Populært:

Marinara sauce

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En lækker smagsfuld og helt enkel tomatsovs. Hjemmelavet marinara sauce slår til hver en tid en færdig pastasovs købt i et supermarked. Det er vildt nemt at lave, og er helt klart en af ungernes favoritter her hjemme. Læs med her og få vores opskrift på den bedste marianasovs.

marinara sauce i hvid skål med basilikum og oregano

Spaghetti med tomatsovs

Det lyder måske lidt kedeligt, men hold nu op hvor det smager godt! Jeg kan huske fra min barndom, når der blev serveret pasta al pomodoro, altså kogt spaghetti med Marinara sovs.

Jeg elskede det! Måske det var den ukomplicerede smag der tiltalte mig.

Nu er det mine egne unger der er helt pjattede med det, og det er vi voksne heldigvis også stadigvæk.

Når jeg laver Marinara sauce, så bruger jeg næsten altid flåede tomater fra dåse. Med undtagelse af når jeg har helt friske tomater fra drivhuset. Flåede tomater smager af det samme hver gang, og hvis man ikke tager de billigste, så er der faktisk meget smag at hente. Man skal bare tage højde for at der er en smule mere syre i tomater fra dåse, end fuldmodne tomater fra drivhuset.

Som jeg har skrevet det før, så er det princippet less is more, der som med så mange andre Italienske retter, gør sig gældende her.

Med ganske få ingredienser får man en tomatsovs der er noget ud over det sædvanlige, og smager langt bedre end de færdige produkter man kan købe på glas i butikkerne.

En god Marinara sauce, tager ikke ret lang tid at lave, og den kan sagtens fryses ned og gemmes til en “regnvejrsdag” hvor man ikke orker andet end at koge pasta.

Så jeg vil da helt klart anbefale at man laver en dobbelt portion og fryser ned, så der er en lækker nem omgang aftensmad lige til at tage op af fryseren.

skål med italiensk tomatsovs

Ingrediensnoter

Flåede tomater – Tomater fra dåse er sagen, med mindre man har helt friske tomater fra drivhuset eller fra grønthandleren. Jeg synes tit at dem man kan købe i butikkerne uden for sæsonen smager kedeligt, og det er også derfor jeg vælger at bruge flåede tomater fra dåse. Her er smagen altid den samme, og hvis man ikke vælger de billigste, så er der masser af god smag.

Oregano – Oregano er et klassisk italiensk krydderi, der med sin krydrede smag giver en helt speciel og karakteristisk smag.

Basilikum – Frisk basilikum er også et must i en god marinara sauce, det smager fantastisk og er med til at fuldende saucen.

Sukker – Sukker er en vigtig ingrediens når man laver tomatsovs. Der skal bruges sukker til at balancere syren fra tomaterne, så du må ikke springe det over. Det er vigtigt at smage til, da syren i tomaterne kan variere og du måske skal bruge mere sukker end angivet.

Hvordan laver man marinara sauce?

Her kommer en kort gennemgang af hvordan du laver en rigtig god Italiensk tomatsovs.

Der er ikke så meget der kan gå galt. Alle ingredienserne kommes i en gryde og blendes til en glat sauce. Saucen bringes derefter i kog og skal nu simre ved middel varme.

Når Marinarasovsen er færdig, vendes den rundt i forkogt spaghetti og serveres anrettet i tallerkener med masser af revet parmesan.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skål med italiensk marinara sauce

Ofte stillede spørgsmål

Kan marinara sauce fryses?

Ja det kan den sagtens. Så lav bare en god stor portion, så er det nem mad til en dag hvor du ikke har tid til at stå i køkkenet.

Kan jeg bruge friske tomater?

Ja du kan sagtens erstatte tomater fra dåse med flåede friske tomater.

Andre italienske opskrifter du måske vil synes om

marinara sauce med ske i

Opskrift på nem tomatsovs

Her får du vores opskrift på en nem og virkelig lækker marinara sauce. Det er en klassisk italiensk tomatsovs, som kan bruges i en masse forskellige sammenhænge.

Prøv for eksempel marinarasovs på kogt pasta som en Pasta pomodoro, som pizzasovs på en hjemmelavet pizza eller over en klassisk ratatouille.

marinara sauce i hvid skål med basilikum og oregano
5 fra 3 stemmer

Marinara sauce

Opskrift på marinara sauce
Marinara sauce er en af de italienske grundopskrifter. Det er en smagfuld tomatsauce, som kan varieres i en uendelighed med smage og krydderier. Du kan bruge saucen som en tomatsovs til din pasta, i en ratatouille, på en hjemmelavet pizza eller i en masse andre retter.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret sauce
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 199 kcal

Ingredienser

 • ½ dl olivenolie
 • 2 ds flåede tomater
 • 1 tsk tørret oregano
 • 6 blade frisk basilikum
 • 3 fed hvidløg
 • tsk salt
 • tsk sukker
 • Peber

Sådan gør du

 • Kom olivenolie, flådede tomater, oregano, basilikum, pressede fed hvidløg samt samt salt, sukker og peber i en gryde.
 • Blend nu alle ingredienserne sammen med en stavblender, dette kan også gøres i en almindelig blender inden det kommes i gryden.
 • Bring saucen i kog, og lad den nu simre i ca. 20 – 25 minutter.
 • tomatsovsen smages til med ekstra salt, sukker og peber hvis det er nødvendigt. Når man er tilfreds med smagen, og saucen er kogt lidt ind, tages den af varmen.
 • Server din sauce til pasta, på din pizza eller køl den ned og opbevar den i køleskabet.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 199kcalKulhydrater: 21gProtein: 4gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gNatrium: 1144mgKalium: 617mgFibre: 4gSukker: 14gA-vitamin: 486IUC-vitamin: 20mgCalcium: 80mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.