Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pastafad med pølser

Pastafad med pølser


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Pasta og pølser er bare altid et hit herhjemme. Det er noget af børnenes yndlingsmad, og en af de nye favoritter er dette pastafad med pølser og peberfrugt. Det er nemt at lave og så smager det skønt, læs med her og få vores opskrift.

pastafad med pølser, bacon og peberfrugt i cremet tomatsauce

Børnevenlig pasta med pølser

Pastafad er altid et hit hjemme blandt hele familien. Det smager helt fantastisk, og så elsker vi voksne at det er så nemt at lave. Det skal skal bare skæres ud og forberedes, og så skal det i ovnen indtil pastaen er færdigtilberedt. I mens kan man jo lege med ungerne eller ordne nogle andre ting.

Vi kan godt lide at tage ungerne med i køkkenet, og i denne ret kan du passende sætte dem til at skære pølser og peberfrugt ud. Det kan de være med til fra de er ret små. Det behøver nemlig ikke at være pænt eller nøjagtigt skåret.

Det er sådan en ret vores børn tit efterspørger når vi laver madplan. Fordi de elsker bare pasta og pølser, det gør de fleste børn vist nok? Sådan et pastafad er den nemme måde at gøre det på, og når det først er i ovnen, så passer det sig selv.

pastafad med pølser og peberfrugt i flødesovs med tomat

Ingrediensnoter

Pølser – Vi bruger ofte pølser fra glas i vores retter. Det er nemt, og det er pølser som børnene elsker. Derfor gør vi det, hvis du hellere vil bruge nogle andre pølser, så gør du bare det. Du kan bruge dem i bedst kan lide hjemme hos jer.

Pasta – Vi bruger oftest pasta penne til pastafade. De bliver lækre når de bliver bagt, og så kan de suge en masse af den gode smag fra saucen og man får lidt mere sauce med op, på grund af hullet i midten. Du kan selvfølgelig bruge andre slags pasta hvis du synes.

Grøntsager – Vi bruger rød peberfrugt her. Vores børn elsker rød peberfrugt. Men du kan bruge alle mulige slags grøntsager, og også bruge retten som en tøm køleskabet-ret, hvor du kommer ugens grøntsagsrester i fadet med pasta og pølser. Kun fantasien sætter grænsen.

Hvordan laver man pastafad med pølser?

Det er så nemt at lave sådan et lækkert pastafad med pølser og bacon, og det tager ganske kort tid at forberede det. Først skal man hakke løg og hvidløg, og samtidig steger man bacon på panden. Så skal løg og hvidløg op og stege med og så tilsættes krydderier, hakkede tomater, fløde og bouillon og så skal saucen lige op og koge.

I et stort fad kommer man ukogt pasta, peberfrugt i tern, skiver af pølser og til sidst den varme sauce. Fadet skal nu dækkes med staniol og så i ovnen indtil pastaen er færdigtilberedt. Afslutningsvist tages staniolen af, og der kommer ost på toppen inden fadet lige skal en hurtig tur i ovnen igen. Herefter er retten klar til servering.

Spis med et stort fad gnavegrønt eller en grøn salat til.

pastafad med pølser, bacon og grøntsager i tomat/flødesovs

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre pølser?

Ja, du kan bruge lige præcis de pølser I allerbedst kan lide hjemme hos Jer. Cocktailpølser fungerer også fint til denne ret.

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan du. Du kan varme resterne i mikroovnen dagen efter, det smager skønt på anden dagen også.

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja, du kan bruge lige præcis de grøntsager I bedst kan lide. Du kan også bruge alle de rester af grøntsager du ikke har fået brugt i løbet af ugen til denne ret.

Andre pastaretter du måske vil synes om

pastafad med pølser og grønt i en cremet tomatsovs

Opskrift på bagt pasta med pølser

Dette pastafad med pølser, bacon og peberfrugt i en cremet tomat/flødesovs er en skøn hverdagsret. Det er en ret vi spiser ofte herhjemme, fordi vores børn er helt vilde med den. Det er dejlig ukompliceret at spise, og sammen med et stort fad gnavegrøntsager, så er vi sikre på at alle bliver mætte og glade. Vi håber at du også får lyst til at prøve at servere retten for din familie.

pastafad med pølser, bacon og peberfrugt i cremet tomatsauce
4 fra 5 stemmer

Pastafad med pølser

Opskrift på pølsefad med pasta
Nem opskrift på familievenligt pastafad med pølser og bacon samt peberfrugt. Det er en dejlig hverdagsret, da man kan forberede fadet, og så passer maden sig selv i ovnen indtil spisetid. Server med gnavegrønt, en grøn salat eller et madbrød.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 983 kcal

Ingredienser

  • 150 g bacon, i tern
  • 2 løg, hakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 500 g pølser, fra glas eller andre
  • 300 g pasta penne
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 4 dl hakkede tomater, fra dåse
  • 2,5 dl piskefløde
  • 5 dl svinebouillon
  • 50 g parmesan, grana padano, eller revet mozzarella

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader.
  • Steg baconternene næsten sprøde på en pande. Tilsæt herefter løg og hvidløg, og steg ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt salt, peber og timian.
  • Hæld herefter hakkede tomater, piskefløde og bouillon i panden, og kog saucen op.
  • Skær pølserne i skiver på cirka 1 cm.
  • Fordel nu den ukogte pasta, tern af peberfrugt og pølseskiverne i et ovnfast fad. Hæld nu saucen fra panden over. Vendt det lidt rundt, så det bliver jævnt fordelt, og pastaen er dækket af væsken.
  • Dæk fadet med staniol, og sæt det i ovnen i 35-40 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
  • Fjern staniolen fra fadet, drys med revet parmesan eller grana padano, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet.
  • Tag fadet ud, pynt eventuelt med lidt timian, og server med grøntsager, en salat eller et brød til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 983kcalKulhydrater: 77gProtein: 38gFedt: 58gMættet fedt: 28gTransfedt: 1gKolesterol: 219mgNatrium: 2784mgKalium: 956mgFibre: 6gSukker: 10gA-vitamin: 2253IUC-vitamin: 55mgCalcium: 287mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.