Indhold

Pebernødder

Indhold

Vi har allerede bagt to portioner pebernødder i år. Det er simpelthen så nemt, og børnene elsker at både trille dem og spise dem. Så win-win. De kan godt bruge en times tid på at sidde og hygge med at forme små pebernødder, så det er en perfekt vinteraktivitet til den hjemmehyggedag med børnene.

Ud over at det er sjovt, så er det også utroligt nemt. Det er både en nem dej at lave med få ingredienser, og de er nemme at forme og bage. Der er nu ikke noget som gode gammeldags pebernødder. Selvom lagkagehusets pebernødder er ret gode, så kan de her fuldt ud måle sig med dem, ja faktisk er de bedre synes jeg. Min svigermor var enig, hun sagde nemlig at det her var de bedste pebernødder hun nogensinde har smagt.

Pebernødder opskrift

Her er vores bud på en lækker opskrift på hjemmelavede pebernødder. De er nemme og smagfulde, og børnene kan nemt spise en håndfuld når de kommer ud af ovnen. Samtidig sker der ikke noget ved at smage lidt på den ubagte dej, fordi den her opskrift er på pebernødder uden æg.

Pebernødder - Opskrift på hjemmelavede pebernødder - gammeldags hvide hjemmebagte pebernødder
5 fra 1 stemme

Pebernødder opskrift

Smagfuld og sprød julesmåkage som børnene elsker!
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 1 t
Ret Julesmåkage
Køkken Dansk
Antal 2 plader

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 125 g smør, blødt
  • 0,5 dl piskefløde
  • 0,5 tsk ingefær, stødt
  • 0,5 tsk peber, stødt
  • 0,5 tsk nelliker, stødte
  • 0,5 tsk kardemomme, stødt
  • 0,5 tsk kanel, stødt
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du

  • Tag smør ud af køleskabet i god tid, så det kan blive blødt.
  • Pisk det bløde smør med sukker til det bliver luftigt.
  • Tilsæt piskefløde og pisk på lav hastighed til massen er jævn.
  • Tilføj resten af ingredienserne og ælt dejen godt sammen med hænderne.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Sæt evt. dejen på køl hvis den er meget blød, eller gå i gang med at forme pebernødder.
  • Form pebernødderne ved at trille pølser på ca. 1 cm i tykkelsen, og skær dem ud i ca. 1 cm skiver. Tril dem herefter til kugler og sæt dem på en bageplade.
  • Bag pebernødderne i 8-10 minutter ved 200 grader.
  • Lad dem køle af, og opbevar dem i kagedåser.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Jul, Småkage
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere
Hvor stammer pebernødder fra?

Pebernødder stammer fra Tyskland, og helt tilbage fra 1400-1500-tallet. Det er en af vores ældste julesmåkager, som altså også blev bagt før vi fik komfurer. Dengang var det dog i en lidt anden version end dem vi kender i dag, de var nemlig ret hårde og lavet af rugmel, honning og krydderier.

Prøv også mine yndlings-julesmåkager: Sønderjyske fedtkager

Tips og tricks

  • Hvis dejen er svær at arbejde med, så kom den i køleskabet inden du går i gang med at forme pebernødderne.
  • Prøv at tilføje revet appelsinskal til dejen, det giver en dejlig smag.
  • Hvis du vil undgå at købe alle de forskellige krydderier ind til dejen, så kan man købe en færdigpakke med pebernøddekrydderi. Det er ikke sikker den indeholder præcis det samme som denne opskrift, men det kan sagtens fungere med sådan et brev. De smager stadig 100 gange bedre end de færdigkøbte.

Holdbarhed og opbevaring

  • Pebernødder har en lang holdbarhed. De kan holde i flere måneder hvis du kommer dem i en tætlukkende kagedåse og ikke åbner den for tit. Hvis de opbevares mørkt og køligt, for eksempel i viktualierummet eller et kælderrum kan de holde meget længe.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg