Til enhver god grillet bøf hører også en lækker sauce. Vores favorit sauce smager helt fantastisk, og er rigtig nem at lave. Den har en helt perfekt balance mellem syrligt, sødt og salt. Spis den til en lækker grillet bøf, eller en saftig grillet kylling med sprøde pommes frites. Hvis du vil se hvor nemt det er lave den bedste favorit sovs, så læs med her og få vores opskrift.
Allround sovsen
En god allround sauce er et must i et hvert køkken. Og her hos os, er Favorit sovsen en sikker vinder hver gang. Det er en ganske simpel flødesauce, med en masse krydderier, og lidt ketchup samt barbecuesauce. Den har en ganske fin balance, og hvis man er til en lidt spicy udgave, så kan man med fordel give den en smule cayennepeber.
Den falder lidt i samme kategori som Whiskysaucen, og er den sauce jeg laver hvis jeg ikke vil bruge tid på at piske en bearnaise. Sovsen passer stort set sig selv, og tager 15 minutter at lave fra start til slut, så der er ingen undskyldning for at købe en færdigsovs, lav den her i stedet for, den smager meget bedre.
Flødesovsen kan sagtens fryses ned og tages op til senere brug, så hvis der skulle være rester, så kan den altså holde sigt at par dage på køl, ellers er det i fryseren med den.
Når vi griller, så er det tit salsa, pesto og en masse andre friske saucer vi serverer til, men en gang imellem er der altså også noget rart, ved en helt klassisk sovs med fløde. Den kan bare noget sammen med pommes frites, grillet kylling, eller en grillet bøf. Og det er faktisk også tit den børnene efterspørger når jeg fyrer op i grillen.
At det er en allround sauce, kan der slet ikke være tvivl om. Jeg ville med glæde servere den til en hakkebøf, som erstatning for den klassiske brune sovs, eller til et farsbrød. Men den kommer helt til sin ret, som sauce til grillet kød, hvad enten det er svine, okse eller kyllingekød. Så næste gang du står og skal lave en nem flødesovs, så husk Møllers Favorit sauce.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Ketchup – Jeg plejer at buge Heinz Ketchup. Den har masser af syre og giver den helt rigtige smag til sovsen. Jeg har ikke prøvet at bruge andre mærker, men det kan sikkert sagtens lade sig gøre.
Barbecuesauce – Køb en færdig, gerne en med en lidt røget smag, den er også med til at give sovsen sin helt specielle smag. Du kan selvfølgelig også bruge hjemmelavet.
Karrypulver – Det er ikke så meget der skal i, da karrypulver er meget kraftigt i smagen. Men det giver også en helt speciel smag, og man er ikke i tvivl om at der er karry i.
Røget paprika – Røget paprika har en helt speciel smag, der skal ikke så meget i, men det kan ikke undværes, da det er en så markant del af smagsindtrykket.
Hvordan laver man Favorit sauce?
Den er meget lig vores opskrift på Whiskysauce, så hvis du har lavet den før, så vil du kunne genkende fremgangsmåden og mange af ingredienserne. Det er en virkelig god allround sovs, og den er så nemt at lave, så det kan næsten ikke gå galt. Her kommer en hurtig gennemgang af fremgangsmåden.
Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.
I en gryde med smeltet smør svitses tomatkoncentrat kort, inden resten af ingredienserne tilsættes. Saucen koges op og der smage til, hvorefter saucen holdes varm på lavt blus til den skal serveres.
Ofte stillede spørgsmål til Favorit sauce
Rester af saucen kan opbevares på køl i ca. 2 dage.
Ja, rester af sovsen kan godt fryses ned, så er der altid en nem sauce lige til at tage op fra fryseren.
Ja, prøv dig frem med andre mærker, jeg er sikker på at det bliver godt.
Andre saucer du måske vil synes om
Opskrift på på klassisk favorit sovs
Her kommer opskriften på vores favorit sauce. Der er masser af smag, og den er den perfekte følgesvend til en god grillet bøf, eller en lækker og saftig grillet kylling. Det er en nem flødesovs med masser af smag og den tager kun 15 minutter at lave.
Favorit sauce
Ingredienser
- 80 g smør
- 70 g tomatkoncentrat
- ½ tsk røget paprika
- ½ tsk karry
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk sød fransk sennep
- 2 spsk ketchup, Heinz
- 1,5 spsk barbecuesauce, mærke efter smag
- 1 tsk engelsk sauce
- ½ tsk hvidvinseddike
- 3,5 dl piskefløde
- 1,5 tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
- 2 tsk sukker, eller efter smag
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt tomatkoncentrat og svits det et minuts tid.
- Tilsæt røget paprika, karrypulver, hvidløgspulver, løgpulver, sød fransk sennep, engelsk sovs, ketchup, barbecuesauce. Svits det i et par minutter i smørret i ved middel varme.
- Tilsæt hvidvinseddike, fløde, salt, peber samt sukker.
- Lad saucen koge op, skru ned for varmen og lad den simre i ca. 5 minutter. Smag den til med yderligere salt, peber og sukker efter behov og smag.
- Saucen skal have en fin balance imellem salt, syre og sødt. Sovsen smages til med ekstra salt og peber om nødvendigt.
- Server den varme sauce til et godt stykke kød eller kylling.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
En af de bedste sovse jeg nogensinde har lavet….og jeg er ellers af familie og venner kendt som lidt af en “sovse-master”. Denne sovs vil fungere med alle former for grillmad. Prøv den.
Hej Phillip.
Det er jeg da rigtig glad for at høre 🙂 Jeg kan kun opfordre dig til at prøve nogle af vores andre opskrifter på saucer.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere