Populært:

Mumie pølsehorn

5

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Halloween nærmer sig, og hvad er mere lækkert at servere end bløde og luftige mumie pølsehorn? Vores børn elsker dem, og de er dekorative og sjove i madpakken eller til halloweenfesten. Læs med her og få vores opskrift på sjove pølsehorn med øjne.

Mumie pølsehorn med sukkerøjne på træfad med hjemmelavet ketchup i skål og lille grækar

Nem og børnevenlig halloween mad

Her op til halloween må det gerne være lidt ekstra sjovt for ungerne. Det afspejler sig selvfølgelig i både aftensmaden og i madpakken.

Vores børn elsker at få mumie pølsehorn med i madpakken, og selvom de ikke er ret forskellige fra almindelig pølsehorn, så gør de små sukkerøjne bare en kæmpe forskel for børnene.

Vi bager ret ofte pølsehorn i forvejen, og denne opskrift er ikke forskellig fra vores almindelig opskrift på pølsehorn, bortset fra at vi kun bruger halvdelen af den mængde dej vi plejer pr pølsehorn, og så snor vi dejen rundt om, så der bliver en åbning at sætte øjnene fast i.

Så hvis du allerede har en opskrift på pølsehorn, som du elsker, så kan du sagtens bruge den når du skal lave dine mumiepølsehorn. Ellers vil jeg selvfølgelig anbefale at du prøver vores.

Det jeg elsker ved denne opskrift, er at pølsehornene bliver luftige og lækre, der er bare ikke noget værre end tørre pølsehorn efter min mening, og de skal helst holde sig lækre nogle dage efter de er bagt også. Det gør de her altså!

uhyggelige mumiepølsehorn på træfad med skål med ketchup

Ingrediensnoter

Pølser – Du kan bruge de pølser du bedst kan lide. Vælg nogle der er cirka 10 cm i længde, eller del pølserne på midten hvis de er for lange. Vi bruger gerne almindelige pølsehornspøler, eller små kyllingepølser når vi laver pølsehorn.

Sukkerøjne – Du kan lave sukkerøjne selv eller du kan købe dem online eller i specialbutikker. Disse sukkerøjne er fra Kagegrisen (reklamelink).

Pølsehornsdej – Dejen er en ret traditionel gærdej. Jeg bruger lidt bageenzym i dejen for at give ekstra luftige pølsehorn. Det kan du springe over hvis du ikke har noget.

Hvordan laver man mumie pølsehorn?

Det første du skal kaste dig over, er at lave selve dejen.

Først blander du alle de tørre ingredienser i røreskålen. Så blander du æg og mælk og opløser gæren her i, inden du hælder det hele over i røreskålen til de andre ting. Nu skal dejen æltes, og efter lidt tid, tilsættes blødt smør, som æltes med indtil dejen er helt glat og smidig.

Nu skal dejen hæve til dobbelt størrelse. Herefter deles dejen i 32 stykker, som alle rulles til tynde aflange pølser, som snoes rundt om pølserne. Husk at lade et stykke af pølsen være frit, det er her øjenene skal på efter bagningen.

Læg pølsehornene på en bareplade, og lad dem hæve mens ovnen varmer op. Pensel pølsehornene med en blanding af æg og mælk inden de bages i ovnen.

Når pølsehornene er kølet ned, kan du pyntes med et par sukkerøjne. De kan eventuelt sættes fast med lidt glasur, men jeg satte bare mine fast i selve dejen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med mumie pølsehorn til halloween fest eller madpakken

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man pølsehornene?

Hvis pølsehornene ikke skal serveres med det samme, anbefaler jeg at du opbevarer dem i køleskabet. Vent med at sætte øjnene på til lige inden de skal serveres. De kan nemlig godt blive lidt udtværede og bløde hvis de kommer i køleskabet.

Kan pølsehornene fryses?

Ja det kan de sagtens. Igen synes jeg du skal vente med at sætte øjne på til de er tøet op og klar til servering. Så bliver resultatet bedst.

Kan jeg bruge andet end sukkerøjne?

Ja du kan bruge din fantasi og lave øjne med lige præcis hvad du har lyst til. For eksempel skiver af oliven, cornichoner eller andre slags frugt eller grønt. Du kan også lave dem af lidt hvid og sort fondant, eller hvid fondant som du tegner på med en sukkertusch.

Andre uhyggelige opskrifter på halloween mad

sjove mumie pølsehorn med øjne og skål med ketchup til halloween

Tips og tricks til opskriften

  • Vent med at sætte øjne på til de skal serveres. Øjnene kan godt blive lidt bløde og udtværede af at ligge i køleskabet.

Serveringsforslag

  • Server med Hjemmelavet ketchup eller dit yndlingstilbehør.
  • Server med Gnavegrønt.
  • Eller tag de lækre pølsehorn med i madpakken op til halloween.
  • Medbring dem som mad til klassens eller børnhavens halloweenfest.

Elsker du sjov halloweenmad? Prøv også vores opskrift på Halloween dadelkugler

serveringsfad med mumie pølsehorn med lille græskar og skål med ketchup
Mumie pølsehorn med ketchup som halloween mad på fad pyntet med græskar og edderkopper

Opskrift på pølsehorn til halloween

Vi elsker at lave halloween mad herhjemme, og her får du vores opskrift på søde og (u)hyggelige mumie pølsehorn med sjove sukkerøjne.

De er et kæmpe hit i madpakken eller til børnenes halloweenfest. Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften, og overraske dine børn med lækre pølsehorn.

Mumie pølsehorn med sukkerøjne på træfad med hjemmelavet ketchup i skål og lille grækar
5 fra 2 stemmer

Mumie pølsehorn

Opskrift på mumie pølsehorn
Lette, luftige og bløde pølsehorn lavet som sjove og uhyggelige mumier til halloween. De er perfekte i ungernes madpakke eller som let frokost eller snack her op til halloween. De er også et hit til børnefødselsdagen, halloweenfesten eller lignende arrangementer.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Madpakke
Køkken Dansk
Antal 32 Pølsehorn
Kalorier 57 kcal

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 10 g sukker
  • 2,5 g Bageenzym (reklamelink), kan udelades, bidrager til en bedre hævning
  • 6 g salt
  • 1 æg
  • 185 g mælk
  • 25 g gær
  • 50 g smør, blødt
  • 32 pølser, små eller halve pølser
  • 32 sukkerøjne

Til pensling:

  • 1 æggeblomme
  • 0,5 dl mælk

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, bagenzym samt salt i en røreskål. Jeg vil anbefale at man bruger en røremaskine til denne dej, da den skal æltes i lang tid.
    300 g hvedemel, 10 g sukker, 2,5 g Bageenzym (reklamelink), 6 g salt
  • Slå æg ud i en anden skål og pisk det sammen med mælken. Rør gæren ud i væsken.
    1 æg, 185 g mælk, 25 g gær
  • Tilsæt nu blandingen af æg, mælk og gær til de tøre ingredienser, og ælt dejen i ca. 5 minutter på røremaskinen. Efter 5 minutter tilsættes det bløde smør og dejen æltes yderligere 15 – 25 minutter, afhængig af køkkenmaskinen og hvordan den ælter.
    50 g smør
  • Dejen skal være helt glat og slippe skålen før den er klar.
  • Kom dejen over i en skål smurt med lidt smør eller olie. Dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 1 times tid.
  • Drys lidt mel på bordet, tag dejen ud og del den i 32 lige store portioner.
  • Rul nu hver portion dej ud til til en pølse på ca. 20 cm. Rul derefter dejpølsen rundt om hver pølse, husk at lade et stykke pølse være fri, der hvor øjnene skal sidde. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
    32 pølser
  • Når alle pølsehorn er lavet, dækkes de til og hæver en halv time mens ovnen varmer op.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Når pølsehornene er hævet, skal de pensles. Slå æg ud og pisk det sammen med mælk, og pensel alle pølsehornene med blandingen.
    1 æggeblomme, 0,5 dl mælk
  • Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn.
  • Nu skal pølsehornene bage i 13 – 15 minutter eller til de er gyldne og lækre.
  • Lad pølsehornene køle ned inden de pyntes med sukkerøjne og serveres.
    32 sukkerøjne
  • Hvis de ikke skal spises med det samme, kan de opbevares i køleskabet et par dage. Vent med at pynte med sukkerøjne til lige inden servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1pølsehornKalorier: 57kcalKulhydrater: 8gProtein: 2gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 16mgNatrium: 93mgKalium: 29mgFibre: 0.3gSukker: 1gA-vitamin: 66IUC-vitamin: 0.001mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.