Madformadelskere / Forretter / Blinis med rejer og avocado

Blinis med rejer og avocado

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Blinis er små russiske pandekager, som man kan fylde med forskelligt fyld. Her får du blinis med avocadocreme og rejer, som en en mild og børnevenlig anretning. De er skønne som forret til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed. Læs med her og få den nemme opskrift.

blinis med rejer og avocado på hvid tallerken

Nytårsforret med rejer og avocado

Blinis er altid en skøn forret til nytårsaften. Du kan vælge at lave en enkelt slags, eller lave forskellige blinis med forskelligt fyld. Find inspiration til blinis fyld her.

Denne version er en mild og lækker blini. Det er en mild avocadocreme, som er smagt til med citron, salt og peber, og så er der lækre rejer på toppen. Øverst er de pyntet med lidt dild.

Denne slags med avocado og rejer er en type fyld, som de fleste vil kunne lidt hvis de spiser skaldyr. Den er mild i smagen, og avocado og rejer er jo bare en super god kombination til forretter.

Disse blinis er perfekte at servere til nytårsaften, men de kan også bruges til en forret eller lille snack til en sommerbuffet eller resten af året.

tallerken med blinis med rejer og avocado

Ingrediensnoter

Avocado – Avocadoerne skal være lidt bløde og modne før de kan moses. Hvis de er for hårde er de ikke så gode til denne ret.

Rejer – Vi bruger nogle store grønlandske rejer, men du kan bruge dem du bedst kan lide.

Hvordan laver man blinis med rejer og avocado?

Det er faktisk ikke så svært at lave blinis med rejer og avocado som forret.

Først skal du lave din blinisdej, den skal nemlig hæve lidt. Dejen laver du ved at udrøre gær i vand, og herefter tilsætte salt, hvedemel, æggeblommer og mælk. Til sidst skal der røres afkølet smeltet smør i, og så skal dejen hæve en times tid. Når dejen er hævet, skal æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.

Så er man klar til at stege sine blinis. De steges i smør ved middel varme. Du kan sagtens stege flere på panden af gangen. De skal have 1-2 minutter på hver side til de er gyldne.

Når de er færdige lægges de på en rist for at køle ned.

Så skal avocadomosen laves. Det gør man ved at skrabe kødet ud af avocadoerne og mose det med en gaffel. Herefter tilsættes citronsaft, salt og peber, og mosen smages til.

Ved servering kommes blinis med en skefuld avocadocreme og rejer på toppen. Til slut pyntes med lidt dild.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

blinis med avocado og rejer

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave blinis på forhånd?

Ja du kan sagtens stege pandekagerne på forhånd. Ved servering kan de lunes kort i ovnen.

Kan blinis fryses?

Hvis du vil være i endnu bedre tid kan du stege dine blinis og fryse dem ned. Lun dem i ovnen og så er de klar til servering.

Kan jeg bruge andet end rejer?

Ja du kan også komme andet oven på dine blinis med avocadocreme. Prøv for eksempel med røget laks eller sprød parmaskinke.

Andre blinisopskrifter du måske vil synes om

hvid tallerken med 4 blinis med rejer og avocado

Opskrift på små pandekager med avocado og rejer

Her får du vores opskrift på små blinis med fyld af avocadocreme og rejer, og pyntet med lidt dild på toppen. De er nemme at lave, og så kan du med fordel bage pandekagerne på forhånd.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere den som forret til nytårsaften eller når du vil forkæle familien lidt ekstra en dag.

blinis med rejer og avocado på hvid tallerken
5 fra 1 stemme

Blinis med rejer og avocado

Opskrift på blinis med rejer og avocado
Små blinis med en lækker avocadomos og rejer. De er perfekte som kanapeer til forret eller som en snack til et godt glas vin. De er fine at servere til nytår, eventuelt sammen med blinis med andet fyld også.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Forret
Køkken Russisk
Antal 4 personer
Kalorier 323 kcal

Ingredienser

Blinis:

  • 2 spsk vand
  • 10 g gær
  • ½ tsk salt
  • 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 æg, deles i blommer og hvider
  • 10 g smør, smeltet
  • 15 g smør, til stegning

Avocadocreme:

  • 2 avocadoer
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • Peber

Fyld:

  • 200 g rejer
  • Frisk dild

Sådan gør du

Blinis:

  • Rør først gæren ud i vandet. Rør så salt og hvedemel i, og tilsæt mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Pisk æggehvider helt stive, og vend dem så forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dem.
  • Varm en pande op på middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.

Avocadocreme:

  • Tag kødet ud af avocadoerne, og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt citronsaft, salt og peber, og smag til.

Servering:

  • Kom en lille skefuld avocadocreme på hver blini, og fordel rejerne hen over. Pynt med lidt dild, og slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.

Noter

Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 323kcalKulhydrater: 30gProtein: 6gFedt: 21gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 18mgNatrium: 409mgKalium: 582mgFibre: 8gSukker: 3gA-vitamin: 365IUC-vitamin: 11mgCalcium: 61mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Blinis pandekager, Forret med rejer, Forret til nytår, Nytårsforret, Rejer og avocado, Russiske pandekager
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.