Opskrift på nem og lækker sovs til grillmad. Den er skøn til grillet kød eller fjerkræ, og den har en skøn smag, der passer god til alle de lækre sommerretter fra grillen.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
80gsmør
70gtomatkoncentrat
½tskrøget paprika
½tskkarry
1tskhvidløgspulver
1tskløgpulver
1knspstødt cayennepeber
4spskbarbecuesauce
½tsksød fransk sennep
1tskengelsk sauce
½tskhvidvinseddike
3 ½dlpiskefløde
1 ½tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
2tsksukker, eller efter smag
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Tilsæt tomatkoncentrat og svits det i et par minutter.
80 g smør, 70 g tomatkoncentrat
Kom nu røget paprika, karry, hvidløgspulver, løgpulver, sød sennep, cayennepeber i og svits krydderiernes med i et minuts tid.
½ tsk røget paprika, ½ tsk karry, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, 1 knsp stødt cayennepeber
Kom barbecuesauce, engelsk sauce, hvidvinseddike, piskefløde, salt, peber samt sukker i og rør det grundigt sammen. Bring sovsen i kog og skru ned for varmen til det simrer. Lad sovsen simre i ca. 10 minutter eller til den er blevet tyk.
4 spsk barbecuesauce, ½ tsk sød fransk sennep, 1 tsk engelsk sauce, ½ tsk hvidvinseddike, 3 ½ dl piskefløde, 1 ½ tsk salt, Peber, 2 tsk sukker
Som det sidste smages sovsen til en sidste sidste gang2 inden servering3.
Noter
1. Barbecuesauce - Vælg en god barbecuesauce, enten en hjemmelavet eller en færdigkøbt BBQ. Vi anbefaler at du vælger en med en god røget smag, da det passer rigtig godt til grillmaden.2. Tilsmagning - Det er vigtigt at ramme den rette balance i smagen, og smagen vil ændre sig efterhånden som saucen koger ind. Så husk at smag til, og tilsæt mere salt, sukker eller bbq hvis du synes den lige mangler lidt til sidst.3. Servering - Saucen er skøn til alt grillmad, både oksekød, svinekød, kylling eller andet fjerkræ. Server den sammen med det grillede kød, og dit favorittilbehør.