Opskrift på pølsefad med pastaNem opskrift på familievenligt pastafad med pølser og bacon samt peberfrugt. Det er en dejlig hverdagsret, da man kan forberede fadet, og så passer maden sig selv i ovnen indtil spisetid. Server med gnavegrønt, en grøn salat eller et madbrød.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 50 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 4personer
Ingredienser
150gbacon, i tern
2løg, hakkede
3fedhvidløg, finthakkede
1spsktørret timian
1tsksalt
Peber
500gpølser, fra glas eller andre
300gpasta penne
1rød peberfrugt, i tern
4dlhakkede tomater, fra dåse
2,5dlpiskefløde
5dlsvinebouillon
50gparmesan, grana padano, eller revet mozzarella
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210 grader.
Steg baconternene næsten sprøde på en pande. Tilsæt herefter løg og hvidløg, og steg ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt salt, peber og timian.
Hæld herefter hakkede tomater, piskefløde og bouillon i panden, og kog saucen op.
Skær pølserne i skiver på cirka 1 cm.
Fordel nu den ukogte pasta, tern af peberfrugt og pølseskiverne i et ovnfast fad. Hæld nu saucen fra panden over. Vendt det lidt rundt, så det bliver jævnt fordelt, og pastaen er dækket af væsken.
Dæk fadet med staniol, og sæt det i ovnen i 35-40 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
Fjern staniolen fra fadet, drys med revet parmesan eller grana padano, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet.
Tag fadet ud, pynt eventuelt med lidt timian, og server med grøntsager, en salat eller et brød til.