Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Brød / Paninibrød

Paninibrød

4.78

/5

2 timer 50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.78

/5

2 timer 50 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Panini er det italienske svar på en toast eller en grillet sandwich. Til den perfekte sandwich skal man bruge et lækkert brød, og de er heldigvis nemme at lave selv. Læs med her og få vores opskrift på lækre paninibrød, der bliver sprøde når de de kommer i en panini-grill.

hjemmelavede paninibrød og en færdig italiensk panini med grillstriber fra paninigrill

Hjemmebagte panini brød

Sandwich og toasts er altid et hit hjemme hos os. Det gælder både som frokost, i madpakken eller som en let aftensmad. For ja, nogle gange skal aftensmaden bare være let og hurtigt overstået. I sær når vi har en travl hverdag med skole, lektier og sport om eftermiddagen.

På de dage er det skønt at have fryseren fyldt op med hjemmelavede paninibrød. Så kan man nemlig lynhurtigt lave nogle lækre paninier.

En panini er en italiensk sandwich. Italienerne spiser dem vist både som morgenmad og frokost, men herhjemme fungerer de også fint som nem hverdagsmad.

Brødet deles på midten og så kan du fylde din sandwich med alt muligt lækkert for eksempel pesto, skinke, mozzarella og rucola inden den skal i en paninigrill og grilles.

Det er altså en grillet sandwich, og her er brødet altså vigtigt.

Vi har længe brugt færdigkøbte ciabattabrød, det fungerer, men disse hjemmebagte paninibrød smager altså bare bedre, og så bliver de dejlig sprøde i grillen.

hjemmelavede paninibrød til italienske sandwich

Ingrediensnoter

Tørgær – Tørgær er nemt at arbejde med, og du kan købe det i de fleste supermarkeder. Bland det først med lun mælk og sukker for at få gang i gæren.

Hvedemel – Brug den hvedemel eller manitobamel du har derhjemme. Du kan også udskifte halvdelen af melet med fuldkornsmel hvis du vil lave grove paninibrød.

Hvordan laver man paninibrød?

Det er ikke spor svært at lave sine egne brød til panini. Først skal gæren udrøres i lun mælk sammen med sukker. Når den har stået 10 minutter, blandes resten af ingredienserne i, og dejen æltes godt.

Dejen deles så i 4 mindre dele, der rulles ud og lægges på en bageplade med bagepapir. Nu skal dine brød hæve i cirka 2 timer inden de bages.

Efter bagning skal de køle ned på en rist, og så kan du pakke dem væk eller lave dine paninier med hjemmelavede brød.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmebagte paninibrød og panini sandwich med skinke og ost

Ofte stillede spørgsmål

Kan brødene fryses ned?

Ja paninibrød kan med fordel fryses, så lav bare en stor portion og frys dem ned. Så har du altid til en lækker sandwich.

Kan jeg bruge andet end hvedemel?

Ja du kan også skifte halvdelen af hvedemelen ud med fuldkornsmel hvis du vil have grove paninibrød. Prøv også med den italiensk manitobamel, det giver nogle fantastiske brød.

Hvad kan jeg komme i af fyld?

Du kan bruge stort set alt. Favoritterne herhjemme er pesto, rucola, skinke og mozzarella eller stegt kyllingefilet, pesto, rucola, mozzarella og parmesan. Men kun fantasien sætter grænsen.

Andre brødopskrifter du måske vil synes om

hjemmelavet panini og to panini brød bagved

Opskrift på hjemmelavede sandwichbrød til panini

Her får du vores opskrift på lækre hjemmebagte panini brød. Det er skønne små sandwichbrød som du kan spise som de er, eller du kan bruge dem til at lave de italienske sandwich.

Panini er dejligt til frokost eller en let aftensmad eller til ungernes madpakke. De smager skønt og du kan variere fyldet som du har lyst til. Vi håber at du får lyst til at prøve vores opskrift.

hjemmelavede paninibrød og en færdig italiensk panini med grillstriber fra paninigrill
4.78 fra 9 stemmer

Paninibrød

Opskrift på hjemmelavede paninibrød
Panini er en italiensk sandwich, der består af brød og fyld af for eksempel skinke og ost, og så skal den bages i en panini-grill. Her får du opskriften på de bedste panini brød til din italienske sandwich.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 50 minutter
Ret Brød
Køkken Italiensk
Antal 4 brød
Kalorier 357 kcal

Ingredienser

  • 160 g mælk
  • ½ tsk tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 30 g smør
  • ½ tsk salt
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du

  • Lun mælken så den er lillefingervarm. Tilsæt tørgær og sukker og lad blandingen stå i 10 minutter, så gæren bliver aktiveret.
    160 g mælk, ½ tsk tørgær, 1 tsk sukker
  • Smelt smørret og lad det køle ned. Kom mælken med gær og sukker i røremaskinen sammen med smeltet smør, salt og hvedemel og ælt dejen godt til en der jævn, glat og smidig. Det tager cirka 15 minutter.
    30 g smør, ½ tsk salt, 300 g hvedemel
  • Del dejen i 4 lige store stykker.
    dejkugle til paninibrød
  • Udrul hvert stykke dej til et ovalt brød på cirka ½ cm i højden.
    udrullet paninidej
  • Læg brødene på en bageplade og lad dem hæve et lunt sted i 2 timer eller til de er dobbelt så høje.
    paninibrød der hæver på bageplade
  • Varm ovnen op til 175 grader almindelig over- og undervarme.
  • Bag brødene i 18-20 minutter ved 175 grader, og lad den herefter køle helt ned på en bagerist.
  • Nu er dine hjemmebagte paninibrød klar til at lave til lækre italienske paninier.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1brødKalorier: 357kcalKulhydrater: 60gProtein: 9gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 20mgNatrium: 363mgKalium: 140mgFibre: 2gSukker: 3gA-vitamin: 252IUC-vitamin: 1mgCalcium: 59mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. september 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

6 kommentarer til “Paninibrød”

  1. Hej Tina
    Jeg vil prøve opskriften på panini brød men jeg vil prøve at tilsætte bage enzymer. Har du prøvet det hvis ja hvordan blev resultatet?

    Mvh Lars Bredgaard

    Svar
    • Hej Lars

      Jeg har ikke prøvet det med lige præcis paninibrød, men med min erfaring fra andre brød, er jeg sikker på at det vil fungere godt.

      Vi vil meget gerne høre hvordan resultatet bliver hvis du prøver.
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.