Syltede rødløg er lækkert som tilbehør til mange retter. Oven på et stykke rugbrød med kartofler eller en leverpostegsmad, i burgere, wraps eller oven på en hotdog. Når du først har prøvet dem vil du aldrig løbe tør igen, de smager nemlig fantastisk og så er de lette at lave. Få vores opskrift her.
Nemt tilbehør til masser af retter
Det tager dig maksimalt 15 minutter at lave et glas hjemmesyltede rødløg, det kan man sagtens overleve når man har smagt hvor lækkert det er. Der er gode til mange ting, for eksempel:
I en god burger, i wraps, i salater, ovenpå varmrøget laks, til et stykke flæskesteg eller leverpostej på rugbrød, på en kartoffelmad med nye kartofler og et hav af andre steder.
Du kan efterhånden købe syltede rødløg i mange supermarkeder, men det er der slet ingen grund til, for det er både nemt og billigt at lave det selv. Det er sådan et glas man altid gerne vil have i køleskabet, for de kan bare spises til så mange ting.
Ingrediensnoter
Rødløg – Helt almindelige rødløg.
Lagereddike – Jeg bruger klar lagereddike.
Vand – Der skal vand i lagen.
Sukker – Til at give den rette sødme i lagen.
Salt, peberkorn og laurbærblade – giver god smag til lagen. Du kan eventuelt bruge andre krydderier for eksempel en kanelstang eller stjerneanis alt efter hvilken smag du ønsker.
Hvordan laver man syltede rødløg?
Mange tror fejlagtigt at det er tidskrævende eller omstændigt at sylte selv, og kaster sig derfor over færdigsyltede produkter i supermarkedet. Det er der bestemt ingen grund til. På et kvarter kan du lave sådan et lækkert glas her.
Først skrælles rødløgene og skæres i skiver. Her bruger jeg mandolinjernet, så går det hurtigt. Jeg skærer dem på 3 millimeter.
Herefter skal lagen koges op af resten af ingredienserne. Når den koges kommes løgene i, og koges i 1-2 minutter. Herefter fiskes løgene op og kommes i et glas. Så hældes den varme lage over løgene i glasset.
Luk glasset til, og lad gerne løgene stå et døgns tid hvis du kan vente. Hvis ikke, så smager de også skønt efter bare nogle timer.
Se den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Vi stiller dem i køleskabet, og her har vi dem en lille uges tid, hvis de da holder så længe.
Andre sylteopskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Hvis du ikke skal spise rødløgene samme dag, behøver du ikke at koge dem op i lagen. Så kan du bare hælde den kogende lage over rødløgene og lade dem stå og trække til de er bløde. Det tager minimum 4 timer, men lad dem gerne stå til dagen efter.
Serveringsforslag
- Server vi en hjemmelavet burger eller hotdog.
- Brug på Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg
- Spis i salater eller sandwich
Elsker du syltede rødløg?
Prøv også vores opskrift på en lækker Spicy agurkesalat
Opskrift på hjemmelavede syltede rødløg
Her får du vores nemme opskrift på verdens bedste syltede rødløg. De er virkelig nemme at lave, og kan løfte en hver rugbrødsmad, burger, salat eller hotdog til helt nye højder.
Vi håber du har lyst til at prøve opskriften.
Syltede rødløg
Ingredienser
- 4 rødløg
- 2 dl lagereddike, klar
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 spsk salt
- 10 peberkorn
- 2 laurbærblade
Sådan gør du
- Skræl rødløg og skær dem i skiver eller både. Jeg bruger mandolinjernet, og skærer dem i ringe på 3 millimeter i tykkelsen.4 rødløg
- Kom eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og laurbærblade i en gryde og kog op.2 dl lagereddike, 2 dl vand, 2 dl sukker, 1 spsk salt, 10 peberkorn, 2 laurbærblade
- Kom skiverne af rødløg i den kogende lage, og lad dem koge med i 1-2 minutter. Tag herefter løgene op og læg dem i et skoldet glas, der evt. er skyllet i atamon (hvis de skal gemmes længe).
- Hæld dem varme lage over rødløgene i glasset. Luk låget, og lad gerne glasset stå til dagen efter før du spiser af dem.
- Hvis du ikke kan vente, så er de også udemærkede efter et par timer når de er kølet ned.
Se video til opskriften
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. oktober 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her