Smagfuld og sprød julesmåkage som børnene elsker! Det er både nemt og sjovt at lave hjemmelavede pebernødder. Denne opskrift er på pebernødder med fløde, og altså uden æg.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 100stk
Ingredienser
125gsukker
125gsmør, blødt
0,5dlpiskefløde
0,5tskstødt ingefær
0,5tskpeber
0,5tskstødte nelliker
0,5tskstødt kardemomme
0,5tskstødt kanel
1tskbagepulver
250ghvedemel
Sådan gør du
Tag smør ud af køleskabet i god tid, så det kan blive blødt. Pisk det bløde smør med sukker til det bliver luftigt.
125 g smør, 125 g sukker
Tilsæt piskefløde og pisk på lav hastighed til massen er jævn.
0,5 dl piskefløde
Tilføj resten af ingredienserne og ælt dejen godt sammen med hænderne.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
Sæt evt. dejen på køl hvis den er meget blød, eller gå i gang med at forme pebernødder.
Form pebernødderne ved at trille pølser på ca. 1 cm i tykkelsen, og skær dem ud i ca. 1 cm skiver. Tril dem herefter til kugler og sæt dem på en bageplade.
Bag pebernødderne i 8-10 minutter ved 200 grader med over- og undervarme.
Lad dem køle af, og opbevar dem i kagedåser.
Noter
Ingrediensnoter
Smør - Brug rigtig smør til småkager, det kan smages.Piskefløde - Piskefløden er til at samle dejen med. Jeg kan bedst lide pebernødder med fløde og altså uden æg. De giver de bedste sprøde småkager synes jeg.Krydderier - Peber skal der selvfølgelig i pebernødder. Derudover bruger vi nelliker, kardemomme, kanel og ingefær i vores pebernødder. Den kombination giver den bedste julesmag.Hvis du vil undgå at købe alle de forskellige krydderier ind til dejen, så kan man købe en færdigpakke med pebernøddekrydderi. Det er ikke sikkert den indeholder præcis det samme som denne opskrift, men det kan sagtens fungere med sådan et brev. De smager stadig 100 gange bedre end de færdigkøbte pebernødder.
Andre varianter
Prøv at tilføje revet appelsinskal til dejen, det giver en dejlig smag. Husk at bruge økologiske appelsiner, så skallen ikke er sprøjtet.Du kan også dyppe de færdigbagte og afkølede pebernødder i chokolade. Find vores opskrift på pebernødder med chokolade her.
Forberedelse
Du kan sagtens lave dejen på forhånd og gemme den nogle dage i køleskabet til den skal bruges. Tag den ud lidt før du skal forme den, så den ikke er alt for hård.
Opbevaring og holdbarhed
Pebernødder skal opbevares i en lufttæt kagedåse eller et tætsluttende glas med låg. Hvis de opbevares mørkt og køligt, for eksempel i viktualierummet eller et kælderrum kan de holde meget længe, flere måneder.