Sorter efter:

Populært:

Syltede rødløg


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Syltede rødløg er lækkert som tilbehør til mange retter. Oven på et stykke rugbrød med kartofler eller en leverpostegsmad, i burgere, wraps eller oven på en hotdog. Når du først har prøvet dem vil du aldrig løbe tør igen, de smager nemlig fantastisk og så er de lette at lave. Få vores opskrift her.

Opskrift på lyn syltede rødløg

Nemt tilbehør til masser af retter

Det tager dig maksimalt 15 minutter at lave et glas hjemmesyltede rødløg, det kan man sagtens overleve når man har smagt hvor lækkert det er. Der er gode til mange ting, for eksempel:

  • I en god burger
  • I wraps
  • I salater
  • Ovenpå varmrøget laks
  • Til et stykke flæskesteg eller leverposteg på rugbrød
  • På en kartoffelmad med nye kartofler
  • … Et hav af andre steder …
Syltede rødløg i glas

Hvordan laver man syltede rødløg?

Mange tror fejlagtigt at det er tidskrævende eller omstændigt at sylte selv, og kaster sig derfor over færdigsyltede produkter i supermarkedet. Det er der bestemt ingen grund til. På et kvarter kan du lave sådan et lækkert glas her, og alt du skal bruge er:

  • Rødløg
  • Lagereddike, jeg bruger klar.
  • Vand
  • Sukker
  • Salt
  • Peberkorn
  • Laurbærblade, giver god smag.

Først skrælles rødløgene og skæres i skiver. Her bruger jeg mandolinjernet, så går det hurtigt. Jeg skærer dem på 3 millimeter.

Herefter skal lagen koges op af resten af ingredienserne. Når den koges kommes løgene i, og koges i 2 minutter. Herefter fiskes løgene op og kommes i et glas. Lagen koges op en gang, og så hældes den varme lage over løgene i glasset.

Luk glasset til, og lad gerne løgene stå et døgns tid hvis du kan vente. Hvis ikke, så smager de også skønt efter bare nogle timer.

Se den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.

Prøv også: Syltede agurker eller Syltede chili

Lækre syltede rødløg med peberkorn og laurbærblade

Opskrift på syltede rødløg

Her får du vores nemme opskrift på verdens bedste syltede rødløg. De er virkelig nemme at lave, og kan løfte en hver rugbrødsmad, burger, salat eller hotdog til helt nye højder. Vi håber du har lyst til at prøve opskriften.

Opskrift på lyn syltede rødløg
5 fra 1 stemme

Syltede rødløg opskrift

Lækkert tilbehør til hotdogs, burgere, sandwich eller til smørrebrød
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 15 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 989 kcal

Ingredienser

  • 4 rødløg
  • 2 dl lagereddike, klar
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 spsk salt
  • 10 peberkorn
  • 2 laurbærblade

Sådan gør du

  • Skræl rødløg og skær dem i skiver eller både. Jeg bruger mandolinjernet, og skærer dem i ringe på 3 millimeter i tykkelsen.
  • Kom eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og laurbærblade i en gryde og kog op.
  • Kom skiverne af rødløg i den kogende lage, og lad dem koge med i 2 minutter. Tag herefter løgene op og læg dem i et skoldet glas, der evt. er skyllet i atamon (hvis de skal gemmes længe).
  • Giv lagen et opkog, og hæld dem varme lage over rødløgene i glasset. Luk låget, og lad gerne glasset stå til dagen efter før du spiser af dem.
  • Hvis du ikke kan vente, så er de også udemærkede efter et par timer når de er kølet ned.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glas inkl lageKalorier: 989kcalKulhydrater: 242gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 7010mgKalium: 642mgFibre: 8gSukker: 218gC-vitamin: 33mgCalcium: 113mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.