Kødsovs, pasta og cremet bechamel. Hjemmelavet og lækker lasagnette helt fra bunden. Den bedste lasagnette er den man laver selv, og den smager meget bedre end den fra Knorr! Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den selv, så læs med her og få vores opskrift.
Lasagne med penne eller skruer
De fleste af os kender lasagnette, og det er nok den fra Knorr man husker bedst. Den smager faktisk udemærket, men den er nu alligevel ikke så god som den hjemmelavede. Vi har efterhånden en god samling af diverse retter med pasta her på siden, men lasagnette manglede, og den fortjener bestemt en plads.
Men hvad er nu lige forskellen på lasagnette og lasagne? I en lasagne ligger kødsovsen imellem lagene af pastaplader og i en lasagnette er det små stykker pasta der er blandet sammen med sovsen, mere forskel er der vel i virkeligheden ikke.
Lasagnette er en rigtig børnevenlig ret, og vores unger elsker det! Det smager af det det er, og så skal der ikke mere end en gaffel til at køre det ind. Jeg plejer at tage børnene med i køkkenet når jeg laver lasagnette, en til at hakke grøntsager og en til at styre gryden. Når det så er klart, så hjælper vi hinanden med bechamelsaucen, for så til sidst at komme det hele i et fad sammen med pasta.
Hvis jeg nu skulle servere noget tilbehør til lasagnette, så ville jeg nok gå med en frisk salat og et hjemmelavet flutes, så er der noget til at samle lidt op på den kraftige kødsovs i lasagnetten.
Nu er det ikke første gang at vi laver lasagnette, det krævede nogle forsøg inden den sad lige i skabet, og undervejs har jeg faktisk også lavet den på grillen, bare lige for at prøve, det kan sagtens lade sig gøre.
Hvis du aldrig har spist lasagnette, så skal du kaste dig ud i det! Det smager rigtig godt, og så er det bare nemt.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Hakket oksekød – Hakket oksekød danner basen for kødsovsen. Find noget med en fedtprocent på omkring 10-12 procent.
Løg, gulerod og bladselleri – Den hellige trenighed i italienske kødsaucer. De giver en masse smag og fylde.
Hvidløg – Hvidløg giver en god dybde i kødsaucen med sin specielle smag.
Tomatkoncentrat – Tomatkoncentrat giver også en god kraftig smag til kødsaucen.
Vand – Væske til kødsovsen.
Rødvin – Giver en god smag og syre.
Bouillonterninger – Giver en god bund til kødsaucen
Hakkede tomater – Masser af tomatsmag.
Salt, sukker, peber – Der skal selvfølgelig salt, sukker og peber i kødsovsen.
Oregano – Giver en god smag, kan erstattes af basilikum.
Pasta Penne – Kan erstattes af skruer, sløjfer, eller anden pasta
Parmesan – Til gratineringen, kan springes over eller erstattes af anden ost.
Bechamelsauce – Giver en lækker cremet konsistens til retten.
Hvordan laver man Lasagnette?
Her kommer der en kort beskrivelse at hvordan du slev kan lave den bedste lasagnette i verden. Når det først er sat i ovnen, så passer det sig selv, og så er der lækker aftensmad i vente.
I en gryde brunes kødet af, og de allerede forberedte grøntsager kommes i gryden og svitses med. Tomatkoncentrat tilsættes og svitses med, før der kommes vand, rødvin, bouillonterninger, hakkede tomater, salt, sukker og peber og oregano i gryden. Der kommes låg på gryden og der skrues ned for varmen.
I mens kødsovsen simrer forberedes bechamelsaucen efter opskriften. Når den er klar stilles den til siden.
I et ildfast fad kommes nu pasta penne, kødsovsen hældes over og det vendes rundt med en ske. Kom bechamelsovsen over og glat den ud. Stil nu fadet i en forvarmet ovn og tilbered det ca. 40 minutter. Når tiden er gået, fordeles osten ud over fadet og det sættes tilbage i ovnen til osten er smeltet og blevet gylden.
Tag fadet ud og lad det trække 5 minutter inden det stilles på bordet og serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Rester kan opbevares på køl i ca. 3 dage, eller resterne kan fryses ned.
Ja, du kan sagtens fryse resterne ned.
Ja, prøv også med hakket kylling.
Andre pastaretter i fad du måske vil synes om
- Vegetarisk pastafad
- Pastafad med pølser
- Pastafad med bacon
- Pastafad med kødboller
- Klassisk lasagne bolognese
Tips og tricks til lasagnette
- Husk at smage kødsovsen til inden du hælder den i fadet.
- Prøv med mornaysauce i stedet for bechamel hvis du er glad for ost.
- Lav kødsovsen i forvejen, eller brug en rest fra fryseren.
Serveringsforslag
- Server med et godt flutes og en frisk grøn salat.
Elsker du lasagnette? Prøv også en Klassisk lasagne bolognese
Opskrift på pastafad i ovn med kødsovs
Her kommer vores opskrift på den klassiske lasagnette. Der er masser af velsmag og det mætter rigtig godt. Det er et skønt pastafad i ovn med en god kraftid kødsovs, som smager fantastisk.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere en lasagnette for din familie. Herhjemme er det altid et kæmpe hit hos både børn og voksne.
Lasagnette
Ingredienser
- 3 spsk olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 stængel bladselleri
- 3 fed hvidløg
- 40 g tomatkoncentrat
- 3 dl vand
- 2 dl rødvin
- 1 ½ oksebouillonterning
- 2 ds hakkede tomater
- 1 ½ tsk salt
- 2 tsk sukker
- Peber, efter smag
- 1 tsk oregano
- 400 g pasta penne
- 70 g parmesan
Bechamel sauce:
- 30 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- ½ tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
- ¼ tsk stødt muskatnød
Sådan gør du
- I en stor gryde gryde varmes olivenolien op til middelhøj varme. Det hakkede oksekød kommes i gryden og brunes af.3 spsk olivenolie, 400 g hakket oksekød
- Imens kødet brunes af, hakkes løg, bladselleri samt gulerod i små tern. Hvidløget rives fint. Kom de hakkede ingredienser i gryden sammen med kødet og svits det sammen i ca. 5 minutter.1 løg, 1 gulerod, 1 stængel bladselleri, 3 fed hvidløg
- Kom tomatkoncentratet i gryden og svits det i et par minutter.40 g tomatkoncentrat
- Kom vand, vand, rødvin, bouillonterninger, hakkede tomater, salt, sukker og peber og oregano i gryden. Skru ned for varmen og lad saucen simre under låg i ca. 20 minutter.3 dl vand, 2 dl rødvin, 1 ½ oksebouillonterning, 1 ½ tsk salt, 2 tsk sukker, Peber, 1 tsk oregano, 2 ds hakkede tomater
- Forvarm ovnen til 200 grader sat op til almindelig varme. Forbered i mens bechamelsaucen.
- I en gryde smeltes smørret og melet tilsættes, svits det ved middel varme i et par minutter. Tilsæt mælken gradvist imens der piskes. Når alt mælken er optaget og saucen simrer og er blevet tyk tilsættes salt, peber og stødt muskatnød. Stil bechamelsaucen til siden.30 g smør, 3 spsk hvedemel, 5 dl mælk, ½ tsk salt, Peber, ¼ tsk stødt muskatnød
- I et ildfast fad kommes ukogte pasta penne i bunden, hæld den nu færdige kødsauce over, og vend det grundigt sammen. Jævn det en smule ud i fadet.400 g pasta penne
- Fordel derefter bechamelsaucen over og stil fadet midt i den forvarmede ovn og tilbered det i ca. 40 minutter. Efter 40 minutter kommes der revet parmesan på toppen og det tilberedes yderligere 10 minutter eller til osten er smeltet og blevet gylden.70 g parmesan
- Tag den færdige lasagnette ud af ovnen og lad den trække 5 minutter inden den serveres.
- Server som en selvstændig ret eller med en grøn salat til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her