Der ryger en del madpakken igennem herhjemme, og derfor er det også dejligt at variere dem lidt. Her får du nogle grove sandwichbrød med fuldkorn, som er nogle vi ofte har liggende i fryseren til en hurtig madpakke.

Luftige sandwichbrød med fuldkorn
Vores unger er i perioder glade for sandwich i madpakken, og her er det godt at lave nogle med lidt fuldkorn, så de får nogle sunde fibre, og de mætter godt.
De her sandwichbrød er bagt med fuldkorn i dejen, og så masser af lækre kerne på toppen, der giver god smag, og samtidig er sunde.
De er lækre at fylde med forskelligt fyld, vi laver for eksempel tit kyllingesandwich eller æggesandwich i dem, da det lige nu er børnenes favoritter. Men de kan selvfølgelig fyldes med alt fra skinke og ost til tunsalat eller Jeres favoritter.
Mere madpakkeinspiration
Ingrediensnoter
Grahamsmel – Er en type fuldkornsmel der giver nogle sundere sandwichbrød end hvis du bare brugte hvedemel. Du kan finde grahamsmel i de fleste supermarkeder.
Hvedemel – Det er nødvendigt at bruge noget almindeligt hvedemel i tillæg til fuldkornsmelet, da det er hvedemel der har dem bedste hæveevne. Hvis du kun bruge fuldkornsmel, vil du ende ud med nogle ret kompakte brød, der har tendens til at blive tørre. Brug gerne hvedemel med et højt proteinindhold, for at sikre de mest luftige og lækre brød.
Kerner – Vi bruger en blanding af græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø og sesam på toppen, men I kan selvfølgelig skifte ud med de kerner i bedst kan lide hjemme hos Jer.
Hvordan laver man grove sandwichbrød med fuldkorn?
Opskriften er ret nem at lave, men det er en fordel hvis du har en røremaskine som du kan ælte dejen på, da den skal æltes ret længe. Dejen er en almindelig gærdej, og når du har æltet den godt, skal den hæve i cirka 45 minutter før du former dine sandwichbrød.
Herunder kan du se hvordan jeg gør, når jeg skal forme brødene.
- Rul dejen ud til et rektangel med en tykkelse på cirka 0,5-1 cm. Dejen skal være cirka 20 cm bred.
- Pensel toppen af dejen med vand, og fordel så kernerne ud over dejen. Tryk dem lidt fast, og lad gerne dejen hvile 15 minutter inden du skærer den ud. På den måde undgår du at dejen trækker sig sammen når du skærer den ud.
- Del først dejen på langs, og skær så de enkelte stykker ud. Jeg bruger en metalspatel.
- Hver halve dej deles i 8 stykker, sådan så du får 16 i alt. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 45 minutter inden de er klar til at komme i ovnen og blive bagt.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan de sagtens. Vi fryser dem med, og så kan vi nemt tage to op om aftenen, og så er de tøet op og klar til at smøre om morgenen inden skole.
Andre madpakkeopskrifter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Bag dem med damp
- Har du damp i ovnen, så kan du med fordel bage dem med damp. Hvis du ikke har en dampfunktion, så kan du sætte et fad ind i bunden af ovnen, og hælde et par deciliter vand ind når du sætter bollerne ind. Dampen giver en god hævning og en skøn skorpe, men de kan også fint bages uden.
Serveringsforslag
- Server bollerne som sandwich i madpakken, og fyld dem med Jeres favoritfyld.
- Spis dem som madbrød til suppe eller gryderetter.
Elsker du at lave lækre sandwich?
Prøv vores opskrifter på Bagels med skinke, mozzarella og pesto eller Bagels med laks og flødeost, dem kan du også sagtens lave i disse brød.
Opskrift på grove sandwichstykker
Her får du vores opskrift på nogle lækre og luftige grove sandwichbrød, som er bagt med fuldkornsmel og kerner på toppen.
De er slet ikke svære at lave, og du kan med fordel fryse dem ned, og så tage det antal op du skal bruge til madpakkerne dagen efter. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

Grove sandwichbrød med fuldkorn
Ingredienser
- 5 ½ dl mælk
- 50 g gær
- 4 spsk olie, fx rapsolie
- 3 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 400 g grahamsmel
- 400 g hvedemel
Topping
- 2 spsk hørfrø
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk græskarkerner
- 2 spsk solsikkekerner
Sådan gør du
- Lun mælken til den er lillefingervarm, og udrør gæren i den lune mælk. Tilsæt olie, salt, og sukker, og rør det hele sammen. Jeg bruger røremaskinen, da dejen skal æltes længe.5 ½ dl mælk, 50 g gær, 4 spsk olie, 3 tsk salt, 2 spsk sukker
- Kom først grahamsmelet i, og derefter hvedemelet lidt af gangen, mens du samler dejen på maskinen. Den skal være lidt klistret, så det er ikke sikkert du skal bruge alt hvedemelet. Pas på ikke at komme for meget mel i, så risikerer du de bliver tørre. Ælt derefter dejen rigtig godt, til den samler sig og slipper skålens sider. Det tager cirka 15 minutter på min røremaskine.400 g hvedemel, 400 g grahamsmel
- Læg et viskestykke over dejen i skålen, og lad den hæve 45 minutter, til den er næsten dobbelt størrelse.
- Rul dejen ud til et rektangel, der er cirka 20 cm bredt og 0,5-1 cm tykt. Pensel dejen med vand og drys de forskellige kerner på toppen. Tryk dem let fast med hænderne, og lad gerne dejen ligge i 15 minutter inden du skærer den ud.2 spsk hørfrø, 2 spsk græskarkerner, 2 spsk solsikkekerner, 2 spsk sesamfrø
- Skær først dejen over på langs, så du har 2 lange rektangler. Skær hvert rektangel i 8 stykker, og læg stykkerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad brødene hæve i 45 minutter, og varm i mens ovnen op til 200 grader varmluft.
- Når dine brød er hævet, kommes de i ovnen, og bages ved 200 grader varmluft i 15-18 minutter til de er gyldne og færdigbagte. Du kan med fordel bage dem med damp hvis din ovn har dampfunktion.
- Tag dem herefter ud af ovnen, og lad dem køle ned på en rist. Nu er de klar til servering, eller du kan fryse dem ned til madpakkerne.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her