Vi elsker de der retter man bare kan lave i et fad og sætte i ovnen mens man laver noget andet. Sådan en ret er dette pastafad med oksekød. Det smager fantastisk, og er en rigtig familievenlig ret, som både børn og voksne elsker. Læs med her og få en nem opskrift på pasta med kødsovs i fad.
Ovnret der passer sig selv
Denne her ret er virkelig nem at lave. Mest fordi man bare lige skal have det hele forberedt og i fadet, og så passer retten sådan set sig selv. Det er sådan en ret jeg elsker at lave, for så kan man hygge med familien eller ordne lidt andre ting i mens maden er i ovnen.
Ud over at det er nemt, ja så smager denne ret altså virkelig godt. Det er en børnevenlig pastaret, som hele familien elsker herhjemme, både børn og voksne. For den smager altså af noget, men den er stadig mild, cremet og lækker i smagen.
Vi serverer den gerne med et fad med forskelligt gnavegrønt, men du kan også lave en lækker grøn salat til eller et hvidløgsbrød med ost.
Ingrediensnoter
Pasta – Vi bruger penne til denne ret. De passer rigtig fint til, men du kan selvfølgelig bruge skruer eller andre typer af pasta som du synes. Pastaen skal ukogt i denne ret, og den bliver altså tilberedt i sovsen inde i ovnen.
Hakket oksekød – I denne opskrift bruger vi hakket oksekød, du kan lave det med andre typer af hakket oksekød, og endda også hakket plantefars hvis du har lyst.
Ost – På toppen kommer vi parmesan. Det giver en god salt smag, som vi elsker til pastaretter. Hvis I ikke er til parmesan, kan i lave den med revet mozzarella i stedet, så bliver smagen af ost mere mild, men den bliver stadig cremet og lækker.
Peberfrugt – Giver god smag og lidt konsistens til retten. Du kan skifte ud med andre grøntsager efter eget valg, og tilsætte flere grøntsager hvis du synes. Grøntsagerne kan også blendes fint, hvis du vil skjule dem lidt for grøntsagsforskrækkede børn.
Hvordan laver man pastafad med oksekød?
Det her er en af de nemme pastaretter. Først skal man lige have skåret de forskellige ting ud, og så svitses bacon, kød og grøntsager på panden inden det kommes i et fad med resten af ingredienserne. Fadet dækkes så med staniol og bages i ovnen, indtil pastaen er tilberedt.
Afslutningsvist fjernes staniolen, og den får en god håndfuld parmesan, som lige skal i ovnen og gratinere inden retten er klar til servering. Det er virkelig lige så nemt som det lyder!
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Resterne kan stå et par dage i køleskabet, eller du kan fryse dem ned i passende portioner.
Ja det kan du. Hvis du ikke vil bruge hakket oksekød, kan det skiftes ud med hakket svinekød eller hakket kylling. Du kan også bruge en plantefars hvis du helt vil undgå kød.
Ja. Hvis du ikke er vild med den salte parmesan-smag, så kan du bruge en mildere ost, for eksempel revet mozzarella. Så får du stadig den cremede ost, men på en mildere og mere børnevenlig måde.
Andre pastaretter du måske vil synes om
- Pastafad med kylling
- Pasta med kylling og bacon
- Pasta med fløde, ristede champigoner og bacon
- Pil pil Pasta med tigerrejer
- Svensk pølseret med pasta
Opskrift på bagt pasta med hakket oksekød og peberfrugt
Her får du vores ultranemme pastafad med oksekød, som tilberedes i ovnen. Det er derfor noget du forholdsvist hurtigt kan sætte over, og så passer retten sådan set sig selv. Vi elsker bagte pastaretter herhjemme, og i denne version kan hele familien være med. Den smager skønt, og er mild og cremet.
Pastafad med oksekød
Ingredienser
- 150 g bacon, i tern
- 2 løg, hakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk oregano
- 1 tsk salt
- Peber
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 300 g pasta, penne
- 4 dl hakkede tomater, fra dåse
- 2,5 dl piskefløde
- 5 dl oksebouillon
- 50 g parmesan, grana padano, eller revet mozzarella
- 1 spsk frisk persille
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 210 grader.
- Steg baconternene næsten sprøde på en pande. Tilsæt herefter løg og hvidløg, og steg ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt hakket oksekød, og steg videre til kødet er brunet af. Tilsæt salt, peber og oregano.
- Fordel den ukogte pasta, kødfyldet fra panden, peberfrugt, hakkede tomater, piskefløde og bouillon i et ovnfast fad. Vendt det lidt rundt, så det bliver jævnt fordelt, og pastaen er dækket af væsken.
- Dæk fadet til med staniol, og sæt det i ovnen i 50-60 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
- Fjern staniolen fra fadet, drys med revet parmesan eller grana padano, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet.
- Tag fadet ud, drys med hakket persille og server med grøntsager, en salat eller et brød til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Nem, lækker og cremet ret.
Hej Linda.
Det var lige de ord jeg ville bruge 🙂 Dejligt at i kunne lide opskriften!
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere