Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pastafad med oksekød

Pastafad med oksekød

4.50

/5

1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.50

/5

1 time 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker de der retter man bare kan lave i et fad og sætte i ovnen mens man laver noget andet. Sådan en ret er dette pastafad med oksekød. Det smager fantastisk, og er en rigtig familievenlig ret, som både børn og voksne elsker. Læs med her og få en nem opskrift på pasta med kødsovs i fad.

pastafad med oksekød og peberfrugt

Ovnret der passer sig selv

Denne her ret er virkelig nem at lave. Mest fordi man bare lige skal have det hele forberedt og i fadet, og så passer retten sådan set sig selv. Det er sådan en ret jeg elsker at lave, for så kan man hygge med familien eller ordne lidt andre ting i mens maden er i ovnen.

Ud over at det er nemt, ja så smager denne ret altså virkelig godt. Det er en børnevenlig pastaret, som hele familien elsker herhjemme, både børn og voksne. For den smager altså af noget, men den er stadig mild, cremet og lækker i smagen.

Vi serverer den gerne med et fad med forskelligt gnavegrønt, men du kan også lave en lækker grøn salat til eller et hvidløgsbrød med ost.

pastafad med hakket oksekød, peberfrugt og ost på toppen

Ingrediensnoter

Pasta – Vi bruger penne til denne ret. De passer rigtig fint til, men du kan selvfølgelig bruge skruer eller andre typer af pasta som du synes. Pastaen skal ukogt i denne ret, og den bliver altså tilberedt i sovsen inde i ovnen.

Hakket oksekød – I denne opskrift bruger vi hakket oksekød, du kan lave det med andre typer af hakket oksekød, og endda også hakket plantefars hvis du har lyst.

Ost – På toppen kommer vi parmesan. Det giver en god salt smag, som vi elsker til pastaretter. Hvis I ikke er til parmesan, kan i lave den med revet mozzarella i stedet, så bliver smagen af ost mere mild, men den bliver stadig cremet og lækker.

Peberfrugt – Giver god smag og lidt konsistens til retten. Du kan skifte ud med andre grøntsager efter eget valg, og tilsætte flere grøntsager hvis du synes. Grøntsagerne kan også blendes fint, hvis du vil skjule dem lidt for grøntsagsforskrækkede børn.

Hvordan laver man pastafad med oksekød?

Det her er en af de nemme pastaretter. Først skal man lige have skåret de forskellige ting ud, og så svitses bacon, kød og grøntsager på panden inden det kommes i et fad med resten af ingredienserne. Fadet dækkes så med staniol og bages i ovnen, indtil pastaen er tilberedt.

Afslutningsvist fjernes staniolen, og den får en god håndfuld parmesan, som lige skal i ovnen og gratinere inden retten er klar til servering. Det er virkelig lige så nemt som det lyder!

bagt pastafad med oksekød og peberfrugt

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan du sagtens. Resterne kan stå et par dage i køleskabet, eller du kan fryse dem ned i passende portioner.

Kan jeg bruge andet end oksekød?

Ja det kan du. Hvis du ikke vil bruge hakket oksekød, kan det skiftes ud med hakket svinekød eller hakket kylling. Du kan også bruge en plantefars hvis du helt vil undgå kød.

Kan jeg bruge andet end parmesan?

Ja. Hvis du ikke er vild med den salte parmesan-smag, så kan du bruge en mildere ost, for eksempel revet mozzarella. Så får du stadig den cremede ost, men på en mildere og mere børnevenlig måde.

Andre pastaretter du måske vil synes om

bagt pastaret med oksekød og peberfrugt

Opskrift på bagt pasta med hakket oksekød og peberfrugt

Her får du vores ultranemme pastafad med oksekød, som tilberedes i ovnen. Det er derfor noget du forholdsvist hurtigt kan sætte over, og så passer retten sådan set sig selv. Vi elsker bagte pastaretter herhjemme, og i denne version kan hele familien være med. Den smager skønt, og er mild og cremet.

pastafad med oksekød og peberfrugt
4.50 fra 4 stemmer

Pastafad med oksekød

Nem opskrift på familievenligt pastafad med oksekød og peberfrugt. Det er en dejlig hverdagsret, da man kan forberede fadet, og så passer maden sig selv i ovnen indtil spisetid. Server med gnavegrønt, en grøn salat eller et madbrød.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1299 kcal

Ingredienser

  • 150 g bacon, i tern
  • 2 løg, hakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 300 g pasta, penne
  • 4 dl hakkede tomater, fra dåse
  • 2,5 dl piskefløde
  • 5 dl oksebouillon
  • 50 g parmesan, grana padano, eller revet mozzarella
  • 1 spsk frisk persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader.
  • Steg baconternene næsten sprøde på en pande. Tilsæt herefter løg og hvidløg, og steg ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt hakket oksekød, og steg videre til kødet er brunet af. Tilsæt salt, peber og oregano.
  • Fordel den ukogte pasta, kødfyldet fra panden, peberfrugt, hakkede tomater, piskefløde og bouillon i et ovnfast fad. Vendt det lidt rundt, så det bliver jævnt fordelt, og pastaen er dækket af væsken.
  • Dæk fadet til med staniol, og sæt det i ovnen i 50-60 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
  • Fjern staniolen fra fadet, drys med revet parmesan eller grana padano, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet.
  • Tag fadet ud, drys med hakket persille og server med grøntsager, en salat eller et brød til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1299kcalKulhydrater: 95gProtein: 66gFedt: 73gMættet fedt: 34gTransfedt: 2gKolesterol: 213mgNatrium: 31278mgKalium: 1607mgFibre: 6gSukker: 28gA-vitamin: 2281IUC-vitamin: 54mgCalcium: 378mgJern: 9mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.