Populært:

Bagels


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi er blevet ret glade for hjemmebagte bagels herhjemme. De er fantastiske til lige at lave med lidt lækkert fyld til både madpakkerne og som en hurtig frokost de dage hvor vi er hjemme. Læs med her og se hvordan du selv kan lave dine egne bagels.

hjemmebagte bagels med birkes sesam, solsikkekerner og græskarkerner på bagerist.

Brød til madpakken

Bagels er blevet et hit i madpakken. Vi bager en ordentlig portion, fryser dem med, og så kan man lige tage en bagel op aftenen før, og lade den tø op i en pose på køkkenbordet natten over.

Favoritfyldet er pesto, skinke og mozzarella i madpakken, men vi laver dem også med fyld af laks og flødeost eller en god tunsalat. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan komme i faktisk.

Sådan en bagel er genial både til madpakken, men også som en nem aftensmad de dage hvor det skal gå hurtigt. Hvis du skal på picnic eller udflugter her i løbet af sommeren, er de altså også skønne til det.

lækre hjemmelavede bagels der køler ned på bagerist.

Ingrediensnoter

Gær – Vi bruger som regel frisk gær. Du kan også bruge tørgær, så skal du bruge 11 gram.

Mælk – Vi synes at det giver bedst smag med mælk, og gerne sødmælk. Men du kan også sagtens lave dejen på vand ved at skifte mælken ud med almindeligt vand.

Olie – Olien er med til at gøre dejen smidig og lækker, og give saftighed. Brug en smagsneutral olie, for eksempel rapsolie eller solsikkeolie.

Hvedemel – Brug gerne hvedemel med et højt indhold af protein, da det giver en bedre hævning og en mere luftig og saftig bagel i sidste ende.

Alternative ingredienser

  • Du kan bruge de frø eller kerner som i bedst kan lide. Det kan for eksempel være sorte sesam, hørfrø, chia eller noget helt andet. Her i opskriften bruger vi blå birkes, sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner.

Hvordan laver man bagels?

Det er faktisk ikke så svært at lave hjemmelavede bagels. Her får du en kort beskrivelse af de processer du skal igennem, med billeder til, så du kan se hvordan dejen skal være.

sådan laver du dejen til bagels.
  1. Først skal dejen laves. Gæren udrøres i den lune mælk, og herefter tilsættes salt, sukker og olie. Så skal melet i lidt af gangen, og så skal dejen røres sammen. Den skal være ret klistret, og det er ikke sikkert du skal bruge alt melet.
  2. Ælt dejen godt, indtil den samler sig og slipper kanterne på røreskålen. Den skal stadig være let klistret når du røres ved den, men smidig og helt glat.
  3. Lad nu dejen hæve i 1 time, eller til den når dobbelt størrelse.
  4. Nu er dejen klar til at forme til bagels.
Sådan former du og koger bagels.
  1. Dejen deles i lige store stykker. Jeg vejer dem af på 110 gram for at få dem lige store. Dejstykkerne formes til runde boller.
  2. Kom mel på fin finger og lav et hul i midten af hver bagel. Hullet skal være lidt større end du regner med, da det vil blive lidt mindre når dejen koges, da den hæver under kogningen.
  3. Kog dine bagels i en gryde med vand i 1 minut på hver side.
  4. Drys straks dine bagels med frø eller kerner når de kommer op af vandet, så sidder de nemlig fast på toppen. Tryk let kernerne fast med hånden. Bag dine bagels i 18-20 minutter ved 200 grader varmluft, til de er gyldne og færdigbagte. Lad dem herefter køle ned på en rist.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmebagt bagel med græskarkerner.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg fryse bagels?

Ja det kan du sagtens. Kom dem i en frysepose eller en ziplockpose så snart de er kølet ned, og kom dem i fryseren. Jeg lader dem tø op over natten i en pose på køkkenbordet.

Hvilket fyld kan jeg komme i bagels?

Det er kun fantasien der sætter grænsen. Vi elsker at spise dem med pesto, skinke og mozzarella eller flødeost og koldrøget laks. Men du kan også bruge forskellige pålægssalater, æg eller dit favoritpålæg.


Andre madpakkebrød du måske vil synes om

lækre saftige hjemmelavede bagels.

Tips og Tricks

  • Kogning
    • Kogningen af de rå bagels, er det der gør din bagel lidt sej i overfladen. Sådan som en bagel skal være. Jo længere tid du koger dejen, jo sejere bliver overfladen på dejen. Jeg koger dem cirka 1 minut på hver side, men hvis du vil have dem mere seje, kan du give dem to minutter.
  • Frø og kerner
    • Brug de frø og kerner i bedst kan lide derhjemme. Du kan også blande dem og komme et mix af kerner på alle bagels.
  • Bagels med fuldkorn
    • Vil du prøve en grovere version af bagels? Så prøv vores fuldkornsbagels. De er super lækre, og vores børn elsker at have dem med på madpakken.

Serveringsforslag

  • Skær din bagel over, smør den med pesto og kom salat, parmaskinke og skiver af mozzarella inden i.
  • Prøv også at smørre med flødeost, og fylde din bagel med skiver af røget laks, salat og Syltede rødløg

Elsker du en god sandwich med på madpakken?

Prøv også vores opskrift på lækre Paninibrød
hjemmelavede bagels med forskellige topping.

Opskrift på en klassisk hjemmelavet bagel

Her får du vores opskrift på helt klassiske bagels. De er skønne som frokost eller på madpakken, og herhjemme er de et hit hos både børn og voksne.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og læg meget gerne en kommentar og fortæl os hvad du synes om den.

hjemmebagte bagels med birkes sesam, solsikkekerner og græskarkerner på bagerist.
5 fra 1 stemme

Bagels

Lækre og saftige bagels, med den karakteristiske seje overflade. De er toppet med forskellige frø og kerner, du kan bruge lige dem du bedst kan lide. De er fantastiske i madpakken og som en nem frokost, og kan fint fryses ned.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 2 timer
Ret Madpakke
Køkken Amerikansk
Antal 14 stk
Kalorier 313 kcal

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 4 spsk olie, fx rapsolie
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 850 g hvedemel

Topping

  • 2 spsk blå birkes
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk sesamfrø

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er lillefingervarm, og udrør gæren i den lune mælk. Tilsæt herefter olie, salt, og sukker, og rør det hele godt sammen. Jeg bruger altid røremaskinen, da dejen skal æltes rigtig godt.
    5 dl mælk, 50 g gær, 4 spsk olie, 3 tsk salt, 2 spsk sukker
  • Kom melet i lidt af gangen, mens du samler dejen. Den skal være lidt klistret, så det er ikke sikkert du skal bruge alt melet. Ælt derefter dejen rigtig godt, til den samler sig og slipper skålens sider. Det tager cirka 15 minutter på min røremaskine.
    850 g hvedemel
  • Læg et viskestykke over dejen i røreskålen, og lad den hæve 1 time, til den er dobbelt størrelse.
  • Vej dejen af i stykker på cirka 110 gram. Form dejstykkerne til runde boller. Kom mel på din finger, og lav et hul i midten af hver bolle. Hullet skal være lidt større end du gerne vil have, da det bliver mindre når dejen koges.
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  • Kom vand i en gryde, og bring det i kog. Kog dine bagels i et minut på hver side, og læg dem herefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med det samme dine bagels med kerner eller frø, og tryk dem let fast med hånden.
    2 spsk blå birkes, 2 spsk græskarkerner, 2 spsk solsikkekerner, 2 spsk sesamfrø
  • Når dine bagels er klar, kommes de i ovnen, og bages ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter til de er gyldne og færdigbagte.
  • Tag dem herefter ud af ovnen, og lad dem køle ned på en rist inden de serveres eller fryses ned til madpakkerne.

Noter

Formning og kogning – Se tips længere oppe på siden for at se billeder af alle processerne. Her kan du se hvordan du laver dejen, former og koger dine bagels.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1bagelKalorier: 313kcalKulhydrater: 52gProtein: 9gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.02gKolesterol: 1mgNatrium: 184mgKalium: 187mgFibre: 3gSukker: 4gA-vitamin: 74IUC-vitamin: 0.1mgCalcium: 90mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Bagels”

  1. 5 stars
    Jeg vover pelsen og koldhævet dem natten over og bruger kun 10 g gær. Jeg håber det bliver godt

    Svar
    • Det er ogå noget jeg vil prøve af, så lad mig lige høre hvordan det går 🙂 Jeg tænker det bliver rigtig godt!

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.