Populært:

Halloween dadelkugler

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Halloween er blevet et fænomen som også har vundet indpas i Danmark. Vi fejrer det mest i forhold til maden herhjemme, og laver sjove retter vi kan lave sammen med børnene. Halloween falder den 31. oktober, og i år fejrer vi det med lækre halloween dadelkugler formet som edderkopper og spøgelser. Læs med her og få den nemme opskrift.

Opskrift på sunde halloween dadelkugler med havregryn

Sunde halloween snacks

Halloween kan hurtigt gå op i slik og sukker dagen lang, men sådan behøver det ikke at være. Man kan faktisk lave meget sundt mad og snacks der ikke er fyldt med sukker.

Disse dadelkugler er ingen undtagelse, der er nemlig ikke sukker i selve kuglerne. Ja så er de pyntet med sukkerøjne og lidt lakridsbånd, men det klarer vi jo nok.

Du kan enten laver sukkerøjnene selv, find vores opskrift her, eller du kan købe de færdiglavede i en butik. Vi laver dem selv, da det er super nemt og meget billigere end at købe dem.

Du kan selvfølgelig vælge at bruge krymmel eller andet til at trille dadelkuglerne i, så de kan få det udtryk du ønsker.

Hvis det skal gå virkelig hurtigt, og du ikke har tid til at lave dadelkugler, kan du tilmed købe færdige små romkugler og pynte dem med øjne og ben.

Disse små edderkopper og spøgelser er altid et hit til halloweenfesten eller i madpakken op til halloween, ungerne elsker dem, og så er de jo heldigvis sundere end alt muligt andet halloween slik.

Fad med spøgelser og edderkoppe kugler til halloween

Ingrediensnoter

Dadler – Jeg bruger dem der hedder juicy dates, men andre kan selvfølgelig også bruges.

Mandler – Ganske almindelige, du kan også bruge andre slags nødder.

Havregryn – Brug bare dem du har i skabet.

Kokosmel – Giver en lækker smag og gør spøgelserne hvide.

Kakako – Giver god smag.

Hvordan laver man halloween dadelkugler?

Halloween dadelkugler er SÅ nemme at lave, og det er et super bud på sunde halloweensnacks. Jeg kører lige dejen på en foodprocessor eller en minihakker, og så kan børnene faktisk klare resten selv.

Det tager kun 5 minutter at køre dejen sammen, og så er det tid til alt det sjove. Det er sådan nogle “kager” vi er glade for herhjemme, børnene har nemlig ikke den største tålmodighed når det kommer til at ælte dej og den slags. Jeg kalder det “kage” fordi vi alle synes de smager som kage. Det er en slags sunde havregrynskugler, men de smager bestemt ikke sunde. De smager sødt som de skal, men altså uden sukker.

Hvis dadlerne er med sten, skal stenen først fjernes, og derefter køres alle ingredienserne på en minihakker eller i en foodprocessor.

Herefter formes de søde små dyr, der trilles i kakaopulver og kokosmel og pyntes. De opbevares på køl til de skal spises.

Sådan laves edderkopperne:

Form kugler af dadelmassen på størrelse med en fem-krone. Tril kuglerne i kakaopulver, og pynt dem med sukkerøjne. Stik seks huller til benene med en tandstikker, og kom stykker af lakridssnørrebånd i hullerne.

Halloween edderkopper af dadelkugler

Sådan laves spøgelserne:

Form dadelmassen til små toppe der er runde i den ene ende, og flade i den anden så de kan stå op. Tril dem i kokosmel, og pynt dem med sukkerøjne.

Spøgelser af dadelkugler til halloween

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave dadelkugler dagen før?

Ja det kan du sagtens. Opbevar dem i køleskabet til dagen efter, så er de klar til servering. Er der rester tilbage fra halloweenfesten kan de også med fordel gemmes til en hurtig madpakkesnack.

Andre halloweenopskrifter du måske vil synes om

Opskrift på sunde halloween dadelkugler med havregryn

Opskrift på sunde havregrynskugler til halloween

Her kommer vores nemme opskrift på lækre dadelkugler formet som små dyr til halloween. De er virkelig nemme at lave, børnene kan være med i køkkenet, og så er det sunde og ikke fyldt med tilsat sukker.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave dem sammen med dine børn, og så kan du servere dem til halloweenfesten eller i madpakken som sunde halloweensnacks.

Opskrift på sunde halloween dadelkugler med havregryn
5 fra 2 stemmer

Halloween dadelkugler

Opskrift på halloween dadelkugler
Sunde havregrynskugler formet som edderkopper og spøgelser til halloween. De er skønne at servere til halloweenfesten eller som et lækkert indslag i madpakken til halloween. De er lavet uden sukker, og altså sødet med dadler, så her kan alle vist være med..
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Pyntetid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Snak
Køkken Amerikansk
Antal 18 stk
Kalorier 50 kcal

Ingredienser

Dadelkugler:

 • 150 g dadler
 • 50 g mandler
 • 4 spsk kokosmel
 • 4 spsk havregryn
 • 2 spsk kakao
 • ½ dl vand, evt. lidt mere

Pynt:

 • Kakao
 • Kokosmel
 • Sukkerøjne
 • Lakridssnørrebånd

Sådan gør du

Dadelkugler:

 • Start med at fjerne sten fra dadlerne hvis de ikke er købt stenfri.
 • Kom dadler og mandler i en minihakker eller foodprocessor og kør den til det er finthakket. Tilsæt så resten af ingredienserne, og kør igen til du har en jævn dadelmasse. Den skal være så blød at du kan køre den på maskinen, men ikke så blød at du ikke kan forme kugler af den. Tilsæt lidt mere vand om nødvendigt.

Formning:

 • Lav halvdelen af dadelmassen til kugler på størrelse med en fem-krone. Det er til edderkopperne. Resten af massen formes til små toppe med en flad bund til spøgelserne.

Pyntning:

 • Edderkopper:
  Tril kuglerne i kakao, og pynt med sukkerøjne. Stik 6 huller til ben, og stik lakridssnørebånd på ca. 2 cm i hullerne.
  Halloween edderkopper af dadelkugler
 • Spøgelser:
  Tril de små toppe i kokosmel, og pynt med sukkerøjne.
  Spøgelser af dadelkugler til halloween
 • Server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1kugle uden pyntKalorier: 50kcalKulhydrater: 8gProtein: 1gFedt: 2gMættet fedt: 1gNatrium: 4mgKalium: 86mgFibre: 2gSukker: 6gCalcium: 11mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 31. oktober 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.