Hjem » Halloween » Halloween dadelkugler

Halloween dadelkugler

Halloween er blevet et fænomen som også har vundet indpas i Danmark. Vi fejrer det mest i forhold til maden herhjemme, og laver sjove retter vi kan lave sammen med børnene. Halloween falder den 31. oktober, og i år fejrer vi det med lækre halloween dadelkugler formet som edderkopper og spøgelser. Læs med her og få den nemme opskrift.

Opskrift på sunde halloween dadelkugler med havregryn

Sunde halloween snacks

Halloween kan hurtigt gå op i slik og sukker dagen lang, men sådan behøver det ikke at være. Man kan faktisk lave meget sundt mad og snacks der ikke er fyldt med sukker.

Disse dadelkugler er ingen undtagelse, der er nemlig ikke sukker i selve kuglerne. Ja så er de pyntet med sukkerøjne og lidt lakridsbånd, men det klarer vi jo nok.

Du kan enten laver sukkerøjnene selv, find vores opskrift her, eller du kan købe de færdiglavede i en butik. Vi laver dem selv, da det er super nemt og meget billigere end at købe dem.

Fad med spøgelser og edderkoppe kugler til halloween

Hvordan laver man halloween dadelkugler?

Halloween dadelkugler er SÅ nemme at lave. Jeg kører lige dejen på en foodprocessor eller en minihakker, og så kan børnene faktisk klare resten selv.

Det tager kun 5 minutter at køre dejen sammen, og så er det tid til alt det sjove. Det er sådan nogle “kager” vi er glade for herhjemme, børnene har nemlig ikke den største tålmodighed når det kommer til at ælte dej og den slags. Jeg kalder det “kage” fordi vi alle synes de smager som kage. Det er en slags sunde havregrynskugler, men de smager bestemt ikke sunde. De smager sødt som de skal, men altså uden sukker.

Til disse små halloweensnacks skal du bruge følgende ingredienser:

 • Dadler, jeg bruger dem der hedder juicy dates.
 • Mandler
 • Havregryn
 • Kokosmel
 • Kakao
 • Vand

Hvis dadlerne er med sten, skal stenen først fjernes, og derefter køres alle ingredienserne på en minihakker eller i en foodprocessor.

Herefter formes de søde små dyr, der trilles i kakaopulver og kokosmel og pyntes. De opbevares på køl til de skal spises.

Sådan laves edderkopperne:

Form kugler af dadelmassen på størrelse med en fem-krone. Tril kuglerne i kakaopulver, og pynt dem med sukkerøjne. Stik seks huller til benene med en tandstikker, og kom stykker af lakridssnørrebånd i hullerne.

Halloween edderkopper af dadelkugler

Sådan laves spøgelserne:

Form dadelmassen til små toppe der er runde i den ene ende, og flade i den anden så de kan stå op. Tril dem i kokosmel, og pynt dem med sukkerøjne.

Spøgelser af dadelkugler til halloween

Opskrift på halloween dadelkugler

Her kommer vores nemme opskrift på lækre dadelkugler formet som små dyr til halloween. De er virkelig nemme at lave, børnene kan være med i køkkenet, og så er det sunde og ikke fyldt med tilsat sukker. Vi håber du får lyst til at prøve at lave dem sammen med dine børn.

Opskrift på sunde halloween dadelkugler med havregryn
5 fra 2 stemmer

Halloween dadelkugler opskrift

Sunde havregrynskugler formet som edderkopper og spøgelser til halloween
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Pyntetid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Snak
Køkken Amerikansk
Antal 18 stk
Kalorier 50 kcal

Ingredienser

Dadelkugler:

 • 150 g dadler
 • 50 g mandler
 • 4 spsk kokosmel
 • 4 spsk havregryn
 • 2 spsk kakao
 • ½ dl vand, evt. lidt mere

Pynt:

 • Kakao
 • Kokosmel
 • Sukkerøjne
 • Lakridssnørrebånd

Sådan gør du

Dadelkugler:

 • Start med at fjerne sten fra dadlerne hvis de ikke er købt stenfri.
 • Kom dadler og mandler i en minihakker eller foodprocessor og kør den til det er finthakket. Tilsæt så resten af ingredienserne, og kør igen til du har en jævn dadelmasse. Den skal være så blød at du kan køre den på maskinen, men ikke så blød at du ikke kan forme kugler af den. Tilsæt lidt mere vand om nødvendigt.

Formning:

 • Lav halvdelen af dadelmassen til kugler på størrelse med en fem-krone. Det er til edderkopperne. Resten af massen formes til små toppe med en flad bund til spøgelserne.

Pyntning:

 • Edderkopper:
  Tril kuglerne i kakao, og pynt med sukkerøjne. Stik 6 huller til ben, og stik lakridssnørebånd på ca. 2 cm i hullerne.
  Halloween edderkopper af dadelkugler
 • Spøgelser:
  Tril de små toppe i kokosmel, og pynt med sukkerøjne.
  Spøgelser af dadelkugler til halloween
 • Server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.

Nutrition

Serving: 1kugle uden pyntKalorier: 50kcalKulhydrater: 8gProtein: 1gFedt: 2gMættet fedt: 1gNatrium: 4mgKalium: 86mgFibre: 2gSukker: 6gCalcium: 11mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dadelkugler til børn, Edderkoppekager, Halloweenkager, Halloweensnacks, Sunde halloween snacks
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering
KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.