Hjemmelavede sukkerøjne

Indhold

Når du skal bage uhyggelige kager til for eksempel halloween, så er det smart at have nogle spiselige sukkerøjne til at dekorere kagerne med. Småkager eller muffins kan få ekstra liv og sjæl ved at bruge et sæt fine øjne, og ungerne elsker det. Du kan nemt lave dine egne sukkerøje, det er både billigt og nemt. Få vores opskrift her.

Spiselige hjemmelavede sukkerøjne til kager for eksempel til halloween

Lav selv sukkerøjne til kageprojekterne

Du kan i flere butikker købe sukkerøjne til at pynte dine kager med, men du kan faktisk nemt lave dem selv. Det er både sjovere og billigere end at købe dem, og så kan du give dem lige præcis det udtryk du ønsker.

Det er ikke svært at lave spiselige øjne selv, og ungerne kan også være med til at lave deres egne øjne til kagerne hvis de har lyst. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvordan de skal se ud.

Disse øjne kan opbevares i mange måneder når de er færdige. De skal tørres enten i ovnen ved lav varme og varmluft, eller bare på køkkenbordet, og når de er helt tørre, kan de kommes i en lufttæt bøtte eller glas. Så har du altid nogle fine sukkerøjne ved hånden når du skal lave sjove småkager eller måske uhyggelige halloween kager.

Søde eller uhyggelige spiselige øjne til kager

Hvordan laver man hjemmelavede sukkerøjne?

Det er både nemt og sjovt at lave øjne til kager selv. Du skal kun bruge tre ingredienser + evt. lidt vand. De tre ingredienser er:

 • Æggehvide
 • Flormelis
 • Pastafarve

Du laver først en royal icing ved at piske æggehvide og flormelis rigtig godt med en håndmixer. Det skal piskes til de danner bløde toppe og bliver lidt sejt. Herefter kan du justere konsistensen med lidt vand, så den bliver så blød at den kan sprøjtes ud og lave en glat halvkugle uden at lave spidser i overfladen.

Når konsistensen er perfekt skal en lille del af glasuren farves sort, og herefter kan øjnene sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir. Først en hvid halvkugle, og derefter en mindre sort prik oven på.

Øjnene kan tørres ved stuetemperatur i et døgns tid eller i ovnen på lav temperatur med varmluft på en times tid.

Se den præcise opskrift med mængder og temperaturer længere nede på siden her.

Opbevar de færdige sukkerøjne i en lufttæt beholder, og brug dem for eksempel til Nemme halloween småkager eller dadelkugler formet som edderkopper og spøgelser.

mumier edderkoppespind og skeletter til halloween kager

Opskrift på hjemmelavede sukkerøjne

Her får du vores opskrift på nemme hjemmelavede sukkerøjne til uhyggelige halloween kager eller sjove småkager. De er nemme at lave, og du kan nemt lave en stor portion og gemme dem til dit næste kageprojekt.

Spiselige hjemmelavede sukkerøjne til kager for eksempel til halloween
5 fra 1 stemme

Hjemmelavede sukkerøjne opskrift

Spiselige øjne til kager der skal være søde, sjove eller uhyggelige
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Kagepynt
Køkken Dansk
Antal 100 stk
Kalorier 6 kcal

Ingredienser

 • 40 g æggehvide, svarende til cirka 1 æggehvide
 • 150 g flormelis
 • Evt. lidt vand
 • Sort pastafarve, eller frugtfarve

Sådan gør du

 • Pisk æggehvide og sukker godt. Du kan med fordel bruge en håndmixer. Det skal piskes cirka 5 minutter til massen bliver sej og danner toppe. Hvis konsistensen er for tyk, kan du tilsætte en lille smule vand.
 • Del glasuren i to dele. 3/4 skal forblive hvid, og den sidste 1/4 skal farves sort med pastafarve.
 • Kom herefter begge farver i to forskellige sprøjteposer, og klip et lille hul i enden af posen.
 • Sprøjt først hvide halvkugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Sprøjt derefter en mindre sort prik ovenpå det hvide.
 • Nu kan du lade dine sukkerøjne tørre cirka et døgn på pladen, eller tørre dem ved 50 grader varmluft i ovnen i cirka 30-60 minutter alt efter hvor store øjnene er.
 • Opbevar de færdige sukkerøjne i en lufttæt beholder.

Noter

Konsistens:
Konsistensen skal være så blød at den kan lave en blød halvkugle uden spidser, men ikke så blød at den flyder ud når den sprøjtes ud på pladen.

Nutrition

Serving: 1øjeKalorier: 6kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gNatrium: 1mgKalium: 1mgSukker: 1g
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hjemmelavede sukkerøjne, Hjemmelavet kagepynt, Øjne til halloweenkager, Spiselige øjne til kager
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om