Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kylling paprikash

Kylling paprikash

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi elsker lækre kyllingeretter herhjemme, og får tit aftensmad med kylling. Kylling paprikash er en af vores nye favoritter på madplanen.

Det er en ungarsk ret med kylling der bliver tilberedt i en lækker paprikasovs.

Her får du vores familievenlige version af den klassiske ungarske ret med kylling i cremet paprikasovs. Den er nem at lave, og så smager den bare hyggeligt og varmt.

kylling paprikash på tallerken med pasta.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Kylling paprikash

5 fra 1 stemme
Klassisk Ungarsk Chicken Paprikash eller kylling i paprikasovs. Det er en dejlig hverdagsret, som også fint kan serveres for gæster. Den er ikke svær at lave, og du kan servere den med kogt pasta, ris eller brød til, og eventuelt en grøn salat eller grønne bønner.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 kylling, a cirka 1300 g. renset og parteret med skind. Alternativt kyllingebryster, lår eller overlår
  • 2 dl hvedemel, til at vende kyllingen i
  • 1 løg, hakket groft
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 4 fed hvidløg, hakket fint
  • 3 spsk sød paprika
  • 1 spsk rosenpaprika
  • 1 tsk sukker
  • ½ ds hakkede tomater
  • 4 dl hønsefond
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • 2 spsk hvedemel, til jævning
  • 1 ½ dl creme fraiche
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 2 spsk frisk persille, hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Olie og smør varmes op i en stor pande eller gryde.
    1 spsk smør, 1 spsk olivenolie
  2. Kyllinger stykkerne vendes i mel, krydres med salt og peber og brunes derefter af på begge sider i 4 – 5 minutter. Når de er brunet af, tages de op og lægges til siden.
    1 kylling, 2 dl hvedemel
  3. I samme pande eller gryde komme nu hakket løg, hvidløg samt peberfrugt i tern. Svits det ved middelvarme i ca. 5 minutter. Tilsæt sød paprika samt røget paprika og svits det med i ca. 1 minut.
    1 løg, 1 rød peberfrugt, 4 fed hvidløg, 3 spsk sød paprika, 1 spsk rosenpaprika
  4. Tilsæt sukker, hakkede tomater samt hønsefond. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden eller på panden og kom låg på. Lad det nu simre ved svag varme i ca. 30 minutter eller til kyllingen er tilberedt.
    Når kyllingen er tilberedt tages den op, dækkes til og lægges til siden.
    1 tsk sukker, ½ ds hakkede tomater, 4 dl hønsefond
  5. I en lille skål piskes creme fraiche sammen med fløde og mel til det er helt uden klumper. Kom blandingen i saucen i gyden under omrøring. Lad saucen koge op og jævne, smag den til med salt og peber.
    1 tsk salt, Peber, 2 spsk hvedemel, 1 ½ dl creme fraiche, 1 ½ dl piskefløde
  6. Kom kyllingen tilbage i saucen og drys med frisk persille.
    2 spsk frisk persille
  7. Server med friskkogt pasta eller alternativt ris eller brød.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 963kcalKulhydrater: 61gProtein: 48gFedt: 59gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 21gTransfedt: 0.3gKolesterol: 218mgNatrium: 980mgKalium: 1040mgFibre: 6gSukker: 11gA-vitamin: 5769IUC-vitamin: 52mgCalcium: 146mgJern: 7mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Kylling – Det er helt klart lækrest at købe en hel kylling, partere den ud og bruge den i din ret, men vil du gerne slippe for at partere en hel kylling, så kan du købe kyllingebryst med skind eller en pakke kyllingeoverlår med skind. Man kan også flere steder få udbenede overlår, de har en skøn smag, og man slipper får knoglerne.

Servering

Server din kylling paprikash med friskkogt pasta, et godt brød eller kogte ris. Du kan eventuelt servere en grøn salat eller nogle grønne bønner hvis du vil have lidt grønt til.

Rester og frysning

Har du rester tilbage kan de fint gemmes et par dage i køleskabet og genopvares eller de kan fryses ned til senere.

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.