Pebersovs

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Pebersovs er noget nær den perfekte sauce hvis du spørger mig. Lækker og fyldig smag, med en snært af cognac og masser af Madagaskar peberkorn.

Pebersovs med grønne peberkorn i sovsegryde med ske der hælder saucen op.

Mere gæstemad

HOP DIREKTE TIL

    En pebersauce kan vi ikke undvære til en klassisk steak au poivre, men den er også skøn til en god Intervalstegt culotte.

    Opskriften er god fordi

    Raffineret – En pebersauce er en klassisk fransk sauce, som med garanti vil imponere dine gæster med dens raffinerede smag.
    Familievenlig – Selvom peber og cognac godt kan lyde lidt skarpt, så er det en sauce med en afrundet smag, som hele vores familie elsker, både børn og voksne.

    Ingrediensnoter

    Smør – Både til at stege i og montere saucen med. Vi bruger her saltet smør, og husk at det skal være rigtig smør og ikke et blandingsprodukt.

    Cognac – Det behøver ikke være den allerbedste du har i barskabet. Men det giver altså en god smag til saucen.

    Oksebouillon – Det er helt fint at bruge en terning opløst i vand. Jeg har brugt Fond du chef fra Knorr her i opskriften.

    Fløde – Rigtig piskefløde er klart det bedste. Den bruges til at runde saucen af med, så den bliver lækker og cremet.

    Madagaskarpeberkorn – Det skal der selvfølgelig i en god pebersovs. Det kan man ikke undvære. De kan købes i de fleste støre supermarkeder på dåse.

    Hvordan laver man pebersovs?

    Ud over at man skal deglacere panden med cognac og lige brænde alkoholen af, så er der ikke det store i at lave en god pebersovs.

    1. I en passende pande svitses det finthakkede skalotteløg i en god klat smør.
    2. Når løgene er klare tilsættes der cognac til panden, tænd med en tændstik, så alkoholen “brænder af”. Husk at slukke for emhætten og tage panden lidt væk når du tænder.
    3. Panden sættes tilbage på blusset, og der tilsættes nu bouillon samt tomatkoncentrat og peberkorn. Det reduceres en smule, før fløde, dijonsennep samt sukker og en lille slat ekstra cognac tilsættes.
    4. Saucen reduceres igen en smule inden det iskolde smør piskes i lidt ad gangen. Smag saucen til med salt og peber inden den serveres.

    Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Brug samme pande – Hvis du steger bøffer, og skal lave saucen til dem, så kan du med fordel lave saucen i den samme pande mens bøfferne ligger og trækker. Du skal endelig ikke vaske panden af, men bare lave den direkte i panden når du tager kødet af, så får du glæde af alt den smag der sidder på panden.

    Servering – Jeg kan også varmt anbefale at servere pebersovs til en god hakkebøf, det passer bare rigtig godt sammen hvis det ikke lige skal være en steak.

    tallerken med peberbøf og pebersovs med grønne peberkorn.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg gemme rester af pebersovs?

    Ja det kan du fint gøre. Du kan varme saucen op igen dagen efter i en gryde eller du kan fryse den ned til en anden dag.

    Andre lækre saucer

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    Pebersovs med grønne peberkorn i sovsegryde med ske der hælder saucen op.
    4.67 fra 3 stemmer

    Perbersovs

    Lækker og smagsfuld hjemmelavet pebersauce med grønne Madagaskarpeberkorn. Den er perfekt til en klassisk peberbøf, til hakketbøffer eller et godt stykke oksekød.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 15 minutter
    Samlet tid 20 minutter
    Ret Tilbehør
    Køkken Fransk
    Antal 4 personer
    Kalorier 627 kcal

    Ingredienser

    • 1 spsk smør, til stegning
    • 1 skalotteløg
    • 1 dl cognac
    • 4 dl oksebouillon
    • 2 ½ tsk tomatkoncentrat
    • 2 dl piskefløde
    • 1 tsk dijonsennep
    • 1 tsk sukker
    • 3 spsk madagaskarpeberkorn
    • 100 g smør
    • 1 spsk cognac
    • Salt
    • Peber

    Sådan gør du

    • Find en stor pande frem og smelt smørret til stegning. Hak skalotteløget fint, og steg det i smørret til løgene bliver klare.
      1 spsk smør, 1 skalotteløg
    • Tilsæt nu cognac, fjern panden fra varmen (og emhætten). Tænd nu cognacen så alkoholen brænder hurtigt af. Lad ilden brænde ud, stil panden tilbage på blusset igen.
      1 dl cognac
    • Tilsæt bouillon samt tomatkoncentrat og peberkorn (knus gerne 1/3 af peberkornene inden du kommer dem i). Lad det reducere en smule. Tilsæt derefter piskefløde, dijonsennep samt sukker og cirka 1 spsk cognac.
      4 dl oksebouillon, 2 ½ tsk tomatkoncentrat, 2 dl piskefløde, 1 tsk dijonsennep, 1 tsk sukker, 3 spsk madagaskarpeberkorn, 1 spsk cognac
    • Lad nu saucen koge op, og lad den koge lidt ind ved middel varme.
    • Skær det kolde smør i tern, og pisk det i saucen. Smag saucen til med salt og peber.
      100 g smør, Salt, Peber
    • Når man er tilfreds med konsistens og smag er sovsen klar til servering.

    Tips og noter

    1. Brug samme pande – Når jeg laver en pebersauce, så er saucen noget jeg laver i samme pande, som jeg steger bøfferne i. Så får man også en masse ekstra smag med når man deglacerer panden med cognac. Så når bøfferne alligevel skal ligge og trække, så bliver der lavet sauce i panden.
    2. Oksebouillon – Det er helt fint at bruge en terning opløst i vand. Jeg har her brugt Fond Du Chef fra Knorr, de er altså bare gode.
    3. Peberkorn – Det er læækert med de hele peberkorn, men hvis du knuser cirka en tredjedel af dem, så får du en masse ekstra af den gode smag ud i saucen. Det plejer jeg at gøre.
    4. Rester – Du kan fint gemme resterne og genopvarme det i en gryde dagen efter.
    5. Frysning – Fordi der er fløde i saucen, kan du godt risikere at saucen skiller lidt når den har været frosset ned, du kan dog godt fryse eventuelle rester.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 627kcalKulhydrater: 21gProtein: 19gFedt: 45gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 122mgNatrium: 24470mgKalium: 519mgFibre: 0.4gSukker: 18gA-vitamin: 1508IUC-vitamin: 2mgCalcium: 104mgJern: 3mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Lige fra hjertet

    En god peberbøf er bare sagen! Bøffen er den ene del, og saucen er den anden, lækker og cremet, med den helt rigtige pikante smag af peber. Jeg har sagt det før, at lave en god sauce er en kunstart, og noget enhver hjemmekok bør mestre.

    Pebersauce er en favorit hjemme hos os, dels fordi den smager rigtig godt, men også fordi den er så alsidig. Den kan spises til oksekød, svinekød, men også kylling. Og selvom smagen af peber meget markant, så elsker vores unger bare den sovs.

    – Rasmus

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. november 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.