Hjem » Hverdagsmad » Spaghetti med kødboller i tomatsovs

Spaghetti med kødboller i tomatsovs

Spaghetti med kødboller i tomatsovs, det er bare en klassiker! Det handler om smag, så gode råvarer er et must. Jeg har prøvet et hav af opskrifter på italienske kødboller, men den her kombination er en vinderen i vores lille familie. Det er en lækker ret, der er populær hos hele familien, både store og små.

Spaghetti med kødboller - Opskrift på italienske kødboller i tomatsovs - lige som i lady og vagabonden

En af børnenes livretter

Herhjemme er spaghetti med italienske kødboller en af børnenes livretter. Det er den ret de vælger igen og igen når vi spørger dem hvad de vil have til aftensmad. Og det har vi voksne bestemt ikke noget imod, vi elsker nemlig også de saftige kødboller i den lækre tomatsovs.

Hvordan laver man spaghetti med kødboller?

Det er nemt nok at lave saftige og lækre italienske kødboller.

Til farsen skal du bruge:

  • Hakket oksekød
  • Parmesan
  • Æg
  • Rasp
  • Persille
  • Salt og peber

Farsen røres godt sammen, kødbollerne formes og trilles i mel, og steges på en pande.

Imens kan man lave den lækre tomatsovs af:

  • Hakkede tomater
  • Rødvin
  • Olivenolie
  • Sukker
  • Hvidløg
  • Salt og peber

Sovsen laves ved at koge alle ingredienserne op i en gryde. Når kødbollerne er brunet af, kommes de op i sovsen og simrer med indtil pastaen er kogt færdig.

Server friskkogt pasta med kødboller i tomatsovs, masser af parmesan, og et drys frisk persille på toppen.

Spaghetti med kødboller - Opskrift på italienske kødboller i tomatsovs - lige som i lady og vagabonden

Spaghetti med kødboller opskrift

Her er vores opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsovs ligesom i lady og vagabonden. Det er saftige, smagfulde kødboller, som både børn og voksne elsker at sætte tænderne i.

Spaghetti med kødboller - Opskrift på italienske kødboller i tomatsovs - lige som i lady og vagabonden
No ratings yet

Spaghetti med kødboller opskrift

Saftige kødboller i lækker tomatsovs
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 1337 kcal

Ingredienser

Kødboller:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dl parmesan, fintrevet
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 bdt persille, finthakket
  • 1,5 tsk salt
  • Peber

Kødbollerne vendes i:

  • 2 dl mel

Tomatsovs:

  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 fed hvidløg, knust
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 500 g friskkogt pasta
  • Revet parmesan

Sådan gør du

  • Start med at blande alle ingredienser til farsen i en skål og rør det grundigt sammen.
  • Imens kommes ingredienserne til saucen i en gryde og bringes i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg.
  • Form nu kødboller af farsen i en passende størrelse og vend dem i mel. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie, vend dem hele tiden, så de bliver brunet på alle sider.
  • Når kødbollerne er færdige kommes de i saucen og simrer med til de skal serveres. Melet som kødbollerne er vendt i, gør at saucen bliver jævnet lidt.
  • Serveres med spaghetti og friskrevet parmesan.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 1337kcalKulhydrater: 127gProtein: 54gFedt: 62gMættet fedt: 18gTransfedt: 2gKolesterol: 238mgNatrium: 865mgKalium: 770mgFibre: 2gSukker: 3gA-vitamin: 337IUC-vitamin: 1mgCalcium: 402mgJern: 11mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Efterår, Pasta, Vinter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Lasagne bolognese eller Spaghetti bolognese

Spaghetti med kødboller i tomatsovs – Tips og tricks

  • Sørg for at krydder farsen godt, og steg evt. en prøve-delle for at smage om den behøver mere salt og peber.
  • Lad de færdigstegte kødboller ligge og simre i sovsen så længe som muligt, det gør dem kun bedre, saftigere og mere smagfulde.
  • Lav evt. dine italienske kødbollerne dagen før, og lad dem ligge i køleskabet i sovsen til dagen efter – så smager de endnu bedre.

Serveringsforslag – Italienske kødboller

  • Spis med friskkogt spaghetti, masser af friskrevet parmesanost og et drys persille.
  • Server evt. med et godt brød – Prøv vores hvidløgsbrød med ost

Opbevaring og frysning

  • De færdige kødboller kan opbevares i sovsen i køleskabet i et par dage.
  • Du kan også fryse kødbollerne direkte i tomatsovsen. Kom det hele i en alubakke eller plastbøtte og stil det i fryseren. Tø det op i køleskabet, og varm godt igennem i en gryde inden de serveres. Det er en super god ret at have i fryseren til de dage hvor det skal gå hurtigt med aftensmaden.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.