Madformadelskere / Tilbehør / Grøn salat med vinaigrette

Grøn salat med vinaigrette


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

En simpel grøn salat med vinaigrette er bare lækkert som tilbehør til så mange forskellige retter. Det fungerer super godt til sommerens grillmad, og til alt fra fisk til kylling eller kød. Læs med her og få vores nemme opskrift på en klassisk grøn salat med vinaigrette, brødcroutoner og parmesanflager.

grøn salat med vinaigrette, parmesanflager og brødcroutoner

Grøn salat som tilbehør til aftensmaden

Nogle gange trænger man bare til en klassisk og helt simpel grøn salat.

Det er sådan en du får her. En helt almindelig grøn salat med en god klassisk vinaigrette og få enkelt andre elementer.

Her er det sprød grøn salat med parmesanflager, brødcroutoner og en skøn vinaigrette med olie og eddike.

Simpelt, godt, og så tager det kun ganske få minutter at lave.

Du kan servere denne salat til alle typer af kød, fisk og fjerkræ, og den er især oplagt til sommerens grillmad eller til et godt stykke stegt kylling.

Du kan selvfølgelig sagtens tilsætte andre elementer til salaten, for eksempel andre grøntsager, frugt eller kerner og frø. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan komme i salaten, så se denne opskrift som en god basisopskrift, og byg så videre på den.

fad med grøn salat med brødcroutoner, parmesan og vinaigrette

Ingrediensnoter

Salat – Du kan bruge alle typer af grøn salat til denne opskrift. Vi bruger en sprød grøn hovedsalat, men du kan også sagtens bruge andre typer.

Parmesan – Parmesanflager gør noget super godt for smagen i sådan en salat.

Brødcroutoner – Du kan nemt selv lave dine brødcroutoner eller du kan købe færdige brødcroutoner i supermarkedet.

Vinaigrette – En vinaigrette er en olie/eddikedressing, som er super nem at lave, og som kan bruges til rigtig mange salater.

Hvordan laver man grøn salat med vinaigrette?

Det tager ikke ret lang tid at lave sådan en frisk og lækker salat som tilbehør til aftensmaden.

Først skal salaten vaskes og anrettes. Så høvles parmesanflager ud over inden salaten skal have dressing og brødcroutoner på toppen.

Du kan også tilsætte andre grøntsager, bær eller frugter hvis du synes.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

grøn salat med vinaigrette og brødcroutoner

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke salater kan jeg bruge?

Du kan bruge alle typer af grønne salater til denne salat.

Kan jeg bruge andet end brødcroutoner?

Hvis du ikke vil have almindelige brødcroutoner i salaten, kan du lave rugbrødscroutoner eller i stedet bruge nødder, kerner eller frø som knas.

Kan jeg bruge andet end parmesan?

Ja, du kan også bruge andre typer af ost, for eksempel tern af cheddar, frisk mozzarella eller feta.

Andre salatopskrifter du måske vil synes om

simpel grøn salat med brødcroutoner

Tips og tricks til grøn salat

  • Server salaten med brødcroutoner af en rest daggammelt hvedebrød eller af rugbrød.
  • Brug gerne andre grøntsager hvis du har. Du kan for eksempel tilsætte tomat, agurk, avocado eller andet.
  • Skift parmesan ud med andre typer af ost for eksempel feta eller frisk mozzarella.

Serveringsforslag

Prøv også salaten med en Italiensk dressing

grøn salat med parmesan og brødcroutoner
fad med grøn salat med vinaigrette og brødcroutoner

Opskrift på nem og simpel salat

Her får du vores opskrift på en helt simpel grøn salat med vinaigrette, parmesan og brødcroutoner. Den er nem at lave, og den fungerer godt som tilbehør til alle typer af kød, fisk og fjerkræ.

Du kan nemt tilsætte ekstra grøntsager, frugt, bær, nødder, kerner eller frø alt efter hvad du har i køleskabet og i køkkenskabene.

grøn salat med vinaigrette, parmesanflager og brødcroutoner
5 fra 2 stemmer

Grøn salat med vinaigrette

Opskrift på grøn salat med vinaigrette
Simpel og nem salat, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden. Den er god til både kød, fisk og fjerkræ, og du kan med fordel tilsætte andre grøntsager, frugt, bær, nødder og kerner.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 0 min
Samlet tid 5 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 71 kcal

Ingredienser

  • 150 g grøn salat, efter eget valg
  • 20 g parmesan
  • 40 g brødcroutoner

Vinaigrette:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • ½ tsk honning
  • ¼ tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Vask salaten og anret den på et fad.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
  • Hæld dressingen over salaten, og høvl flager af parmesan ud over.
  • Slut af med at fordele brødcroutoner på toppen, og så er salaten klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 71kcalKulhydrater: 9gProtein: 3gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gKolesterol: 3mgNatrium: 184mgKalium: 82mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 465IUC-vitamin: 9mgCalcium: 72mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Billigt tilbehør, grøn salat til lasagne, grønne salater, Nemt tilbehør, Nemt tilbehør til grillmad, Salat, Salatdressing, Simpel grøn salat, Sommersalat, Tilbehør, Tilbehør til kylling
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.