Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese er en skøn ret med masser af smag, som både børn og voksne her i familien er virkelig vilde med. Det bliver i hvert fald tit ønsket som en del af den ugentlige madplan her i familien. Og egentlig er retten rigtig nem at lave når man bare har tid til at lade den stå og simre.

Der er mange varianter af denne klassiske Italienske pasta bolognese, og jeg tror næsten at hver familie har deres helt egen opskrift. For os er bolognese som regel weekendmad, fordi tilberedningstiden i vores version er så lang, men det er helt bestemt ventetiden værd, og når duften breder sig rundt i huset, så kan man næsten ikke vente til det er spisetid.

Opskrift på original spaghetti bolognese - den klassiske italienske pasta med kødsovs

Spaghetti bolognese opskrift

Her er vores bud på original spaghetti bolognese – den laves altså forskelligt alt efter hvilken italiener du spørger, men her er den opskrift som vi elsker og bruger hver gang.

Vores spaghetti bolognese er med rødvin, bacon og masser af grøntsager. Grøntsagerne er den klassiske italienske treenighed af bladselleri, løg og gulerødder, og de gør er altså bare et must i denne ret. Man kan sagtens tilføje flere end opskriften foreskriver hvis man vil have en ret med endnu flere grøntsager.

Spaghetti bolognese opskrift

Original italiensk spaghetti med kødsovs!
Ret Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Keyword Simremad
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 20 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

Bolognese

  • 1 dl olivenolie
  • 200 g bacon skåret i tern
  • 1 stort løg finthakket
  • 1 stilk bladselleri finthakket
  • 1 stor gulerod finthakket
  • 500 g hakket oksekød
  • 3 dl tomatpure
  • 5 dl bouillon
  • 2-3 dl rødvin
  • 1 knsp muskatnød fintrevet
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 500 g spaghetti ca
  • parmesan revet

Fremgangsmåde

  • Halvdelen af olien opvarmes i en gryde, (sørg for at bruge en god tykbundet gryde da den fordeler varmen bedre). Den finthakkede bacon tilsættes og steges til det er gyldenbrunt. 
  • Tilsæt løg, gulerod og bladselleri og steg det sammen med det gyldne bacon over lav varme i ca. ti minutter, husk at røre i gryden.
  • Så skal der skrues op for varmen og det sidste olie tilsættes, når gryden er godt varm igen tilsættes de 500 g hakkede oksekød, det findeles og steges med til det er brunet godt af.
  • Så skal de sidste ingredienser i, bouillon, tomatpuré, rødvin og den revne muskatnød tilsættes og det smages til med salt og peber.
  • Nu skal det hele bringes op til kogepunktet og derefter skal det stå og hygge sig i gryden under låg ved svag varme i mindst 4 timer. Hvis det koger for meget ind kan der spædes op med vand eller lidt bouillon.
  • Ventetiden kan være svær når duften breder sig, men den lange kogetid er med til at trække al smag ud af ingredienserne og jo længere den koger, desto kraftigere bliver den i smagen. 
  • Tag låget af gryden den sidste time, så det koger godt ind. Rør i gryden ind i mellem så det ikke brænder på!
  • Server med friskkogt pasta og reven parmesan.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Nem simremad

Simremad behøver ikke at være besværligt at lave, og denne spaghetti bolognese, er det man må kalde nem simremad. Det handler lige om at få det hele hakket og brunet af, men når det er gjort og låget er lagt på, ja så passer retten sig selv.

Spaghetti bolognese til mange og til børn

Retten her egner sig godt til at lave til mange mennesker. Fordi bolognesen er så intens i smagen, skal man ikke have ret meget på sin pasta, og derfor rækker kødsovsen også rigtig langt. Hvis vi laver af 500 g, har vi ofte til 2 dage (vi er 2 voksne og 2 børn). Det er en oplagt ret at servere til børnefødselsdagen, fordi den er nem at lave til mange, og derudover kan den laves dagen i forvejen, eller endnu længere i forvejen hvis du fryser den ned.

Bolognesen er nemlig super fryseegnet, og vi laver altid selv dobbeltportion for at have en portion i fryseren til de dage hvor vi ikke lige har lyst eller tid til at stå længe i køkkenet. Det er en god erstatning for at komme til at købe fast food altid at have en portion bolognese i fryseren.

Spaghetti bolognese tilbehør

Det er ikke altid vi spiser tilbehør til vores pasta bolognese, hvis vi gør, så laver vi oftest et hvidløgsbrød eller et flute som tilbehør. Det behøver man ikke, men hvis man gerne vil servere lidt ekstra, er det en god vej at gå.

Bolognese i trykkoger

Vil du spare tid, eller er du i tidspres en dag, så kan du tilberede din bolognese i trykkoger. Du skal først brune det hele godt af, og når du har tilført væsken, kan du overføre hele retten til trykkogeren, og koge den 1 times tid under tryk. Herefter hælder du den tilbage i gryden, og koger den lidt ind uden låg på komfuret. Sådan kan du altså lave en hurtig spaghetti bolognese, der smager lige så godt som den “rigtige”. Den metode bruger vi ofte herhjemme.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares