Hvidløgsbrød med ost er et lækkert pull apart brød, altså et brydebrød, som man brækker fra hinanden ved bordet når man spiser. Denne version er med masser af hvidløg og fyldt med lækker mozzarella. Læs med her og få vores opskrift på det bedste madbrød.
Som tilbehør, tapas eller brød på ostebordet
Det her er det ultimative pull apart hvidløgsbrød – bedre end hvidløgsflutes! Det indeholder nemlig mere lækkert hvidløg, mere smør og så er der mozzarella-ost inden i hver bolle!
Ja du hørte rigtigt, de små kugler er fyldt med mozzarella – jeg tror det er sådan de spiser hvidløgsbrød i himlen, det må det være.
Dette brød er så lækkert, og så fungerer det bare rigtig godt som en del af et måltid eller på et buffetbord. Man brækker simpelthen bare en af de små kugler ud af brødet og spiser det sådan. Mums!
Vi spiser brødet til for eksempel Lasagne eller Spaghetti bolognese. Børnene elsker dette brød, det er bare så mega hyggeligt at sidde og brække brødet fra hinanden inde ved bordet mens man spiser.
Det er også et brød der fungerer rigtig godt til børnefødselsdag eller til sammenskudsgilde i børnehaven. Eller til en grillaften på terrassen med et godt stykke kød på grillen. Ja det er faktisk godt til det meste.
Det er også et mega godt snackbrød, til en hyggelig aften med ost og et godt glas rødvin. Hvis du serverer det som en lille ret i sig selv, kan du evt. lave en lille dip til at dyppe brødet i. Men det synes jeg nu ikke man behøver, da det er rimelig snasket i sig selv på grund af osten inden i.
Vi laver det også tit når vi skal have tapas, for det er et brød som altid er et hit hos både voksne og børn.
Ingrediensnoter
Mælk – Jeg bruger som regel sødmælk eller letmælk.
Gær – Almindeligt frisk gær. Du kan også bruge tørgær hvis du ikke har frisk gær. I så fald skal du bruge cirka 6 gram eller en halv pakke til et brød.
Hvedemel – Almindeligt hvedemel, gerne med et højt proteinindhold for at give den bedste hævning på brødet.
Smør – De små kugler skal trilles i smør inden de skal i formen, det er med til at give den helt rigtige gode smag og det saftige brød.
Hvidløg – Hvidløg er bare helt essentielt når man lavet hvidløgsbrød.
Oregano – Oregano passer godt til når brødet skal serveres til tapas eller som tilbehør til for eksempel en pastaret. Du kan bruge andre tørrede eller friske krydderurter, for eksempel persille, basilikum, rosmarin eller andet.
Parmesan – Kan godt undlades men giver en virkelig god smag.
Mozzarella – Der skal frisk mozzarella inden i de små kugler af dej, det er noget af det bedste ved dette brød, så det bør du ikke springe over.
Hvordan laver man pull apart hvidløgsbrød med ost?
Brødet i sig selv er ikke svært at lave. Hvis du har en røremaskine i dit køkken, så tager det ingen tid, men dejen kan også godt æltes i hånden.
Dejen er en traditionel gærdej, og når den først er æltet, skal man i gang med smørblandingen, som de her små boller skal trilles i.
Den består af smør, hvidløg, oregano og parmesan. Herefter skal bollerne fyldes med stykker af mozzarella, kuglerne trilles så i smørblandingen og kommes i en springform.
Når brødet er hævet, bages det i ovnen og spises lunt.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens bruge andre krydderurter end oregano, både friske og tørrede. Prøv for eksempel med ramsløg, løvstikke, persille, rosmarin eller timian. Kun fantasien sætter grænsen for hvilken smag du kan give dit brød.
Hvis du ikke er vild med parmesan kan du godt undlade det i opskriften, det giver dog en virkelig lækker smag til brødet. Du kan også bruge andre typer af revet ost.
Ja du kan godt fryse brødet ned hvis du ikke får spist det hele. Det kan tøes op, og lunes i ovnen inden servering.
Andre madbrød du måske vil synes om
- Hvidløgsbrød med urter
- Madbrød af pestosnegle
- Foccacia brød
- Naanbrød med hvidløg
- Sprøde hjemmebagte flutes
Tips og tricks til pull apart hvidløgsbrød med mozzarella
- Server brødet lunt, så er osten nemlig helt flyende og lækker inden i brødkuglerne.
- Lav rigeligt! Vores børn elsker brødet, og vi kan nemt spise sådan et helt brød som tilbehør til aftensmaden. Hvis det er en del af et tapasbord, kan du nok beregne et brød til 6-8 personer alt efter om der er andet brød.
- Skift oregano ud med andre friske eller tørrede krydderurter for eksempel persille, ramsløg eller andre.
Serveringsforslag
- Server som tilbehør til italienske retter som Klassisk lasagne bolognese eller Spaghetti bolognese.
- Tag brødet med til sammenskudsgilde i skolen eller børnehaven, det er altid et hit hos børn.
- Server som en del af et lækkert tapasbord.
- Server som et madbrød til sommerens grillmad på terrassen.
Elsker du dette brød? Så prøv også Hvidløgsbrød med urter
Opskrift på ostebrød med hvidløg og mozzarella
Her er vores bud på en opskrift på verdens bedste hvidløgsbrød med mozzarella. Det er sådan her vi bedst kan lide det, hvis du har andre ideer, kan du variere det med lige præcis de krydderier eller krydderurter du og din familie godt kan lide.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere brødet som tilbehør til aftensmaden eller som et del af ostebordet eller tapasbordet. Det er super lækkert, og så er det ikke ret svært at lave.
Pull apart hvidløgsbrød med ost
Ingredienser
Dej:
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 325 g hvedemel
Til samling af brødet:
- 125 g smør
- 5 fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 2 spsk parmesan, fintrevet
- 200 g frisk mozzarella
- Groft salt
Sådan gør du
- Lun mælken let i mikroovnen til den er lillefingervarm.
- Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig.
- Lad dejen hvile ved stue temperatur mens du går videre.
- Skær mozzarellaen ud i tern. Smelt herefter smørret i en gryde, og pensel en springform på ca. 23 cm med lidt smeltet smør. Kom presset hvidløg, revet parmesan og oregano op i det resterende smør.
- Tag en lille klump dej, og pak en mozzarellaterning ind i dejen.
- Tril dejen i hvidløgssmørret inden du lægger dem i springformen.
- Fortsæt sådan til hele formen er fuld og du har brugt alt dejen.
- Hæld evt. overskydende smør ud over dejen i springformen til sidst.
- Drys brødet med groft salt, og lad det hæve ca 30 min. mens ovnen varmes op til 200 grader almindelig ovn.
- Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter til det er gyldent på toppen.
- Brødet serveres lunt.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 26. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hvor Tor en springforbis bruger i ..?
Hej Helle
Den springform vi bruger er 22 cm i diameter 🙂
Har bagt to brød i dag, det ene som i opskriften og det andet med persille og hvidløg, det er så lækre brød og ikke sidste gang de bliver bagt
Hej Karin
Tak for din kommentar, det er dejligt at høre at du kan lide opskriften.
God ide at bruge persille, det lyder virkelig lækkert 🙂
God søndag
Mvh Tina