Hjem » Forretter » Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg

Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg

Vi elsker varmrøget laks, og især når vi selv har haft gang i røgeovnen. Disse små blinis med varmrøget laks og syltede rødløg fantastisk lækre som en lille forret, for eksempel til nytårsaften hvor man vil gøre lidt ekstra ud af det. Læs med her og få den nemme opskrift.

Blinis med varmrøget laks, rødløg, creme fraiche og dild

Forret med varmrøget laks

Varmrøget laks er noget vi holder meget af herhjemme. Vi røger selv vores laks, og det er både sjovt, og så smager det virkelig så englene synger.

Denne forret kan du lave på det niveau du har lyst til, alt efter hvor god tid du er i. Du kan vælge selv at røge din laks, bage dine blinis og lave hjemmelavede syltede rødløg.

Hvis du har travlt eller vil spare lidt på kræfterne i køkkenet, så kan du altså også købe færdigbagte blinis, købe et godt stykke varmrøget laks ved fiskemanden, og købe færdigsyltede rødløg. Her er det de enkle men gode smage, og kombinationen giver en helt fantastisk mundfuld. En perfekt balance mellem det fede røgede laks, søde og syrlige rødløg, creme fraiche og dild på toppen.

4 blinis med varmrøget laks på tallerken

Sådan laver du blinis med varmrøget laks

Denne forret består af 4 enkle men virkelig lækre elementer, og den er ikke så svær at lave.

Til retten skal du bruge:

  • Gær
  • Vand
  • Salt
  • Hvedemel, og eventuelt boghvedemel.
  • Mælk
  • Æg
  • Smør
  • Syltede rødløg
  • Creme fraiche
  • Varmrøget laks
  • Dild

De syltede rødløg kan du med fordel lave dagen i forvejen. De har godt af at stå og trække i lagen et døgns tid, men en time kan altså også gøre det hvis du er i tidsnød.

Dejen skal også stå og hæve en times tid inden den vendes med stiftpiskede æggehvider, og de små blinis kan steges på panden. Herefter er du sådan set klar til at anrette din forret.

Kom 1 tsk creme fraiche på hver blinis, så syltede rødløg, varmrøget laks og slut af med dild, salt og peber.

Se den fulde opskrift på blinisdejen og fyldet længere nede på siden her.

nytårsforret med blinis med varmrøget laks og syltede rødløg

Opskrift på blinis med varmrøget laks

Her får du vores opskrift på en lækker forret til nytårsaften eller andre dage hvor det gerne må være lidt festligt. Disse små blinis med creme fraiche, syltede rødløg, varmrøget laks og dild er intet mindre end en himmelsk mundfuld, og så er de bare smukke på tallerkenen på grund af de smukke komplimenterende farver på rødløg, laks og dild.

Originalt laves blinis med boghvedemel. Hvis du har boghvedemel, kan du skifte halvdelen af hvedemelet ud med boghvede. Men du kan også sagtens som her lave blinis uden boghvedemel. Begge dele smager dejligt.

Blinis med varmrøget laks, rødløg, creme fraiche og dild
5 fra 1 stemme

Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg

Nem opskrift på små blinis med varmrøget laks og syltede rødløg – lækre som kanapeer til forret eller som en snack
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Forret
Køkken Russisk
Antal 4 personer
Kalorier 290 kcal

Ingredienser

Blinis:

  • 2 spsk vand
  • 10 g gær
  • ½ tsk salt
  • 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 stk æg, deles i blommer og hvider
  • 10 g smør, smeltet
  • 2 g smør, til stegning

Syltede rødløg:

  • 2 stk rødløg
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • ½ spsk salt
  • 5 stk peberkorn
  • 1 stk laurbærblad

Fyld:

  • 250 g varmrøget laks
  • 1 dl creme fraiche
  • Peber
  • Flagesalt
  • Dild

Sådan gør du

Blinis:

  • Opløs gæren ud i vandet. Rør så salt og hvedemel i, og tilsæt mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og tilsæt til sidst afkølet smeltet smør i dejen. Lad dejen hæve lunt 1 time.
    Mens dejen hæver kan du lave de syltede rødløg..
  • Pisk æggehvider helt stiver, og vend dem så forsigtigt i dejen.
  • Varm en pande op til middel varme, og kom dejen på panden i små klatter. Jeg bruger cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg blinierne 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist og lad dem køle lidt af.

Syltede rødløg:

  • De syltede rødløg kan med fordel laves i god tid. De har godt af at stå fra dagen før, men de kan også sagtens laves samme dag.
  • Skræl rødløgene og skær dem i tynde skiver. Jeg skærer den på mandolinjernet på 3 mm.
  • Kog vand, sukker og eddike op i en gryde. Tilsæt peberkorn og laurbærblad. Når syltelagen koges, kommes løgringene i, og koger med i 2 minutter. Hæld løg og lagene i et glas eller en plastbøtte, og lad dem trække i lagen indtil servering, vi anbefaler mindst en time i lagen gerne længere.

Servering:

  • Kom en teskefuld creme fraiche på hver blini, og læg derefter afdryppede syltede rødløg ovenpå. Fordel den varmrøgede laks over rødløgene og slut af med dild, friskkværmet peber og flagesalt på toppen.

Noter

Beregn 3-4 blinis pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de fryses ned og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og lune dem et minut i ovnen inden servering.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 290kcalKulhydrater: 27gProtein: 19gFedt: 12gMættet fedt: 5gKolesterol: 94mgNatrium: 439mgKalium: 482mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 290IUC-vitamin: 1mgCalcium: 101mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Blinis med laks, Blinis pandekager, Forret med laks, Forret med varmrøget laks, Forret til nytår, Nytårsforret, Russiske pandekager, varmrøget laks
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.