Panini er det italienske svar på en toast eller en grillet sandwich. Til den perfekte sandwich skal man bruge et lækkert brød, og de er heldigvis nemme at lave selv. Læs med her og få vores opskrift på lækre paninibrød, der bliver sprøde når de de kommer i en panini-grill.
Hjemmebagte panini brød
Sandwich og toasts er altid et hit hjemme hos os. Det gælder både som frokost, i madpakken eller som en let aftensmad. For ja, nogle gange skal aftensmaden bare være let og hurtigt overstået. I sær når vi har en travl hverdag med skole, lektier og sport om eftermiddagen.
På de dage er det skønt at have fryseren fyldt op med hjemmelavede paninibrød. Så kan man nemlig lynhurtigt lave nogle lækre paninier.
En panini er en italiensk sandwich. Italienerne spiser dem vist både som morgenmad og frokost, men herhjemme fungerer de også fint som nem hverdagsmad.
Brødet deles på midten og så kan du fylde din sandwich med alt muligt lækkert for eksempel pesto, skinke, mozzarella og rucola inden den skal i en paninigrill og grilles.
Det er altså en grillet sandwich, og her er brødet altså vigtigt.
Vi har længe brugt færdigkøbte ciabattabrød, det fungerer, men disse hjemmebagte paninibrød smager altså bare bedre, og så bliver de dejlig sprøde i grillen.
Ingrediensnoter
Tørgær – Tørgær er nemt at arbejde med, og du kan købe det i de fleste supermarkeder. Bland det først med lun mælk og sukker for at få gang i gæren.
Hvedemel – Brug den hvedemel eller manitobamel du har derhjemme. Du kan også udskifte halvdelen af melet med fuldkornsmel hvis du vil lave grove paninibrød.
Hvordan laver man paninibrød?
Det er ikke spor svært at lave sine egne brød til panini. Først skal gæren udrøres i lun mælk sammen med sukker. Når den har stået 10 minutter, blandes resten af ingredienserne i, og dejen æltes godt.
Dejen deles så i 4 mindre dele, der rulles ud og lægges på en bageplade med bagepapir. Nu skal dine brød hæve i cirka 2 timer inden de bages.
Efter bagning skal de køle ned på en rist, og så kan du pakke dem væk eller lave dine paninier med hjemmelavede brød.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja paninibrød kan med fordel fryses, så lav bare en stor portion og frys dem ned. Så har du altid til en lækker sandwich.
Ja du kan også skifte halvdelen af hvedemelen ud med fuldkornsmel hvis du vil have grove paninibrød. Prøv også med den italiensk manitobamel, det giver nogle fantastiske brød.
Du kan bruge stort set alt. Favoritterne herhjemme er pesto, rucola, skinke og mozzarella eller stegt kyllingefilet, pesto, rucola, mozzarella og parmesan. Men kun fantasien sætter grænsen.
Andre brødopskrifter du måske vil synes om
Opskrift på hjemmelavede sandwichbrød til panini
Her får du vores opskrift på lækre hjemmebagte panini brød. Det er skønne små sandwichbrød som du kan spise som de er, eller du kan bruge dem til at lave de italienske sandwich.
Panini er dejligt til frokost eller en let aftensmad eller til ungernes madpakke. De smager skønt og du kan variere fyldet som du har lyst til. Vi håber at du får lyst til at prøve vores opskrift.
Paninibrød
Ingredienser
- 160 g mælk
- ½ tsk tørgær
- 1 tsk sukker
- 30 g smør
- ½ tsk salt
- 300 g hvedemel
Sådan gør du
- Lun mælken så den er lillefingervarm. Tilsæt tørgær og sukker og lad blandingen stå i 10 minutter, så gæren bliver aktiveret.160 g mælk, ½ tsk tørgær, 1 tsk sukker
- Smelt smørret og lad det køle ned. Kom mælken med gær og sukker i røremaskinen sammen med smeltet smør, salt og hvedemel og ælt dejen godt til en der jævn, glat og smidig. Det tager cirka 15 minutter.30 g smør, ½ tsk salt, 300 g hvedemel
- Del dejen i 4 lige store stykker.
- Udrul hvert stykke dej til et ovalt brød på cirka ½ cm i højden.
- Læg brødene på en bageplade og lad dem hæve et lunt sted i 2 timer eller til de er dobbelt så høje.
- Varm ovnen op til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Bag brødene i 18-20 minutter ved 175 grader, og lad den herefter køle helt ned på en bagerist.
- Nu er dine hjemmebagte paninibrød klar til at lave til lækre italienske paninier.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. september 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Super nem og lækker opskrift.
Hej Christina
Dejligt at du kunne bruge opskriften.
God aften!
Mvh Tina
Hej Tina
Jeg vil prøve opskriften på panini brød men jeg vil prøve at tilsætte bage enzymer. Har du prøvet det hvis ja hvordan blev resultatet?
Mvh Lars Bredgaard
Hej Lars
Jeg har ikke prøvet det med lige præcis paninibrød, men med min erfaring fra andre brød, er jeg sikker på at det vil fungere godt.
Vi vil meget gerne høre hvordan resultatet bliver hvis du prøver.
Mvh Tina
Kan brødene fryses?
Hej
Ja det kan de sagtens 🙂
Mvh Tina