Vi elsker lækre kyllingeretter herhjemme, og får tit aftensmad med kylling. Kylling paprikash er en af vores nye favoritter på madplanen. Det er en ungarsk ret med kylling der bliver tilberedt i en lækker paprikasovs. Læs med her og få vores opskrift.

Nem aftensmad med kylling
Vi elsker kylling herhjemme, men det kan hurtigt blive det samme igen og igen med kyllingelår i ovnen eller en hel grydestegt kylling. Det kender du måske.
Derfor er det sjovt nogle gange at prøve noget nyt, og nogle gange rammer man rigtigt, og familien får en ny livret.
Det er sket med denne ret for os. For det første er den nem og forholdsvis billig at lave, og så smager den bare godt.
Det er sådan en god efterårs- eller vinterret når man skal hygge lidt ekstra om aftensmaden.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kylling – En hel kylling der er parteret og stadig har skind på, er at foretrække. Du kan også bruge kyllingebryst eller kyllingelår, både over- og underlår kan bruges.
Hvedemel – Det skal bruges til at vende kyllingen i og til at jævne sovsen.
Peberfrugt – Rød peber, der har en god sødme.
Hvordan laver man kylling paprikash?
Den her ret er faktisk super simpel at lave. Du kan enten lave den med en hel kylling som du parterer, eller du kan købe stykker af lår og bryst. Vælg gerne kylling med skind på, det giver ekstra smag.
Først vendes kyllingestykkerne i mel, salt og peber, og brunes godt af i gryden. Herefter tages de op, og løg, hvidløg og peberfrugt svitses af. Så skal der paprika, hakkede tomater og hønsefond i, inden kyllingen kommes tilbage i saucen og tilberedes.
Når kyllingen er tilberedt, tages det op, inden sovsen jævnes med en blanding af creme fraiche, piskefløde og hvedemel, og smages til med salt og peber. Til sidst drysses med frisk persille.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du i hvert fald. Gem dem til dagen efter og genopvarm dem eller frys dem med til senere.
Andre kyllingeopskrifter du måske vil synes om

Tips og Tricks
- Kylling
- Det er helt klart lækrest at købe en hel kylling, partere den ud og bruge den i din ret, men vil du gerne slippe for at partere en hel kylling, så kan du købe kyllingebryst med skind eller en pakke kyllingeoverlår med skind. Man kan også flere steder få udbenede overlår, de har en skøn smag, og man slipper får knoglerne.
Serveringsforslag
- Server din kylling paprikash med friskkogt pasta, et godt brød eller kogte ris. Du kan eventuelt servere en grøn salat eller nogle grønne bønner hvis du vil have lidt grønt til.
Vil du prøve andre Ungarske retter?
Prøv også vores opskrift på en Klassisk Gullash eller Ungarsk Gullashsuppe
Opskrift på Ungarsk Chicken Paprikash
Her får du vores version af den klassiske ungarske ret med kylling i cremet paprikasovs. Den er nem at lave, og så smager den bare hyggeligt og varmt.
Vi håber du får lyst til at prøve retten, hvis du har brug for ny inspiration til lækker aftensmad med kylling. Herhjemme er det i hvert fald blevet et hit.

Kylling paprikash
Ingredienser
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 kylling, a cirka 1300 g. renset og parteret med skind. Alternativt kyllingebryster, lår eller overlår
- 2 dl hvedemel, til at vende kyllingen i
- 1 løg, hakket groft
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 4 fed hvidløg, hakket fint
- 3 spsk sød paprika
- 1 spsk rosenpaprika
- 1 tsk sukker
- ½ ds hakkede tomater
- 4 dl hønsefond
- 1 tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
- 2 spsk hvedemel, til jævning
- 1 ½ dl creme fraiche
- 1 ½ dl piskefløde
- 2 spsk frisk persille, hakket
Sådan gør du
- Olie og smør varmes op i en stor pande eller gryde.1 spsk smør, 1 spsk olivenolie
- Kyllinger stykkerne vendes i mel, krydres med salt og peber og brunes derefter af på begge sider i 4 – 5 minutter. Når de er brunet af, tages de op og lægges til siden.1 kylling, 2 dl hvedemel
- I samme pande eller gryde komme nu hakket løg, hvidløg samt peberfrugt i tern. Svits det ved middelvarme i ca. 5 minutter. Tilsæt sød paprika samt røget paprika og svits det med i ca. 1 minut.1 løg, 1 rød peberfrugt, 4 fed hvidløg, 3 spsk sød paprika, 1 spsk rosenpaprika
- Tilsæt sukker, hakkede tomater samt hønsefond. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden eller på panden og kom låg på. Lad det nu simre ved svag varme i ca. 30 minutter eller til kyllingen er tilberedt. Når kyllingen er tilberedt tages den op, dækkes til og lægges til siden.1 tsk sukker, ½ ds hakkede tomater, 4 dl hønsefond
- I en lille skål piskes creme fraiche sammen med fløde og mel til det er helt uden klumper. Kom blandingen i saucen i gyden under omrøring. Lad saucen koge op og jævne, smag den til med salt og peber.1 tsk salt, Peber, 2 spsk hvedemel, 1 ½ dl creme fraiche, 1 ½ dl piskefløde
- Kom kyllingen tilbage i saucen og drys med frisk persille.2 spsk frisk persille
- Server med friskkogt pasta eller alternativt ris eller brød.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 16. december 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her