Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kylling paprikash

Kylling paprikash

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker lækre kyllingeretter herhjemme, og får tit aftensmad med kylling. Kylling paprikash er en af vores nye favoritter på madplanen. Det er en ungarsk ret med kylling der bliver tilberedt i en lækker paprikasovs. Læs med her og få vores opskrift.

kylling paprikash på tallerken med pasta

Nem aftensmad med kylling

Vi elsker kylling herhjemme, men det kan hurtigt blive det samme igen og igen med kyllingelår i ovnen eller en hel grydestegt kylling. Det kender du måske. Derfor er det sjovt nogle gange at prøve noget nyt, og nogle gange rammer man rigtigt, og familien får en ny livret.

Det er sket med denne ret for os. For det første er den nem og forholdsvis billig at lave, og så smager den bare godt. Det er sådan en god efterårs eller vinterret når man skal hygge lidt ekstra om aftensmaden.

Kylling i paprikasovs med pasta til

Hvordan laver man kylling paprikash?

Den her ret er faktisk super simpel at lave. Du kan enten lave den med en hel kylling som du parterer, eller du kan købe stykker af lår og bryst. Vælg gerne kylling med skind på, det giver ekstra smag.

Til denne kylling i paprikasovs skal du bruge:

  • Smør
  • Olivenolie
  • Kylling, parteret gerne med skind.
  • Hvedemel
  • Løg
  • Peberfrugt
  • Hvidløg
  • Sød paprika og rosenpaprika
  • Lidt Sukker
  • Hakkede tomater
  • Hønsefond
  • Salt og Peber
  • Creme Fraiche
  • Piskefløde
  • Frisk persille

Først vendes kyllingestykkerne i mel, salt og peber, og brunes godt af i gryden. Herefter tages de op, og løg, hvidløg og peberfrugt svitses af. Så skal der paprika, hakkede tomater og hønsefond i, inden kyllingen kommes tilbage i saucen og tilberedes.

Når kyllingen er tilberedt tages det op, inden sovsen jævnes med en blanding af creme fraiche, piskefløde og hvedemel, og smages til med salt og peber. Til sidst drysses med frisk persille.

Se opskrift med mængder længere nede på siden her.

Serveringsforslag

Server din kylling paprikash med friskkogt pasta, et godt brød eller ris. Du kan eventuelt servere en grøn salat eller nogle grønne bønner hvis du vil have lidt grønt til.

Prøv også: Kylling Cacciatore eller Kylling piccata

Kylling paprikash eller kylling i paprikasovs med pasta

Opskrift på Chicken Paprikash

Her får du vores version af den klassiske ungarske ret med kylling i cremet paprikasovs. Den er nem at lave, og så smager den bare hyggeligt og varmt. Vi håber du får lyst til at prøve retten, hvis du har brug for ny inspiration til lækker aftensmad med kylling.

kylling paprikash på tallerken med pasta
5 fra 1 stemme

Kylling paprikash

Opskrift på klassisk Ungarsk Chicken Paprikash
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Ungarsk
Antal 4 personer
Kalorier 606 kcal

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk kylling, a cirka 1300 g. renset og parteret med skind. Alternativt kyllingebryster, lår eller overlår
  • 2 dl hvedemel, til at vende kyllingen i
  • 1 stk løg, hakket groft
  • 1 stk rød peberfrugt, i tern
  • 4 fed hvidløg, hakket fint
  • 3 spsk sød paprika
  • 1 spsk rosenpaprika
  • 1 tsk sukker
  • ½ ds hakkede tomater
  • 4 dl hønsefond
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • 2 spsk hvedemel, til jævning
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 spsk frisk persille, hakket

Sådan gør du

  • Olie og smør varmes op i en stor pande eller gryde.
  • Kyllinger stykkerne vendes i mel, krydres med salt og peber og brunes derefter af på begge sider i 4 – 5 minutter. Når de er brunet af, tages de op og lægges til siden.
  • I samme pande eller gryde komme nu hakket løg, hvidløg samt peberfrugt i tern. Svits det ved middelvarme i ca. 5 minutter. Tilsæt sød paprika samt røget paprika og svits det med i ca 1 minut.
  • Tilsæt sukker, hakkede tomater samt hønsefond. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden eller på panden og kom låg på. Lad det nu simre ved svag varme i ca. 30 minutter eller til kyllingen er tilberedt.
    Når kyllingen er tilberedt tages den op, dækkes til og lægges til siden.
  • I en lille skål piskes creme fraiche sammen med fløde og mel til det er helt uden klumper. Kom blandingen i saucen i gyden under omrøring. Lad saucen koge op og jævne, smag den til med salt og peber.
  • Kom kyllingen tilbage i saucen og drys med frisk persille.
  • Server med friskkogt pasta.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 606kcalKulhydrater: 62gProtein: 19gFedt: 32gMættet fedt: 15gKolesterol: 100mgNatrium: 891mgKalium: 763mgFibre: 6gSukker: 8gA-vitamin: 5434IUC-vitamin: 49mgCalcium: 139mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.