Bechamelsauce

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Den helt klassiske hvide sovs bechamel, med den helt rigtige smag. Hjemmelavet bechamelsauce er helt uundværligt i en god lasagne, og så er det en grundsovs. Med ganske få tilføjelser har man noget helt nyt. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste hjemmelavede bechamelsauce, så læs med her.

klassisk hvid bechamelsauce i gryde med muskatnød ved siden af

Klassisk hvid sovs

Den klassiske bechamelsauce har mange navne og i bund og grund er det helt den samme sauce. De fleste af os forbinder den selvfølgelig med lasagne, hvor den indgår som et cremet element imellem lagene af pastaplader og kødsovs.

Men der skal ikke så mange ændringer til, før den tager en helt anden form. Den er grundstammen i Mornaysauce, hvor der egentlig bare er tilføjet ost, så er det en ostesauce. I hvid sovs, som mange spiser til kogt hamburgerryg, er en del af mælken erstattet af kogevand fra hamburgerryggen. Tilføj hønsefond eller bouillon, kyllingekød og aspargessnitter, så er der serveret til tarteletter. Frisk hakket persille, stegt flæsk og så er vi klar til Danmarks nationalret. Altså en meget alsidig “følgesvend” i køkkenet og en der bør sidde på rygraden.

gryde med bechamelsovs

Ingrediensnoter

Smør – Kan erstattes af olie.

Mel – Helt almindeligt hvedemel.

Mælk – Jeg plejer at bruge sødmælk, det giver en god “fedme” til saucen.

Muskatnød – Kan springes over hvis man ikke bryder sig om smagen, men jeg synes det hører til.

Hvordan laver man bechamelsovs?

Her kommer der en lille hurtig gennemgang af hvordan man laver bechamelsauce, så næste gang du skal lave lasagne er der ingen undskyldning. Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.

Smør smeltes i en tykbundet gryde, melet tilsættes og piskes i smørret. Blandingen svitses i nogle minutter før mælken piskes gradvist i. Der tilsættes stødt muskatnød og saucen smages til med salt og peber.

klassisk bechamel sauce til lasagne med muskatnød

Ofte stillede spørgsmål om bechamelsauce

Hvordan opbevarer man bechamelsauce?

På køl, så kan den holde sig et par dage.

Kan bechamelsauce fryses?

Jeps. Det opvarmes efterfølgende ved svag varme med lidt væske tilsat.

Kan jeg bruge andet end smør i bechamelsauce?

Ja, man kan bruge olie som erstatning for smør.

Andre opskrifter du måske vil synes om

gryde med bechamelsauce med muskatnød

Opskrift på klassisk bechamélsauce

Her får i vores opskrift på den bedste hjemmelavede bechamelsovs. Den smager rigtig godt og kan bruges som en hvid grundsovs til persillesovs eller mornaysauce. Brug den i klassisk bolognese eller en god græsk moussaka.

klassisk hvid bechamelsauce i gryde med muskatnød ved siden af
5 fra 1 stemme

Bechamelsauce

Opskrift på klassisk bechamelsauce til lasagne eller græsk moussaka. Det er en nem sovs, som smager mildt af lækker muskatnød, og som gør din lasagne 100 gange bedre hvis du laver den som hjemmelavet.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Sovs
Køkken Fransk
Antal 1 portion
Kalorier 605 kcal

Ingredienser

  • 30 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • ½ tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • ¼ tsk muskatnød, fintrevet

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde. Pisk melet ind i smørret og lad det svitse ved middelvarme i et par minutter til det danner en roux.
  • Tilsæt mælken gradvist imens der piskes så der ikke kommer klumper.
  • Smag saucen til med salt, peber og revet muskatnød.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 605kcalKulhydrater: 41gProtein: 18gFedt: 41gMættet fedt: 25gTransfedt: 1gKolesterol: 115mgNatrium: 1592mgKalium: 693mgFibre: 1gSukker: 25gA-vitamin: 1560IUC-vitamin: 1mgCalcium: 577mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.