Risotto er noget vi elsker at lave til aftensmad. Det er hurtigt og nemt, det smager godt, og så er det også noget ungerne elsker at spise. Denne risotto med kylling og ærter er altid et hit, læs med her og få vores nemme opskrift.
Simpelt og godt
Madlavning behøver ikke at være kompliceret. Tit kan få gode ingredienser gøre hele forskellen, og sådan er det også her.
God kylling, god ost, en god bouillon og så er man langt af vejen med denne ret.
Mange er bange for at kaste sig ud i at lave risotto, fordi mange tror det er svært og dømt til at gå galt på forhånd. Sådan behøver det ikke at være.
Der er få ting der er gode at huske når man laver risotto, og gerne vil ramme den rigtigt i forhold til konsistensen.
Det vigtigste er næsten at man skal huske at give risene varme inden man begynder at komme væsken på. Jeg lærte et lille tip af en italiensk veninde, der går ud på at risene skal være så varme at man kun lige kan holde dem mellem fingrene.
Når risene har fået godt med varme skal væsken på. Først vin, som får lov til at koge ind, og derefter bouillon. Og her er det vigtigt at bouillonen er kogende når den kommer på. Så varm dem op i en gryde ved siden af, og hold den varm.
Så kommer man bouillon på lidt af gangen, og så skal man helst undgå at røre for meget i den. Jeg rører hurtigt rundt inden jeg kommer en ny skefuld bouillon på, men ud over det skal den helst passe sig selv mens væsken koger ind.
Det sidste og måske vigtigste er smør og ost!
Du skal endelig ikke spare på smør eller parmesan i en risotto. Det er det der gør den lækker og cremet.
Ingrediensnoter
Kylling – Brug kyllingebryst eller filet, og vælg en god økologisk kylling, det kan altså smages om kvaliteten er i top i sidste ende.
Bouillon – Brug en god hønsebouillon.
Parmesan – Brug en lækker parmesan eller grano padano til din risotto.
Ris – Brug helst rigtige risottoris også kaldet Arborio ris. Til nød kan det laves med grødris, hvis du er påpasselig med at tage dem af præcis når de er tilberedte.
Ærter – Du kan sagtens bruge frosne ærter, som du tør op inden de skal i risottoen.
Hvordan laver man risotto med kylling og ærter?
Det er slet ikke så svært at lave en lækker risotto med kylling.
Først skal man lige skære kylling og løg ud, og så er man klar til at gå i gang med tilberedningen.
Man opvarmer lidt olie på en pande, og så steger man løgene blanke sammen med lidt timian.
Så skal kyllingen i og brunes af inden man kommer risene på. De skal have godt med varme inden man går videre.
Nu skal væsken på. Først kommer man hvidvin på, og når det er kogt væk, kommer man lidt bouillon på. Så lader man væsken koge væk, inden man rører i risene og kommer en omgang bouillon mere på. Sådan fortsætter man indtil risene er møre. Lige inden risene er helt møre, tilsættes ærterne, så de når at blive varme.
Ærterne må endelig ikke få for længe i risottoen, så bliver de grålige og kedelige.
Når risene er klar, tager man panden af varmen, og så tilsætter man smør og parmesan og smager til med salt og peber, og så er retten klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Når man laver risotto er det vigtigt at den ikke får for meget og bliver til en meget klistret risengrød. Derfor bør du smage på risene jævnligt, og når de præcis er tilberedte, skal du stoppe med at komme væsken på, og fjerne den fra blusset.
Ja du kan sagtens vælge andre grøntsager. Prøv også med broccoli eller grønne asparges.
Ja, resterne kan varmes i mikroovnen dagen efter eller du kan gemme dem og lave lækre Risottokugler med en god mayo til.
Andre risottoopskrifter du måske vil synes om
Opskrift på kyllingerisotto med ærter
Her får du vores opskrift på en nem og lækker hverdagsret. Det er en fantastisk god risotto med kylling og grønne ærter og selvfølgelig parmesan og smør.
Den er lækker og cremet, og det er en risotto som hele familien elsker at spise herhjemme. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og glæde din familie med lækker aftensmad.
Risotto med kylling og ærter
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 stilk frisk timian
- 350 g risottoris
- 3 dl hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- 200 g ærter
- 50 g smør
- 70 g parmesan
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette stykker.
- Hak løget fint.
- Opvarm olien i en stor pande, og tilsæt hakket løg sammen med timian. Steg løgene ved middel varme til de bliver blanke.
- Tilsæt kyllingestykkerne, og brun dem af på panden sammen med løgene.
- Tilsæt risene, og lad dem få godt med varme inden du går videre. De skal stege med i cirka 5 minutter ved middel varme.
- Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind indtil væsken er væk. Kog i mens hønseboullion op i en gryde ved siden af.
- Når vinen er kogt væk tilsættes ca. 2 dl. kogende bouillon. Igen lader man væsken koge væk inden man tilsætter yderligere 2 dl. bouillon. Ind i mellem røres der i retten så væsken kan trænge godt ind i risene. Man fortsætter med at koge væske ind i risene indtil de er møre. Det er ikke sikkert du skal bruge alt bouillonen, nogen gange skal man bruge lidt mindre eller mere, her må man smage på risene for at være sikker på de er klar. De skal lige akkurat være møre uden at koge for meget ud. Det sidste minut tilsættes ærterne, de må ikke få for længe, så bliver de kedelige.
- Når risene er møre og ærterne er varme, slukkes for kogepladen, og man tilsætter parmesan og smør. Når smør og parmesan er smeltet sammen med risene, smages til med salt og peber og retten serveres med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her