Populært:

Madformadelskere / Alle opskrifter / Fuldkornsbagels

Fuldkornsbagels


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi er blevet ret glade for bagels herhjemme, og det er noget vi bager hver uge. De er skønne til madpakken og frokost, og disse fuldkornsbagels er bare fantastiske. De mætter godt, og så er det jo vigtigt med fibre.

fuldkornsbagels med sesam og hørfrø på bagerist.

Grove bagels med fuldkorn

Vi prøver at skifte hvidt brød ud med fuldkornsbrød hvor vi kan, og nu er turen kommet til vores elskede bagels.

Heldigvis er det gået over al forventning, og børnene kan faktisk bedre lide disse grove bagels med fuldkorn end de almindelige bagels. Så det er dem de får til frokost fra nu af.

De skal helst smøres med pesto og fyldes med salat, parmaskinke og mozzarella, så er det den perfekte madpakke.

grove bagels med fuldkorn på bagerist.

Ingrediensnoter

Grahamsmel – Grahamsmel er en type fuldkornsmel, som kan købes i de fleste supermarkeder. Du kan også bruge fuldkorns hvedemel, men du skal måske justere væskemængden lidt hvis du bruger en anden type mel.

Gær – Vi bruger frisk gær til denne opskrift, men du kan også sagtens bruge tørgær. En pakke almindelig frisk gær svarer til en pakke tørgær på 11,8 gram.

Frø og kerner – Vi bruger her en blanding af sesamfrø og hørfrø, men du kan bruge lige de frø og kerner i bedst kan lide.

Alternative ingredienser

 • Prøv også at toppe dine grovbagels med græskarkerner eller solsikkefrø.

Hvordan laver man fuldkornsbagels?

Det er heldigvis ret nemt at lave de her lækre fuldkornsbagels selv. Det første du skal gøre, er at lave dejen. Det gør du ved at lune mælken, og opløse gæren heri.

Derefter tilsættes olie, salt og sukker, og så skal gramhamsmelet røres i. Til sidst tilsættes hvedemelet lidt af gangen og dejen ælstes godt på røremaskine. Det tager cirka 15 minutter, og dejen vil samle sig og slippe skålen når den er klar.

Nu skal dejen hæve en times tid, inden den formes til bagels, som koges et minut på hver side i en gryde med vand. Når de kommer op af vandet, drysses de med kerner, og så skal de i ovnen og bages i cirka 20 minutter til de er gyldne og færdigbagte. Herefter køler de ned på en rist, og så er de klar til at servere eller fryse ned til senere.

Hvis du vil se vores fremgangsmåde i billeder, så har vi billeder til hele prosessen på vores opskrift på klassiske bagels. Her kan du se hvordan du former og koger dine bagels.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fuldkornsbagel med sesam og hørfrø.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg fryse fuldkornsbagels?

Ja det kan du! Så snart de er kølet ned, kan du komme dem i en pose og lægge dem i fryseren. Når de skal bruges i madpakken plejer jeg at tage dem op aftenen før, og lade dem tø op i en pose på køkkenbordet.

Hvad kan jeg fylde mine bagels med?

Du kan bruge lige det fyld eller pålæg i bedst kan lide. Vi elsker en god bagel med flødeost, laks og syltede rødløg eller en med parmaskinke, pesto og mozzarella. Det er også lækkert med tunsalat, eller måske kylling og bacon. Prøv dig frem, og find dine egne favoritter.


Andre sandwichbrød du måske vil synes om

lækre nybagte fuldkornsbagels på rist.

Tips og Tricks

 • Frø og kerner
  • Du kan bruge de frø og kerner i bedst kan lide. Kom dem på lige når du tager dine ubagte bagels op af det kogende vand, og tryk let kernerne fast med hånden bagefter. På den måde får du den helt perfekte overflade der får den rigtige sejhed, og kernerne hænger fint fast.
 • Frysning
  • Frys dine bagels ned, og tag dem op aftenen før de skal bruges i madpakken. Det er skønt altid at have bagels i fryseren, så lav endelige en stor portion når du er i gang.

Serveringsforslag

 • Server med mayonnaise, salat, ost og skinke, som en klassisk sandwich.
 • Smør med flødeost og fyld med salat, røget laks og syltede rødløg.
 • Lav en lækker bagel med serranoskinke, mozzarella og hjemmelavet pesto.

Elsker du at bage bagels?

Prøv også vores opskrift på helt klassiske bagels med forskellig topping.
en friskbagt grovbagel med sesam og hørfrø på toppen.

Opskrift på grovbagels

Her får du vores opskrift på lækre fuldkornsbagels med hørfrø og sesam på toppen. De er fantastiske i madpakken, og vores børn elsker dem.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, hvis du også vil glæde dine børn med noget lækkert i madpakken.

fuldkornsbagels med sesam og hørfrø på bagerist.
Ingen stemmer endnu

Fuldkornsbagels

Lækre grove bagels med fuldkornsmel og sesam og hørfrø på toppen. De er skønne med fyld på madpakken eller til frokost, og de kan med fordel fryses ned.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 2 timer
Ret Madpakke
Køkken Amerikansk
Antal 13 stk
Kalorier 321 kcal

Ingredienser

 • 5 ½ dl mælk
 • 50 g gær
 • 4 spsk olie, fx rapsolie
 • 3 tsk salt
 • 2 spsk sukker
 • 400 g grahamsmel
 • 400 g hvedemel

Topping

 • 4 spsk hørfrø
 • 4 spsk sesamfrø

Sådan gør du

 • Lun mælken til den er lillefingervarm, og udrør gæren i den lune mælk. Tilsæt olie, salt, og sukker, og rør det hele sammen. Jeg bruger røremaskinen, da dejen skal æltes rigtig godt.
  5 ½ dl mælk, 50 g gær, 4 spsk olie, 3 tsk salt, 2 spsk sukker
 • Kom først grahamsmelet i, og derefter hvedemelet lidt af gangen, mens du samler dejen. Den skal være lidt klistret, så det er ikke sikkert du skal bruge alt hvedemelet. Ælt derefter dejen rigtig godt, til den samler sig og slipper skålens sider. Det tager cirka 15 minutter på min røremaskine.
  400 g hvedemel, 400 g grahamsmel
 • Læg et viskestykke over dejen i skålen, og lad den hæve 1 time, til den er dobbelt størrelse.
 • Vej dejen af i stykker på cirka 110 gram. Form dejstykkerne til boller. Kom mel på din finger, og lav et hul i midten af hver bolle. Hullet skal være lidt større end du gerne vil have, da det bliver mindre når dejen koges.
 • Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
 • Kom vand i en gryde, og bring det i kog. Kog dine bagels i et minut på hver side, og læg dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Bland sesamfrø og hørfrø sammen, og drys med det samme dine bagels med kernerne. Tryk dem let fast med hånden, så de bliver siddende på dejen.
  4 spsk hørfrø, 4 spsk sesamfrø
 • Når dine bagels er klar, kommes de i ovnen, og bages ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter til de er gyldne og færdigbagte.
 • Tag dem herefter ud af ovnen, og lad dem køle ned på en rist. Nu er de klar til servering, eller du kan fryse dem ned til madpakkerne.

Noter

Formning og kogning – Er du i tvivl om hvordan du former og koger dine bagels, så har vi billeder der viser dig fremgangsmåden på vores opskrift på klassiske bagels.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1bagelKalorier: 321kcalKulhydrater: 53gProtein: 10gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.02gKolesterol: 1mgNatrium: 557mgKalium: 165mgFibre: 6gSukker: 4gA-vitamin: 87IUC-vitamin: 0.02mgCalcium: 96mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.