Det her er det ultimative hvidløgsbrød – bedre end hvidløgsflutes! Det indeholder nemlig mere lækkert hvidløg, mere smør og så er der ost inden i! Ja du hørte rigtigt, de små kugler er fyldt med mozzarella – jeg tror det er sådan de spiser hvidløgsbrød i himlen, det må det være.
Dette brød er så lækker, og så fungerer det bare rigtig godt som en del af et måltid eller et buffetbord. Man brækker simpelthen bare en af de små kugler ud af brødet og spiser det sådan. Mums!
Vi spiser brødet til for eksempel Lasagne eller Spaghetti bolognese. Børnene elsker dette brød, det er bare så mega hyggeligt at sidde og brække brødet fra hinanden inde ved bordet mens man spiser.
Det er også et brød der fungerer rigtig godt til børnefødselsdag eller til sammenskudsgilde i børnehaven. Eller til en grillaften på terrassen med et godt stykke kød på grillen. Ja det er faktisk godt til det meste.


Hvidløgsbrød med ost – pull apart hvidløgsflute opskrift
Her er vores bud på en opskrift på verdens bedste hvidløgsbrød. Det er sådan her vi bedst kan lide det, hvis du har andre ideer, kan du variere det med lige præcis de krydderier eller krydderurter du og din familie godt kan lide.

Hvidløgsbrød – pull apart hvidløgsflute opskrift
Ingredienser
Dej:
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 325 g hvedemel
Til samling af brødet:
- 125 g smør
- 5 fed hvidløg
- 1 spsk oregano eller herb de provence
- 2 spsk parmesan, fintrevet
- 200 g frisk mozzarella
- groft salt
Sådan gør du
- Lun mælken let i mikroovnen.
- Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig.
- Lad dejen hvile ved stue temperatur mens du går videre.
- Skær mozzarellaen ud i tern. Smelt herefter smørret i en gryde, og pensel en springform på ca. 22 cm med lidt smeltet smør. Kom presset hvidløg, revet parmesan og oregano/herb de provence op i det resterende smør.
- Tag en lille klump dej, og pak en mozzarellaterning ind i dejen.
- Tril dejen i hvidløgssmørret inden du lægger dem i springformen.
- Fortsæt sådan til hele formen er fuld og du har brugt alt dejen.
- Hæld evt. overskydende smør ud over dejen i springformen til sidst.
- Drys brødet med groft salt, og lad det hæve ca 30 min. mens ovnen varmes op.
- Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
- Serveres lunt.
Prøv også: Sprøde hjemmebagte flutes eller hurtigt ølandshvedebrød
Spis dette brød som tilbehør
Dette brød er det perfekte lasagne tilbehør sammen med en grøn salat. Det passer faktisk til de fleste italienske retter.
Det er også et mega godt snackbrød, til en hyggelig aften med ost og et godt glas rødvin. Hvis du serverer det som en lille ret i sig selv, kan du evt. lave en lille dip til at dyppe brødet i. Men det synes jeg nu ikke man behøver, da det er rimelig snasket i sig selv på grund af osten inden i.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
4 reaktioner
Hvor Tor en springforbis bruger i ..?
Hej Helle
Den springform vi bruger er 22 cm i diameter 🙂
Har bagt to brød i dag, det ene som i opskriften og det andet med persille og hvidløg, det er så lækre brød og ikke sidste gang de bliver bagt
Hej Karin
Tak for din kommentar, det er dejligt at høre at du kan lide opskriften.
God ide at bruge persille, det lyder virkelig lækkert 🙂
God søndag
Mvh Tina