Blinis er små russiske pandekager, som man kan fylde med forskelligt fyld. Her får du blinis med avocadocreme og rejer, som en en mild og børnevenlig anretning. De er skønne som forret til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed. Læs med her og få den nemme opskrift.

Nytårsforret med rejer og avocado
Blinis er altid en skøn forret til nytårsaften. Du kan vælge at lave en enkelt slags, eller lave forskellige blinis med forskelligt fyld. Find inspiration til blinis fyld her.
Denne version er en mild og lækker blini. Det er en mild avocadocreme, som er smagt til med citron, salt og peber, og så er der lækre rejer på toppen. Øverst er de pyntet med lidt dild.
Denne slags med avocado og rejer er en type fyld, som de fleste vil kunne lidt hvis de spiser skaldyr. Den er mild i smagen, og avocado og rejer er jo bare en super god kombination til forretter.
Disse blinis er perfekte at servere til nytårsaften, men de kan også bruges til en forret eller lille snack til en sommerbuffet eller resten af året.

Ingrediensnoter
Avocado – Avocadoerne skal være lidt bløde og modne før de kan moses. Hvis de er for hårde er de ikke så gode til denne ret.
Rejer – Vi bruger nogle store grønlandske rejer, men du kan bruge dem du bedst kan lide.
Hvordan laver man blinis med rejer og avocado?
Det er faktisk ikke så svært at lave blinis med rejer og avocado som forret.
Først skal du lave din blinisdej, den skal nemlig hæve lidt. Dejen laver du ved at udrøre gær i vand, og herefter tilsætte salt, hvedemel, æggeblommer og mælk. Til sidst skal der røres afkølet smeltet smør i, og så skal dejen hæve en times tid. Når dejen er hævet, skal æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.
Så er man klar til at stege sine blinis. De steges i smør ved middel varme. Du kan sagtens stege flere på panden af gangen. De skal have 1-2 minutter på hver side til de er gyldne.
Når de er færdige lægges de på en rist for at køle ned.
Så skal avocadomosen laves. Det gør man ved at skrabe kødet ud af avocadoerne og mose det med en gaffel. Herefter tilsættes citronsaft, salt og peber, og mosen smages til.
Ved servering kommes blinis med en skefuld avocadocreme og rejer på toppen. Til slut pyntes med lidt dild.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens stege pandekagerne på forhånd. Ved servering kan de lunes kort i ovnen.
Hvis du vil være i endnu bedre tid kan du stege dine blinis og fryse dem ned. Lun dem i ovnen og så er de klar til servering.
Ja du kan også komme andet oven på dine blinis med avocadocreme. Prøv for eksempel med røget laks eller sprød parmaskinke.
Andre blinisopskrifter du måske vil synes om
- Blinis med laks og rødløg
- Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg
- Blinis med parmaskinke og pestocreme
- Blinis med rejer

Opskrift på små pandekager med avocado og rejer
Her får du vores opskrift på små blinis med fyld af avocadocreme og rejer, og pyntet med lidt dild på toppen. De er nemme at lave, og så kan du med fordel bage pandekagerne på forhånd.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere den som forret til nytårsaften eller når du vil forkæle familien lidt ekstra en dag.

Blinis med rejer og avocado
Ingredienser
Blinis:
- 2 spsk vand
- 10 g gær
- ½ tsk salt
- 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
- 1 ½ dl mælk
- 1 æg, deles i blommer og hvider
- 10 g smør, smeltet
- 15 g smør, til stegning
Avocadocreme:
- 2 avocadoer
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk salt
- Peber
Fyld:
- 200 g rejer
- Frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
- Rør først gæren ud i vandet. Rør så salt og hvedemel i, og tilsæt mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Pisk æggehvider helt stive, og vend dem så forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dem.
- Varm en pande op på middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.
Avocadocreme:
- Tag kødet ud af avocadoerne, og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt citronsaft, salt og peber, og smag til.
Servering:
- Kom en lille skefuld avocadocreme på hver blini, og fordel rejerne hen over. Pynt med lidt dild, og slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her