysebrune. Læg dem herefter på en rist for at undgå at de bliver bløde.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Noter

Spis pitabrødene lune med dit yndlingsfyld. For eksempel kylling og grønt eller lækre kebabspyd

Prøv også: Nem pizzadej

Tip: Pitabrød til pizza

Har du nogle pitabrød tilbage, som ikke blev spist, så kan du nemt lave dem til en lækker lille madpakke pizza. Læg dine pitabrød på en bageplade, smør dem med lidt tomatsovs eller ketchup, tilføj fyld i form af skinke, grønsager og ost, og liv dem 5 min i ovnen til osten er smeltet.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares