hjemmelavet Italiensk dressing med masser af smag. Mangler du det sidste strejf af middelhavet til en lækker salat, så skal du prøve at lave din egen hjemmelavede salatdressing. Den smager helt fantastisk og kan bruges som dressing på en hav af forskellige salater.

Mere hverdagsmad
Der skal salat på bordet!
Vi skal have masser af grønt, det er sundt og når drivhuset er fyldt til bristepunktet med alverdens lækkerier, så er det bare med at få det spist. Det betyder salater i alle afskygninger her i familien. Ungerne var ret skeptiske i starten, men nu elsker de faktisk salat.
Når man serverer salat, så skal der dressing til! Det kan være baseret på alt fra olie/eddike til mayonnaise. Min favorit er dressing lavet på olie og eddike. Den er dejlig syrlig og giver et friskt pift til enhver salat.
Hvordan laver man Italiensk dressing?
Faktisk så er det rigtig nemt og den kan sagtens laves i forvejen, så man ikke står med det lige når alt andet skal være færdigt. Jeg plejer at lave en større portion, den kan holde sig på køl en uges tid, så er der altid dressing klar hvis der skal salat på bordet.
Her kommer en lille gennemgang af ingredienserne du skal bruge:
- Olivenolie
- Rødvinseddike
- Citronsaft
- Dijonsennep
- Hvidløg
- Oregano
- Salt
- Peber
- Sukker
Og så er det så enkelt som at hakke hvidløget fint og derefter piske alle ingredienserne godt sammen. Så er der hjemmelavet Italiensk dressing til salaten.
Italiensk dressing opskrift
Her kommer vores opskrift på hjemmelavet italiensk dressing til salat. den tager 5 minutter at lave og smager helt perfekt.

Italiensk salat dressing opskrift
Ingredienser
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk rødvindeddike
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1 fed hvidløg, knust eller hakket fint
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk sukker, eller efter smag
- ½ tsk salt
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til dressingen blandes i en skål og piskes godt sammen. Man kan også bruge en stavblender.
- Kom dressingen i en beholder og stil den på køl til den skal bruges. Husk at dressingen skal piskes igen inden brug.
- Server til den til en lækker sprød salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her