Spaghetti med kødboller i tomatsovs, det er bare en klassiker! Det handler om smag, så gode råvarer er et must. Jeg har prøvet et hav af opskrifter på italienske kødboller, men den her kombination er en vinderen i vores lille familie. Det er en lækker ret, der er populær hos hele familien, både store og små.

En af børnenes livretter
Herhjemme er spaghetti med italienske kødboller en af børnenes livretter. Det er den ret de vælger igen og igen når vi spørger dem hvad de vil have til aftensmad. Og det har vi voksne bestemt ikke noget imod, vi elsker nemlig også de saftige kødboller i den lækre tomatsovs.
Hvordan laver man spaghetti med kødboller?
Det er nemt nok at lave saftige og lækre italienske kødboller.
Til farsen skal du bruge:
- Hakket oksekød
- Parmesan
- Æg
- Rasp
- Persille
- Salt og peber
Farsen røres godt sammen, kødbollerne formes og trilles i mel, og steges på en pande.
Imens kan man lave den lækre tomatsovs af:
- Hakkede tomater
- Rødvin
- Olivenolie
- Sukker
- Hvidløg
- Salt og peber
Sovsen laves ved at koge alle ingredienserne op i en gryde. Når kødbollerne er brunet af, kommes de op i sovsen og simrer med indtil pastaen er kogt færdig.
Server friskkogt pasta med kødboller i tomatsovs, masser af parmesan, og et drys frisk persille på toppen.

Spaghetti med kødboller opskrift
Her er vores opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsovs ligesom i lady og vagabonden. Det er saftige, smagfulde kødboller, som både børn og voksne elsker at sætte tænderne i.

Spaghetti med kødboller opskrift
Ingredienser
Kødboller:
- 500 g hakket oksekød
- 1-1,5 dl parmesan, fintrevet
- 1 æg
- 1 dl rasp
- 1 bdt persille, finthakket
- 1,5 tsk salt
- Peber
Kødbollerne vendes i:
- 2 dl mel
Tomatsovs:
- 2 ds hakkede tomater
- 2 dl rødvin
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk sukker
- 1 fed hvidløg, knust
- Salt og peber
Tilbehør:
- 500 g friskkogt pasta
- Revet parmesan
Sådan gør du
- Start med at blande alle ingredienser til farsen i en skål og rør det grundigt sammen.
- Imens kommes ingredienserne til saucen i en gryde og bringes i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg.
- Form nu kødboller af farsen i en passende størrelse og vend dem i mel. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie, vend dem hele tiden, så de bliver brunet på alle sider.
- Når kødbollerne er færdige kommes de i saucen og simrer med til de skal serveres. Melet som kødbollerne er vendt i, gør at saucen bliver jævnet lidt.
- Serveres med spaghetti og friskrevet parmesan.
Nutrition
Prøv også: Lasagne bolognese eller Spaghetti bolognese
Spaghetti med kødboller i tomatsovs – Tips og tricks
- Sørg for at krydder farsen godt, og steg evt. en prøve-delle for at smage om den behøver mere salt og peber.
- Lad de færdigstegte kødboller ligge og simre i sovsen så længe som muligt, det gør dem kun bedre, saftigere og mere smagfulde.
- Lav evt. dine italienske kødbollerne dagen før, og lad dem ligge i køleskabet i sovsen til dagen efter – så smager de endnu bedre.
Serveringsforslag – Italienske kødboller
- Spis med friskkogt spaghetti, masser af friskrevet parmesanost og et drys persille.
- Server evt. med et godt brød – Prøv vores hvidløgsbrød med ost
Opbevaring og frysning
- De færdige kødboller kan opbevares i sovsen i køleskabet i et par dage.
- Du kan også fryse kødbollerne direkte i tomatsovsen. Kom det hele i en alubakke eller plastbøtte og stil det i fryseren. Tø det op i køleskabet, og varm godt igennem i en gryde inden de serveres. Det er en super god ret at have i fryseren til de dage hvor det skal gå hurtigt med aftensmaden.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her