Hjem » Brød » Hvidløgsbrød med ost

Hvidløgsbrød med ost

Hvidløgsbrød med ost er et lækkert pull apart brød, altså et brydebrød, som man brækker fra hinanden ved bordet når man spiser. Denne version er med masser af hvidløg og fyldt med lækker mozzarella. Læs med her og få vores opskrift på det bedste madbrød.

hvidløgsbrød med mozzarella inden i

Som tilbehør, tapas eller brød på ostebordet

Det her er det ultimative hvidløgsbrød – bedre end hvidløgsflutes! Det indeholder nemlig mere lækkert hvidløg, mere smør og så er der mozarella-ost inden i hver bolle! Ja du hørte rigtigt, de små kugler er fyldt med mozzarella – jeg tror det er sådan de spiser hvidløgsbrød i himlen, det må det være.

Dette brød er så lækkert, og så fungerer det bare rigtig godt som en del af et måltid eller et buffetbord. Man brækker simpelthen bare en af de små kugler ud af brødet og spiser det sådan. Mums!

Vi spiser brødet til for eksempel Lasagne eller Spaghetti bolognese. Børnene elsker dette brød, det er bare så mega hyggeligt at sidde og brække brødet fra hinanden inde ved bordet mens man spiser.

Det er også et brød der fungerer rigtig godt til børnefødselsdag eller til sammenskudsgilde i børnehaven. Eller til en grillaften på terrassen med et godt stykke kød på grillen. Ja det er faktisk godt til det meste.

Det er også et mega godt snackbrød, til en hyggelig aften med ost og et godt glas rødvin. Hvis du serverer det som en lille ret i sig selv, kan du evt. lave en lille dip til at dyppe brødet i. Men det synes jeg nu ikke man behøver, da det er rimelig snasket i sig selv på grund af osten inden i.

ostebrød / hvidløgsbrød med mozarella på tallerken

Hvordan laver man hvidløgsbrød med mozzarella?

Brødet i sig selv er ikke svært at lave. Hvis du har en røremaskine i dit køkken, så tager det ingen tid, men dejen kan også godt æltes i hånden.

Til denne opskrift skal du bruge (find den fulde opskrift længere nede på siden):

  • Mælk
  • Gær
  • Salt
  • Sukker
  • Hvedemel
  • Smør
  • Hvidløg
  • Oregano
  • Parmesan, kan undlades men giver god smag.
  • Mozzarella

Dejen er en traditionel gærdej, og når den først er æltet, skal man i gang med smørblandingen, som de her små boller skal trilles i. Den består af smør, hvidløg, oregano og parmesan. Herefter skal bollerne fyldes med stykker af mozzarella, kuglerne trilles så i smørblandingen og kommes i en springform. Når brødet er hævet, kan det bages i ovnen og spises lunt.

Brydebrød der består af små boller med mozzarella inden i.

Opskrift på smagfuldt ostebrød med hvidløg

Her er vores bud på en opskrift på verdens bedste hvidløgsbrød. Det er sådan her vi bedst kan lide det, hvis du har andre ideer, kan du variere det med lige præcis de krydderier eller krydderurter du og din familie godt kan lide.

hvidløgsbrød med mozzarella inden i
4.41 fra 5 stemmer

Hvidløgsbrød – Pull apart ostebrød

Opskrift på det bedste madbrød med hvidløg, parmesan, mozzarella og masser af smag!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Hævetid 50 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Tilbehør
Antal 1 brød
Kalorier 2919 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 325 g hvedemel

Til samling af brødet:

  • 125 g smør
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano, eller herb de provence
  • 2 spsk parmesan, fintrevet
  • 200 g frisk mozzarella
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Lun mælken let i mikroovnen.
  • Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig. 
  • Lad dejen hvile ved stue temperatur mens du går videre.
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Skær mozzarellaen ud i tern. Smelt herefter smørret i en gryde, og pensel en springform på ca. 22 cm med lidt smeltet smør. Kom presset hvidløg, revet parmesan og oregano/herb de provence op i det resterende smør. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Tag en lille klump dej, og pak en mozzarellaterning ind i dejen. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Tril dejen i hvidløgssmørret inden du lægger dem i springformen. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Fortsæt sådan til hele formen er fuld og du har brugt alt dejen. 
  • Hæld evt. overskydende smør ud over dejen i springformen til sidst.
  • Drys brødet med groft salt, og lad det hæve ca 30 min. mens ovnen varmes op.
  • Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
  • Serveres lunt.

Nutrition

Serving: 1brødKalorier: 2919kcalKulhydrater: 280gProtein: 92gFedt: 159gMættet fedt: 97gTransfedt: 4gKolesterol: 454mgNatrium: 4736mgKalium: 1077mgFibre: 13gSukker: 18gA-vitamin: 4964IUC-vitamin: 5mgCalcium: 1546mgJern: 19mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD hjemmelavet hvidløgsbrød, Hvidløgsflute, Madbrød med ost, Ostebrød, ostebrød til suppe, pull apart brød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Sprøde hjemmebagte flutes eller hurtigt ølandshvedebrød

hvidløgsbrød med ost som tilbehør til pastaretter eller til tapas eller buffet

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 26. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

4 kommentarer til “Hvidløgsbrød med ost”

  1. 5 stars
    Har bagt to brød i dag, det ene som i opskriften og det andet med persille og hvidløg, det er så lækre brød og ikke sidste gang de bliver bagt

    Svar
    • Hej Karin
      Tak for din kommentar, det er dejligt at høre at du kan lide opskriften.
      God ide at bruge persille, det lyder virkelig lækkert 🙂
      God søndag
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.