Spaghetti med kødboller i tomatsovs

Spaghetti med kødboller i tomatsovs, det er bare en klassiker! Det handler om smag, så gode råvarer er et must. Jeg har prøvet et hav af opskrifter på italienske kødboller, men den her kombination er en vinderen i vores lille familie. Det er en lækker ret, der er populær hos hele familien, både store og små.

Herhjemme er spaghetti med italienske kødboller en af børnenes livretter. Det er den ret de vælger igen og igen når vi spørger dem hvad de vil have til aftensmad. Og det har vi voksne bestemt ikke noget imod, vi elsker nemlig også de saftige kødboller i den lækre tomatsovs.

Spaghetti med kødboller - Opskrift på italienske kødboller i tomatsovs - lige som i lady og vagabonden
Spaghetti med kødboller - Opskrift på italienske kødboller i tomatsovs - lige som i lady og vagabonden

Spaghetti med kødboller opskrift

Her er vores opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsovs ligesom i lady og vagabonden. Det er saftige, smagfulde kødboller, som både børn og voksne elsker at sætte tænderne i.

Spaghetti med kødboller - Opskrift på italienske kødboller i tomatsovs - lige som i lady og vagabonden
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Spaghetti med kødboller opskrift

Saftige kødboller i lækker tomatsovs
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Keyword Efterår, Pasta, Vinter
Samlet tid 1 time
Portioner 4 personer

Ingredienser

Kødboller:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1-1,5 dl revet parmesan efter smag
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 bdt persille finthakket
  • 1,5 tsk salt
  • Peber

Kødbollerne vendes i:

  • 2 dl mel

Tomatsovs:

  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 fed hvidløg knust
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • Friskkogt pasta
  • Revet parmesan

Fremgangsmåde

  • Start med at blande alle ingredienser til farsen i en skål og rør det grundigt sammen.
  • Imens kommes ingredienserne til saucen i en gryde og bringes i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg.
  • Form nu kødboller af farsen i en passende størrelse og vend dem i mel. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie, vend dem hele tiden, så de bliver brunet på alle sider.
  • Når kødbollerne er færdige kommes de i saucen og simrer med til de skal serveres. Melet som kødbollerne er vendt i, gør at saucen bliver jævnet lidt.
  • Serveres med spaghetti og friskrevet parmesan.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Lasagne bolognese eller spaghetti bolognese

Spaghetti med kødboller i tomatsovs – Tips og tricks

  • Sørg for at krydder farsen godt, og steg evt. en prøve-delle for at smage om den behøver mere salt og peber.
  • Lad de færdigstegte kødboller ligge og simre i sovsen så længe som muligt, det gør dem kun bedre, saftigere og mere smagfulde.
  • Lav evt. dine italienske kødbollerne dagen før, og lad dem ligge i køleskabet i sovsen til dagen efter – så smager de endnu bedre.

Serveringsforslag – Italienske kødboller

  • Spis med friskkogt spaghetti, masser af friskrevet parmesanost og et drys persille.
  • Server evt. med et godt brød – Prøv vores hvidløgsbrød med ost

Opbevaring og frysning

  • De færdige kødboller kan opbevares i sovsen i køleskabet i et par dage.
  • Du kan også fryse kødbollerne direkte i tomatsovsen. Kom det hele i en alubakke eller plastbøtte og stil det i fryseren. Tø det op i køleskabet, og varm godt igennem i en gryde inden de serveres. Det er en super god ret at have i fryseren til de dage hvor det skal gå hurtigt med aftensmaden.

❤️ Har du prøvet denne opskrift? 
Vi vil rigtig gerne høre hvordan din ret blev. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften, og del dit billede med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares