Hvidløgsbrød – et pull apart brød med ost og hvidløg

Det her er det ultimative hvidløgsbrød – bedre end hvidløgsflutes! Det indeholder nemlig mere lækkert hvidløg, mere smør og så er der ost inden i! Ja du hørte rigtigt, de små kugler er fyldt med mozzarella – jeg tror det er sådan de spiser hvidløgsbrød i himlen, det må det være.

Dette brød er så lækker, og så fungerer det bare rigtig godt som en del af et måltid eller et buffetbord. Man brækker simpelthen bare en af de små kugler ud af brødet og spiser det sådan. Mums!

Vi spiser brødet til for eksempel Lasagne eller Spagetti bolognese. Børnene elsker dette brød, det er bare så mega hyggeligt at sidde og brække brødet fra hinanden inde ved bordet mens man spiser.

Det er også et brød der fungerer rigtig godt til børnefødselsdag eller til sammenskudsgilde i børnehaven. Eller til en grillaften på terrassen med et godt stykke kød på grillen. Ja det er faktisk godt til det meste.

hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød med ost – pull apart hvidløgsflute opskrift

Her er vores bud på en opskrift på verdens bedste hvidløgsbrød. Det er sådan her vi bedst kan lide det, hvis du har andre ideer, kan du variere det med lige præcis de krydderier eller krydderurter du og din familie godt kan lide.

Hvidløgsbrød – pull apart hvidløgsflute opskrift

Det ultimative brød med hvidløg, ost og masser af smag!
Ret Tilbehør
Keyword Brød, Madbrød
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 50 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Portioner 1 brød

Ingredienser

Dej:

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 325 g hvedemel

Til samling af brødet:

  • 125 g smør
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano eller herb de provence
  • 2 spsk parmesan fintrevet
  • 200 g frisk mozzarella
  • groft salt

Fremgangsmåde

  • Lun mælken let i mikroovnen.
  • Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig. 
  • Lad dejen hvile ved stue temperatur mens du går videre.
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Skær mozzarellaen ud i tern. Smelt herefter smørret i en gryde, og pensel en springform på ca. 22 cm med lidt smeltet smør. Kom presset hvidløg, revet parmesan og oregano/herb de provence op i det resterende smør. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Tag en lille klump dej, og pak en mozzarellaterning ind i dejen. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Tril dejen i hvidløgssmørret inden du lægger dem i springformen. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Fortsæt sådan til hele formen er fuld og du har brugt alt dejen. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Hæld evt. overskydende smør ud over dejen i springformen til sidst.
  • Drys brødet med groft salt, og lad det hæve ca 30 min. mens ovnen varmes op.
  • Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
  • Serveres lunt.
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Sprøde hjemmebagte flutes eller hurtigt ølandshvedebrød

Spis dette brød som tilbehør

Dette brød er det perfekte lasagne tilbehør sammen med en grøn salat. Det passer faktisk til de fleste italienske retter.

Det er også et mega godt snackbrød, til en hyggelig aften med ost og et godt glas rødvin. Hvis du serverer det som en lille ret i sig selv, kan du evt. lave en lille dip til at dyppe brødet i. Men det synes jeg nu ikke man behøver, da det er rimelig snasket i sig selv på grund af osten inden i.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares