Leder du efter den perfekte sovs til grillmad? Så skal du prøve denne grillsovs, der smager skønt, og passer perfekt til grillet kød, både oksekød, svinekød og kylling.

Mere grillinspiration
Til et godt måltid hører en god sovs. Det er sovsen der binder hele måltidet sammen, og det er godt at kende nogle gode saucer til forskellige typer af retter. Denne version bør du kende hvis du elsker grillmad!
Opskriften er god fordi
Nem og hurtig – Den er ikke svær at lave, og den tager heller ikke ret lang tid. Så skal du grille med familie eller venner, så er denne sauce et godt bud som tilbehør til grillmaden.
Familievenlig med grillmad – Elsker du en god favoritsauce, så vil du også elske denne version, hvor der er tilsat ekstra BBQ-smag, som gør at den er perfekt til sommerens grillmad. Den er ikke stærk, men krydret på en måde så hele familien vil elske den.
Ingrediensnoter
Barbecuesauce – Barbecuesaucen er vigtig i denne opskrift, da den skal have den gode grillsmag. Brug en god barbecuesauce du køber færdig, eller lav din egen hvis du hellere vil det. Vi anbefaler at bruge en BBQ med en god røget smag, da det passer rigtig godt til saucen.
Krydderier – Du kan se vores opskrift her som et udgangspunkt for din sauce, men du kan selvfølgelig tilsætte mere eller mindre af nogle af tingene hvis du vil tweake saucen som du bedst selv kan lide den.
Hvordan laver man grillsovs?
Saucen her er virkelig nem at lave, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i den.
- Start med at smelte smør i en gryde, og svits herefter tomatkoncentrat i det smeltede smør.
- Så tilsætter du alle krydderiene, og lader dem svitse et minuts tid inden du går videre.
- Så skal resten af ingredienserne i gryden, og saucen koges op. Lad den simre i 10 minutter.
- Når sovsen er tyknet, smages den til, og så er den klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Smag til – Smag til efterhånden som saucen koger ind. Det er vigtigt at finde den rette balance mellem syrligt, sødt og også BBQ-smagen. Husk at saucen bliver mere kraftig i smagen når den får lov til at stå og koge ind, så husk at smage på den lige inden servering også.
Flere lækre sovseopskrifter

Grillsovs
Ingredienser
- 80 g smør
- 70 g tomatkoncentrat
- ½ tsk røget paprika
- ½ tsk karry
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 knsp stødt cayennepeber
- 4 spsk barbecuesauce
- ½ tsk sød fransk sennep
- 1 tsk engelsk sauce
- ½ tsk hvidvinseddike
- 3 ½ dl piskefløde
- 1 ½ tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
- 2 tsk sukker, eller efter smag
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Tilsæt tomatkoncentrat og svits det i et par minutter.80 g smør, 70 g tomatkoncentrat
- Kom nu røget paprika, karry, hvidløgspulver, løgpulver, sød sennep, cayennepeber i og svits krydderiernes med i et minuts tid.½ tsk røget paprika, ½ tsk karry, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, 1 knsp stødt cayennepeber
- Kom barbecuesauce, engelsk sauce, hvidvinseddike, piskefløde, salt, peber samt sukker i og rør det grundigt sammen. Bring sovsen i kog og skru ned for varmen til det simrer. Lad sovsen simre i ca. 10 minutter eller til den er blevet tyk.4 spsk barbecuesauce, ½ tsk sød fransk sennep, 1 tsk engelsk sauce, ½ tsk hvidvinseddike, 3 ½ dl piskefløde, 1 ½ tsk salt, Peber, 2 tsk sukker
- Som det sidste smages sovsen til en sidste sidste gang2 inden servering3.