Lækre og saftige bagels, med den karakteristiske seje overflade. De er toppet med forskellige frø og kerner, du kan bruge lige dem du bedst kan lide. De er fantastiske i madpakken og som en nem frokost, og kan fint fryses ned.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 2 timert
Antal 14stk
Ingredienser
5dlmælk
50ggær
4spskolie, fx rapsolie
3tsksalt
2spsksukker
850ghvedemel
Topping
2spskblå birkes
2spskgræskarkerner
2spsksolsikkekerner
2spsksesamfrø
Sådan gør du
Lun mælken til den er lillefingervarm, og udrør gæren i den lune mælk. Tilsæt herefter olie, salt, og sukker, og rør det hele godt sammen. Jeg bruger altid røremaskinen, da dejen skal æltes rigtig godt.
Kom melet i lidt af gangen, mens du samler dejen. Den skal være lidt klistret, så det er ikke sikkert du skal bruge alt melet. Ælt derefter dejen rigtig godt, til den samler sig og slipper skålens sider. Det tager cirka 15 minutter på min røremaskine.
850 g hvedemel
Læg et viskestykke over dejen i røreskålen, og lad den hæve 1 time, til den er dobbelt størrelse.
Vej dejen af i stykker på cirka 110 gram. Form dejstykkerne til runde boller. Kom mel på din finger, og lav et hul i midten af hver bolle. Hullet skal være lidt større end du gerne vil have, da det bliver mindre når dejen koges.
Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
Kom vand i en gryde, og bring det i kog. Kog dine bagels i et minut på hver side, og læg dem herefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med det samme dine bagels med kerner eller frø, og tryk dem let fast med hånden.
Når dine bagels er klar, kommes de i ovnen, og bages ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter til de er gyldne og færdigbagte.
Tag dem herefter ud af ovnen, og lad dem køle ned på en rist inden de serveres eller fryses ned til madpakkerne.
Noter
Formning og kogning - Se tips længere oppe på siden for at se billeder af alle processerne. Her kan du se hvordan du laver dejen, former og koger dine bagels.