Hvidløgsbrød med ost er et lækkert pull apart brød, altså et brydebrød, som man brækker fra hinanden ved bordet når man spiser. Denne version er med masser af hvidløg og fyldt med lækker mozzarella. Læs med her og få vores opskrift på det bedste madbrød.

Som tilbehør, tapas eller brød på ostebordet
Det her er det ultimative hvidløgsbrød – bedre end hvidløgsflutes! Det indeholder nemlig mere lækkert hvidløg, mere smør og så er der mozarella-ost inden i hver bolle! Ja du hørte rigtigt, de små kugler er fyldt med mozzarella – jeg tror det er sådan de spiser hvidløgsbrød i himlen, det må det være.
Dette brød er så lækkert, og så fungerer det bare rigtig godt som en del af et måltid eller et buffetbord. Man brækker simpelthen bare en af de små kugler ud af brødet og spiser det sådan. Mums!
Vi spiser brødet til for eksempel Lasagne eller Spaghetti bolognese. Børnene elsker dette brød, det er bare så mega hyggeligt at sidde og brække brødet fra hinanden inde ved bordet mens man spiser.
Det er også et brød der fungerer rigtig godt til børnefødselsdag eller til sammenskudsgilde i børnehaven. Eller til en grillaften på terrassen med et godt stykke kød på grillen. Ja det er faktisk godt til det meste.
Det er også et mega godt snackbrød, til en hyggelig aften med ost og et godt glas rødvin. Hvis du serverer det som en lille ret i sig selv, kan du evt. lave en lille dip til at dyppe brødet i. Men det synes jeg nu ikke man behøver, da det er rimelig snasket i sig selv på grund af osten inden i.

Hvordan laver man hvidløgsbrød med mozzarella?
Brødet i sig selv er ikke svært at lave. Hvis du har en røremaskine i dit køkken, så tager det ingen tid, men dejen kan også godt æltes i hånden.
Til denne opskrift skal du bruge (find den fulde opskrift længere nede på siden):
- Mælk
- Gær
- Salt
- Sukker
- Hvedemel
- Smør
- Hvidløg
- Oregano
- Parmesan, kan undlades men giver god smag.
- Mozzarella
Dejen er en traditionel gærdej, og når den først er æltet, skal man i gang med smørblandingen, som de her små boller skal trilles i. Den består af smør, hvidløg, oregano og parmesan. Herefter skal bollerne fyldes med stykker af mozzarella, kuglerne trilles så i smørblandingen og kommes i en springform. Når brødet er hævet, kan det bages i ovnen og spises lunt.

Opskrift på smagfuldt ostebrød med hvidløg
Her er vores bud på en opskrift på verdens bedste hvidløgsbrød. Det er sådan her vi bedst kan lide det, hvis du har andre ideer, kan du variere det med lige præcis de krydderier eller krydderurter du og din familie godt kan lide.

Hvidløgsbrød – Pull apart ostebrød
Ingredienser
Dej:
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 325 g hvedemel
Til samling af brødet:
- 125 g smør
- 5 fed hvidløg
- 1 spsk oregano, eller herb de provence
- 2 spsk parmesan, fintrevet
- 200 g frisk mozzarella
- Groft salt
Sådan gør du
- Lun mælken let i mikroovnen.
- Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig.
- Lad dejen hvile ved stue temperatur mens du går videre.
- Skær mozzarellaen ud i tern. Smelt herefter smørret i en gryde, og pensel en springform på ca. 22 cm med lidt smeltet smør. Kom presset hvidløg, revet parmesan og oregano/herb de provence op i det resterende smør.
- Tag en lille klump dej, og pak en mozzarellaterning ind i dejen.
- Tril dejen i hvidløgssmørret inden du lægger dem i springformen.
- Fortsæt sådan til hele formen er fuld og du har brugt alt dejen.
- Hæld evt. overskydende smør ud over dejen i springformen til sidst.
- Drys brødet med groft salt, og lad det hæve ca 30 min. mens ovnen varmes op.
- Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
- Serveres lunt.
Nutrition
Prøv også: Sprøde hjemmebagte flutes eller hurtigt ølandshvedebrød

Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 26. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Hvor Tor en springforbis bruger i ..?
Hej Helle
Den springform vi bruger er 22 cm i diameter 🙂
Har bagt to brød i dag, det ene som i opskriften og det andet med persille og hvidløg, det er så lækre brød og ikke sidste gang de bliver bagt
Hej Karin
Tak for din kommentar, det er dejligt at høre at du kan lide opskriften.
God ide at bruge persille, det lyder virkelig lækkert 🙂
God søndag
Mvh Tina