Populært:

Dadelkugler

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Sunde dadelkugler med havregryn laver vi igen og igen herhjemme. De smager lækkert og syndigt, og så elsker ungerne at have sådan en med i madpakken. Læs med og få vores opskrift her.

opskrift på dadelkugler med kokos, kakao og lakridspulver
Dadelkugler med havregryn, trillet i kakao, kokos og lakridspulver. Den perfekte eftermiddags- eller madpakkesnack.
Foto: Tina W Møller, Madformadelskere.dk

Som madpakkesnack eller julekonfekt

Disse dadelkugler kan sagtens spises året rundt. Det gør vi i hvert fald. Ungerne elsker dem nemlig, og det er vi glade for, for når der er noget de synes er lækkert uden at det er fyldt med tilsat sukker, ja så må vi forældre jo sætte pris på det.

De fleste vil nok forbinde havregrynskugler med en julesnack, og de her sunde havregrynskugler smager da også hen af den traditionelle version vi spiser i julen. Men når de nu ikke er fyldt med smør og sukker og andre usunde sager, ja så spiser vi dem altså hele året rundt.

De er ofte med i ungernes madpakke, og vi kan finde på at trille dem i forskellige ting og pynte dem på sjove måder. Til halloween blev der lavet små edderkopper og sjove spøgelser. Men de smager altså også godt bare som runde kugler der er trillet i kokos og kakao.

Vi elsker også at trille dem i rålakridspulver, men så skal de helst spises umiddelbart efter, da lakridsen hurtigt bliver lidt smattet. Kakao og kokos holder fint, også efter en tur i køleskabet. Lav bare en ordenlig portion, så kan de holde et par uger i en plastbøtte i køleskabet. Men så længe holder de aldrig herhjemme.

dadelkugler i skål med hånd
De er svære at lade være, både for store og små fingre.
Foto: Tina W Møller, Madformadelskere.dk

Hvordan laver man sunde dadelkugler?

Det her er en af de slags opskrifter jeg rigtig godt kan lide. Den er virkelig nem, og svær at lave noget forkert i. Børnene kan stort set lave dem selv, når de lige får lidt hjælp med at betjene minihakkeren.

Til dadelkuglerne skal du bruge:

  • Dadler, jeg bruger juicy dates, men du kan bruge alle slags. Husk evt. sten skal tages ud.
  • Mandler, de skal ikke smuttes, behold bare skallen på.
  • Kakaopulver, husk det skal være bagekakao.
  • Kokosmel
  • Havregryn, både fin- og grovvalsede kan bruges.
  • Vand, til at justere konsistensen med.

Det hele skal faktisk bare køres sammen i en minihakker eller en foodprocessor. I minihakkeren synes jeg det er nemmest at tage dadler og mandler først, og så tilsætte resten af ingredienserne.

Konsistensen justeres med vand, og når den er god, formes kugler der trilles i kakao, kokosmel og lakrids. Det er igen noget der er børnenes job herhjemme, de synes det er virkelig sjovt at trille de små kugler. Så kan man jo smage lidt undervejs.

Server kuglerne straks eller opbevar dem i en plastbøtte i køleskabet.

Dadelkugler i skål med kokos, lakrids og kakao
Lækre sunde havregrynskugler, og så er de nemme at lave.
Foto: Tina W Møller, Madformadelskere.dk

Opskrift på dadelkugler med havregryn

Her får du vores ultra nemme opskrift på, hvad vi selv synes er verdens bedste dadelkugler med havregryn. De smager fantastisk og tager kun et øjeblik at lave.

opskrift på dadelkugler med kokos, kakao og lakridspulver
5 fra 1 stemme

Dadelkugler opskrift

Sunde havregrynskugler med dadler og kakao
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 20 stk
Kalorier 40 kcal

Udstyr

  • Minihakker

Ingredienser

  • 150 g dadler, uden sten
  • 50 g mandler
  • 2 spsk kakao
  • 4 spsk havregryn, grov- eller finvalsede
  • 4 spsk kokosmel
  • ½ dl vand, evt. lidt mere

Trilles i:

  • Kakaopulver
  • Kokosmel
  • Lakridspulver

Sådan gør du

  • Start med at komme dadler (uden sten) og mandler i en minihakker eller foodprocessor. Kør til det er finthakket.
  • Tilsæt kakao, havregryn, kokosmel og vandet. Kør til massen er jævn. Tilsæt evt. lidt mere vand hvis det er nødvendigt. Massen skal være så blød at den hænger sammen og kan trilles til kugler, men ikke så blød at kuglerne smatter ud.
  • Tril kuglerne i kokosmel, kakaopulver og lakridspulver.
  • Server straks eller opbevares på køl.

Noter

Lakridspulver har det med hurtigt at blive vådt og smattet. Derfor anbefales det først at trille kuglerne i lakrids lige inden servering. Kakao og kokos holder sig fint, også efter en tur i køleskabet.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1dadelkugleKalorier: 40kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 1mgKalium: 72mgFibre: 1gSukker: 5gCalcium: 10mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.