Grillsovs

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Leder du efter den perfekte sovs til grillmad? Så skal du prøve denne grillsovs, der smager skønt, og passer perfekt til grillet kød, både oksekød, svinekød og kylling.

Grillsovs til grillmad i gryde og grillspyd på tallerken.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Til et godt måltid hører en god sovs. Det er sovsen der binder hele måltidet sammen, og det er godt at kende nogle gode saucer til forskellige typer af retter. Denne version bør du kende hvis du elsker grillmad!

    Opskriften er god fordi

    Nem og hurtig – Den er ikke svær at lave, og den tager heller ikke ret lang tid. Så skal du grille med familie eller venner, så er denne sauce et godt bud som tilbehør til grillmaden.
    Familievenlig med grillmad – Elsker du en god favoritsauce, så vil du også elske denne version, hvor der er tilsat ekstra BBQ-smag, som gør at den er perfekt til sommerens grillmad. Den er ikke stærk, men krydret på en måde så hele familien vil elske den.

    Ingrediensnoter

    Barbecuesauce – Barbecuesaucen er vigtig i denne opskrift, da den skal have den gode grillsmag. Brug en god barbecuesauce du køber færdig, eller lav din egen hvis du hellere vil det. Vi anbefaler at bruge en BBQ med en god røget smag, da det passer rigtig godt til saucen.

    Krydderier – Du kan se vores opskrift her som et udgangspunkt for din sauce, men du kan selvfølgelig tilsætte mere eller mindre af nogle af tingene hvis du vil tweake saucen som du bedst selv kan lide den.

    Hvordan laver man grillsovs?

    Saucen her er virkelig nem at lave, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i den.

    1. Start med at smelte smør i en gryde, og svits herefter tomatkoncentrat i det smeltede smør.
    2. Så tilsætter du alle krydderiene, og lader dem svitse et minuts tid inden du går videre.
    3. Så skal resten af ingredienserne i gryden, og saucen koges op. Lad den simre i 10 minutter.
    4. Når sovsen er tyknet, smages den til, og så er den klar til servering.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Smag til – Smag til efterhånden som saucen koger ind. Det er vigtigt at finde den rette balance mellem syrligt, sødt og også BBQ-smagen. Husk at saucen bliver mere kraftig i smagen når den får lov til at stå og koge ind, så husk at smage på den lige inden servering også.

    grillsovs serveret til grillmad.

    Flere lækre sovseopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    Grillsovs til grillmad i gryde og grillspyd på tallerken.
    Ingen stemmer endnu

    Grillsovs

    Opskrift på nem og lækker sovs til grillmad. Den er skøn til grillet kød eller fjerkræ, og den har en skøn smag, der passer god til alle de lækre sommerretter fra grillen.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 0 minutter
    Tilb. tid 15 minutter
    Samlet tid 15 minutter
    Ret sauce
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 487 kcal

    Ingredienser

    • 80 g smør
    • 70 g tomatkoncentrat
    • ½ tsk røget paprika
    • ½ tsk karry
    • 1 tsk hvidløgspulver
    • 1 tsk løgpulver
    • 1 knsp stødt cayennepeber
    • 4 spsk barbecuesauce
    • ½ tsk sød fransk sennep
    • 1 tsk engelsk sauce
    • ½ tsk hvidvinseddike
    • 3 ½ dl piskefløde
    • 1 ½ tsk salt, eller efter smag
    • Peber, efter smag
    • 2 tsk sukker, eller efter smag

    Sådan gør du

    • Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Tilsæt tomatkoncentrat og svits det i et par minutter.
      80 g smør, 70 g tomatkoncentrat
    • Kom nu røget paprika, karry, hvidløgspulver, løgpulver, sød sennep, cayennepeber i og svits krydderiernes med i et minuts tid.
      ½ tsk røget paprika, ½ tsk karry, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, 1 knsp stødt cayennepeber
    • Kom barbecuesauce, engelsk sauce, hvidvinseddike, piskefløde, salt, peber samt sukker i og rør det grundigt sammen. Bring sovsen i kog og skru ned for varmen til det simrer. Lad sovsen simre i ca. 10 minutter eller til den er blevet tyk.
      4 spsk barbecuesauce, ½ tsk sød fransk sennep, 1 tsk engelsk sauce, ½ tsk hvidvinseddike, 3 ½ dl piskefløde, 1 ½ tsk salt, Peber, 2 tsk sukker
    • Som det sidste smages sovsen til en sidste sidste gang2 inden servering3.

    Tips og noter

    1. Barbecuesauce – Vælg en god barbecuesauce, enten en hjemmelavet eller en færdigkøbt BBQ. Vi anbefaler at du vælger en med en god røget smag, da det passer rigtig godt til grillmaden.
    2. Tilsmagning – Det er vigtigt at ramme den rette balance i smagen, og smagen vil ændre sig efterhånden som saucen koger ind. Så husk at smag til, og tilsæt mere salt, sukker eller bbq hvis du synes den lige mangler lidt til sidst.
    3. Servering – Saucen er skøn til alt grillmad, både oksekød, svinekød, kylling eller andet fjerkræ. Server den sammen med det grillede kød, og dit favorittilbehør.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 487kcalKulhydrater: 12gProtein: 3gFedt: 49gMættet fedt: 30gTransfedt: 1gKolesterol: 163mgNatrium: 1279mgKalium: 302mgFibre: 1gSukker: 7gA-vitamin: 2197IUC-vitamin: 5mgCalcium: 77mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    E-bog med nem familievenlig mad

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gratis E-bog med 7 opskrifter på nem hverdagsmad som hele familien vil elske.

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.