Madformadelskere / Bagværk / Brød / Pull apart hvidløgsbrød med ost

Pull apart hvidløgsbrød med ost

4.34

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.34

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hvidløgsbrød med ost er et lækkert pull apart brød, altså et brydebrød, som man brækker fra hinanden ved bordet når man spiser. Denne version er med masser af hvidløg og fyldt med lækker mozzarella. Læs med her og få vores opskrift på det bedste madbrød.

pull apart hvidløgsbrød med ost på fad og barnehånd der tager et stykke brød

Som tilbehør, tapas eller brød på ostebordet

Det her er det ultimative pull apart hvidløgsbrød – bedre end hvidløgsflutes! Det indeholder nemlig mere lækkert hvidløg, mere smør og så er der mozzarella-ost inden i hver bolle!

Ja du hørte rigtigt, de små kugler er fyldt med mozzarella – jeg tror det er sådan de spiser hvidløgsbrød i himlen, det må det være.

Dette brød er så lækkert, og så fungerer det bare rigtig godt som en del af et måltid eller på et buffetbord. Man brækker simpelthen bare en af de små kugler ud af brødet og spiser det sådan. Mums!

Vi spiser brødet til for eksempel Lasagne eller Spaghetti bolognese. Børnene elsker dette brød, det er bare så mega hyggeligt at sidde og brække brødet fra hinanden inde ved bordet mens man spiser.

Det er også et brød der fungerer rigtig godt til børnefødselsdag eller til sammenskudsgilde i børnehaven. Eller til en grillaften på terrassen med et godt stykke kød på grillen. Ja det er faktisk godt til det meste.

Det er også et mega godt snackbrød, til en hyggelig aften med ost og et godt glas rødvin. Hvis du serverer det som en lille ret i sig selv, kan du evt. lave en lille dip til at dyppe brødet i. Men det synes jeg nu ikke man behøver, da det er rimelig snasket i sig selv på grund af osten inden i.

Vi laver det også tit når vi skal have tapas, for det er et brød som altid er et hit hos både voksne og børn.

pull apart hvidløgsbrød med ost og oregano på fad

Ingrediensnoter

Mælk – Jeg bruger som regel sødmælk eller letmælk.

Gær – Almindeligt frisk gær. Du kan også bruge tørgær hvis du ikke har frisk gær. I så fald skal du bruge cirka 6 gram eller en halv pakke til et brød.

Hvedemel – Almindeligt hvedemel, gerne med et højt proteinindhold for at give den bedste hævning på brødet.

Smør – De små kugler skal trilles i smør inden de skal i formen, det er med til at give den helt rigtige gode smag og det saftige brød.

Hvidløg – Hvidløg er bare helt essentielt når man lavet hvidløgsbrød.

Oregano – Oregano passer godt til når brødet skal serveres til tapas eller som tilbehør til for eksempel en pastaret. Du kan bruge andre tørrede eller friske krydderurter, for eksempel persille, basilikum, rosmarin eller andet.

Parmesan – Kan godt undlades men giver en virkelig god smag.

Mozzarella – Der skal frisk mozzarella inden i de små kugler af dej, det er noget af det bedste ved dette brød, så det bør du ikke springe over.

Hvordan laver man pull apart hvidløgsbrød med ost?

Brødet i sig selv er ikke svært at lave. Hvis du har en røremaskine i dit køkken, så tager det ingen tid, men dejen kan også godt æltes i hånden.

Dejen er en traditionel gærdej, og når den først er æltet, skal man i gang med smørblandingen, som de her små boller skal trilles i.

Den består af smør, hvidløg, oregano og parmesan. Herefter skal bollerne fyldes med stykker af mozzarella, kuglerne trilles så i smørblandingen og kommes i en springform.

Når brødet er hævet, bages det i ovnen og spises lunt.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pull apart hvidløgsbrød med mozzarella inden i

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end oregano?

Ja du kan sagtens bruge andre krydderurter end oregano, både friske og tørrede. Prøv for eksempel med ramsløg, løvstikke, persille, rosmarin eller timian. Kun fantasien sætter grænsen for hvilken smag du kan give dit brød.

Kan jeg bruge andet end parmesan?

Hvis du ikke er vild med parmesan kan du godt undlade det i opskriften, det giver dog en virkelig lækker smag til brødet. Du kan også bruge andre typer af revet ost.

Kan brødet fryses?

Ja du kan godt fryse brødet ned hvis du ikke får spist det hele. Det kan tøes op, og lunes i ovnen inden servering.

Andre madbrød du måske vil synes om

pull apart hvidløgsbrød med mozzarella ost inden i og barnehånd der tager et stykke brød

Tips og tricks til pull apart hvidløgsbrød med mozzarella

  • Server brødet lunt, så er osten nemlig helt flyende og lækker inden i brødkuglerne.
  • Lav rigeligt! Vores børn elsker brødet, og vi kan nemt spise sådan et helt brød som tilbehør til aftensmaden. Hvis det er en del af et tapasbord, kan du nok beregne et brød til 6-8 personer alt efter om der er andet brød.
  • Skift oregano ud med andre friske eller tørrede krydderurter for eksempel persille, ramsløg eller andre.

Serveringsforslag

  • Server som tilbehør til italienske retter som Klassisk lasagne bolognese eller Spaghetti bolognese.
  • Tag brødet med til sammenskudsgilde i skolen eller børnehaven, det er altid et hit hos børn.
  • Server som en del af et lækkert tapasbord.
  • Server som et madbrød til sommerens grillmad på terrassen.

Elsker du dette brød? Så prøv også Hvidløgsbrød med urter

pull apart hvidløgsbrød med mozzarella på fad
pull apart brød med hvidløg og ost, hvor der er brækket et stykke af

Opskrift på ostebrød med hvidløg og mozzarella

Her er vores bud på en opskrift på verdens bedste hvidløgsbrød med mozzarella. Det er sådan her vi bedst kan lide det, hvis du har andre ideer, kan du variere det med lige præcis de krydderier eller krydderurter du og din familie godt kan lide.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere brødet som tilbehør til aftensmaden eller som et del af ostebordet eller tapasbordet. Det er super lækkert, og så er det ikke ret svært at lave.

pull apart hvidløgsbrød med ost på fad og barnehånd der tager et stykke brød
4.34 fra 6 stemmer

Pull apart hvidløgsbrød med ost

Opskrift på pull apart hvidløgsbrød med ost
Det bedste madbrød med hvidløg, parmesan, mozzarella og masser af smag! Pull apart ostebrød er skønt som tilbehør til aftensmaden eller som en del af et ostebord eller tapasbord. Det er et hvidløgsbrød med mozzarella, som hele familien elsker at spise.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 50 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 brød
Kalorier 2919 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 325 g hvedemel

Til samling af brødet:

  • 125 g smør
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano
  • 2 spsk parmesan, fintrevet
  • 200 g frisk mozzarella
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Lun mælken let i mikroovnen til den er lillefingervarm.
  • Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig. 
  • Lad dejen hvile ved stue temperatur mens du går videre.
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Skær mozzarellaen ud i tern. Smelt herefter smørret i en gryde, og pensel en springform på ca. 23 cm med lidt smeltet smør. Kom presset hvidløg, revet parmesan og oregano op i det resterende smør. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Tag en lille klump dej, og pak en mozzarellaterning ind i dejen. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Tril dejen i hvidløgssmørret inden du lægger dem i springformen. 
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød
  • Fortsæt sådan til hele formen er fuld og du har brugt alt dejen. 
  • Hæld evt. overskydende smør ud over dejen i springformen til sidst.
  • Drys brødet med groft salt, og lad det hæve ca 30 min. mens ovnen varmes op til 200 grader almindelig ovn.
  • Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter til det er gyldent på toppen.
  • Brødet serveres lunt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1brødKalorier: 2919kcalKulhydrater: 280gProtein: 92gFedt: 159gMættet fedt: 97gTransfedt: 4gKolesterol: 454mgNatrium: 4736mgKalium: 1077mgFibre: 13gSukker: 18gA-vitamin: 4964IUC-vitamin: 5mgCalcium: 1546mgJern: 19mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 26. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

4 kommentarer til “Pull apart hvidløgsbrød med ost”

  1. 5 stars
    Har bagt to brød i dag, det ene som i opskriften og det andet med persille og hvidløg, det er så lækre brød og ikke sidste gang de bliver bagt

    Svar
    • Hej Karin
      Tak for din kommentar, det er dejligt at høre at du kan lide opskriften.
      God ide at bruge persille, det lyder virkelig lækkert 🙂
      God søndag
      Mvh Tina

      Svar
4.34 from 6 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.