Pebersovs er noget nær den perfekte sauce hvis du spørger mig. Lækker og fyldig smag, med en snært af cognac og masser af Madagaskar peberkorn.

Mere gæstemad
En pebersauce kan vi ikke undvære til en klassisk steak au poivre, men den er også skøn til en god Intervalstegt culotte.
Opskriften er god fordi
Raffineret – En pebersauce er en klassisk fransk sauce, som med garanti vil imponere dine gæster med dens raffinerede smag.
Familievenlig – Selvom peber og cognac godt kan lyde lidt skarpt, så er det en sauce med en afrundet smag, som hele vores familie elsker, både børn og voksne.
Ingrediensnoter
Smør – Både til at stege i og montere saucen med. Vi bruger her saltet smør, og husk at det skal være rigtig smør og ikke et blandingsprodukt.
Cognac – Det behøver ikke være den allerbedste du har i barskabet. Men det giver altså en god smag til saucen.
Oksebouillon – Det er helt fint at bruge en terning opløst i vand. Jeg har brugt Fond du chef fra Knorr her i opskriften.
Fløde – Rigtig piskefløde er klart det bedste. Den bruges til at runde saucen af med, så den bliver lækker og cremet.
Madagaskarpeberkorn – Det skal der selvfølgelig i en god pebersovs. Det kan man ikke undvære. De kan købes i de fleste støre supermarkeder på dåse.
Hvordan laver man pebersovs?
Ud over at man skal deglacere panden med cognac og lige brænde alkoholen af, så er der ikke det store i at lave en god pebersovs.
- I en passende pande svitses det finthakkede skalotteløg i en god klat smør.
- Når løgene er klare tilsættes der cognac til panden, tænd med en tændstik, så alkoholen “brænder af”. Husk at slukke for emhætten og tage panden lidt væk når du tænder.
- Panden sættes tilbage på blusset, og der tilsættes nu bouillon samt tomatkoncentrat og peberkorn. Det reduceres en smule, før fløde, dijonsennep samt sukker og en lille slat ekstra cognac tilsættes.
- Saucen reduceres igen en smule inden det iskolde smør piskes i lidt ad gangen. Smag saucen til med salt og peber inden den serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Brug samme pande – Hvis du steger bøffer, og skal lave saucen til dem, så kan du med fordel lave saucen i den samme pande mens bøfferne ligger og trækker. Du skal endelig ikke vaske panden af, men bare lave den direkte i panden når du tager kødet af, så får du glæde af alt den smag der sidder på panden.
Servering – Jeg kan også varmt anbefale at servere pebersovs til en god hakkebøf, det passer bare rigtig godt sammen hvis det ikke lige skal være en steak.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du fint gøre. Du kan varme saucen op igen dagen efter i en gryde eller du kan fryse den ned til en anden dag.
Andre lækre saucer

Perbersovs
Ingredienser
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 skalotteløg
- 1 dl cognac
- 4 dl oksebouillon
- 2 ½ tsk tomatkoncentrat
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk sukker
- 3 spsk madagaskarpeberkorn
- 100 g smør
- 1 spsk cognac
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Find en stor pande frem og smelt smørret til stegning. Hak skalotteløget fint, og steg det i smørret til løgene bliver klare.1 spsk smør, 1 skalotteløg
- Tilsæt nu cognac, fjern panden fra varmen (og emhætten). Tænd nu cognacen så alkoholen brænder hurtigt af. Lad ilden brænde ud, stil panden tilbage på blusset igen.1 dl cognac
- Tilsæt bouillon samt tomatkoncentrat og peberkorn (knus gerne 1/3 af peberkornene inden du kommer dem i). Lad det reducere en smule. Tilsæt derefter piskefløde, dijonsennep samt sukker og cirka 1 spsk cognac.4 dl oksebouillon, 2 ½ tsk tomatkoncentrat, 2 dl piskefløde, 1 tsk dijonsennep, 1 tsk sukker, 3 spsk madagaskarpeberkorn, 1 spsk cognac
- Lad nu saucen koge op, og lad den koge lidt ind ved middel varme.
- Skær det kolde smør i tern, og pisk det i saucen. Smag saucen til med salt og peber.100 g smør, Salt, Peber
- Når man er tilfreds med konsistens og smag er sovsen klar til servering.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Lige fra hjertet
En god peberbøf er bare sagen! Bøffen er den ene del, og saucen er den anden, lækker og cremet, med den helt rigtige pikante smag af peber. Jeg har sagt det før, at lave en god sauce er en kunstart, og noget enhver hjemmekok bør mestre.
Pebersauce er en favorit hjemme hos os, dels fordi den smager rigtig godt, men også fordi den er så alsidig. Den kan spises til oksekød, svinekød, men også kylling. Og selvom smagen af peber meget markant, så elsker vores unger bare den sovs.
– Rasmus
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. november 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: