En god sauce til en god bøf, sådan skal det nu en gang være. Pebersovs, eller pebersauce er noget nær den perfekte sauce hvis du spørger mig. Lækker og fyldig smag, med en snært af cognac og masser af Madagaskar peberkorn. Hvis du vil se hvor nemt du kan lave den bedste pebersovs, så læs med her og få vores opskrift.
Sovsen til steak au poivre
En god peberbøf er bare sagen! Bøffen er den ene del, og saucen er den anden, lækker og cremet, med den helt rigtige pikante smag af peber. Jeg har sagt det før, at lave en god sauce/sovs er en kunstart, og noget en hver hjemmekok bør mestre.
Pebersauce er en favorit hjemme hos os, dels fordi den smager rigtig godt, men også fordi den er så alsidig. Den kan spises til oksekød, svinekød, men også kylling. Og selvom smagen af peber meget markant, så elsker vores unger bare den sovs.
Jeg kan også varmt anbefale at servere pebersovs til en god hakkebøf, det passer bare rigtig godt sammen. Pebersaucen kan sagtens stå på køl et par dage efter den er lavet, og den kan også fryses ned og gemmes til senere.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Smør – Både til at stege i og montere saucen med. Vi bruger her saltet smør.
Cognac – Det behøver ikke være den allerbedste du har i barskabet. Men det giver altså en god smag til saucen.
Oksebouillon – Det er helt fint at bruge en terning opløst i vand. Jeg har brugt Fond du chef fra Knorr her i opskriften.
Fløde – Rigtig piskefløde er klart det bedste. Den bruges til at runde saucen af med, så den bliver lækker og cremet.
Madagaskarpeberkorn – Det skal der selvfølgelig i en god pebersovs. Det kan man ikke undvære. De kan købes i de fleste støre supermarkeder på dåse.
Hvordan laver man pebersovs?
Ud over at man skal deglacere panden med cognac og lige brænde alkoholen af, så er der ikke det store i at lave en god pebersovs.
I en passende pande svitses det finthakkede skalotteløg i en god klat smør. Når løgene er klare tilsættes der cognac til panden, tænd med en tændstik, så alkoholen “brænder af”. Husk at slukke for emhætten og tage panden lidt væk når du tænder.
Panden sættes tilbage på blusset og der tilsættes nu bouillon samt tomatkoncentrat og peberkorn. Det reduceres en smule, før fløde, dijonsennep samt sukker og en lille slat ekstra cognac tilsættes.
Saucen reduceres igen en smule inden det iskolde smør piskes i lidt ad gangen. Smag saucen til med salt og peber inden den serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du fint gøre. Du kan varme saucen op igen dagen efter i en gryde.
Andre saucer du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Lav saucen i den pande du har stegt kødet i
- Hvis du steger bøffer eller hakkebøffer, og skal lave saucen til dem, så kan du med fordel lave saucen i den samme pande mens bøfferne ligger og trækker. Du skal endelig ikke vaske panden af, mens bare lave den direkte i panden når du tager kødet af.
Serveringsforslag
- Server saucen til en bøf som en klassisk Steak au poivre
- Server saucen til en Intervalstegt culotte med Lækre ovnbagte kartofler
Elsker du en god sauce?
Prøv også vores opskrifter på Brun champignonsovs eller en Portvinsglace
Opskrift på pebersovs
Her kommer vores opskrift på den bedste pebersauce. Masser af velsmag, fyldig og cremet lige som den skal være.
Jeg håber du får lyst til at prøve at lave din egen pebersauce næste gang der skal serveres en god bøf.
Perbersovs
Ingredienser
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 skalotteløg
- 1 dl cognac, plus en ekstra spsk. til tilsmagning.
- 4 dl oksebouillon, Det er helt fint at bruge en terning opløst i vand. Jeg har brugt Fond du chef fra Knorr.
- 2,5 tsk tomatkoncentrat
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk sukker
- 3 spsk madagaskarpeberkorn, Knus ⅓, så de giver ekstra smag.
- 100 g smør
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Find en stor pande frem og smelt smørret til stegning. Hak skalotteløget fint, og steg det i smørret til løgene bliver klare. – Hvis man laver pebersauce i forbindelse med at man steger bøffer. Så lav saucen på samme pande som bøfferne er stegt på, så man får al smag fra panden med i saucen.1 spsk smør, 1 skalotteløg
- Tilsæt nu cognac, fjern panden fra varmen (og emhætten). Tænd nu cognacen så alkoholen brænder hurtigt af. Lad ilden brænde ud, stil panden tilbage på blusset igen.1 dl cognac
- Tilsæt bouillon samt tomatpasta og peberkorn. Lad det reducere en smule. Tilsæt derefter piskefløde, dijonsennep samt sukker og cirka 1 spsk cognac.4 dl oksebouillon, 2,5 tsk tomatkoncentrat, 2 dl piskefløde, 1 tsk dijonsennep, 3 spsk madagaskarpeberkorn, 1 tsk sukker
- Lad nu saucen koge op og lad den igen reducere/koge ind ved middel varme.
- Skær det kolde smør i tern, og pisk det i saucen. Smag saucen til med salt og peber.100 g smør, Salt, Peber
- Når man er tilfreds med konsistens og smag er sovsen klar til servering.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. november 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her