Lette, luftige og bløde pølsehorn lavet som sjove og uhyggelige mumier til halloween. De er perfekte i ungernes madpakke eller som let frokost eller snack her op til halloween. De er også et hit til børnefødselsdagen, halloweenfesten eller lignende arrangementer.
Bland mel, sukker, bagenzym samt salt i en røreskål. Jeg vil anbefale at man bruger en røremaskine til denne dej, da den skal æltes i lang tid.
300 g hvedemel, 10 g sukker, 2 ½ g Bageenzym (reklamelink), 6 g salt
Slå æg ud i en anden skål og pisk det sammen med mælken. Rør gæren ud i væsken.
1 æg, 185 g mælk, 25 g gær
Tilsæt nu blandingen af æg, mælk og gær til de tøre ingredienser, og ælt dejen i ca. 5 minutter på røremaskinen. Efter 5 minutter tilsættes det bløde smør og dejen æltes yderligere 15 - 25 minutter, afhængig af køkkenmaskinen og hvordan den ælter.
50 g smør
Dejen skal være helt glat og slippe skålen før den er klar.
Kom dejen over i en skål smurt med lidt smør eller olie. Dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 1 times tid.
Drys lidt mel på bordet, tag dejen ud og del den i 32 lige store portioner.
Rul nu hver portion dej ud til til en pølse på ca. 20 cm. Rul derefter dejpølsen rundt om hver pølse, husk at lade et stykke pølse være fri, der hvor øjnene skal sidde. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
32 pølser
Når alle pølsehorn er lavet, dækkes de til og hæver en halv time mens ovnen varmer op.
Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Når pølsehornene er hævet, skal de pensles. Slå æg ud og pisk det sammen med mælk, og pensel alle pølsehornene med blandingen.
1 æggeblomme, ½ dl mælk
Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn.
Nu skal pølsehornene bage i 13 - 15 minutter ved 200 grader over- og undervarme eller til de er gyldne og lækre.
Lad pølsehornene køle ned inden de pyntes med sukkerøjne og serveres.
32 sukkerøjne
Noter
Ingrediensnoter
Pølser - Du kan bruge de pølser du bedst kan lide. Vælg nogle der er cirka 10 cm i længde, eller del pølserne på midten hvis de er for lange. Vi bruger gerne almindelige pølsehornspøler, eller små kyllingepølser når vi laver pølsehorn.Sukkerøjne - Du kan lave sukkerøjne selv eller du kan købe dem online eller i specialbutikker. Disse sukkerøjne er fra Kagegrisen (reklamelink).Pølsehornsdej - Dejen er en ret traditionel gærdej. Jeg bruger lidt bageenzym i dejen for at give ekstra luftige pølsehorn. Det kan du springe over hvis du ikke har noget.
Opbevaring og pyntning
Hvis pølsehornene ikke skal serveres med det samme, anbefaler jeg at du opbevarer dem i køleskabet. Vent med at sætte øjnene på til lige inden de skal serveres. De kan nemlig godt blive lidt udtværede og bløde hvis de kommer i køleskabet. De kan også sagtens fryses. Igen synes jeg du skal vente med at sætte øjne på til de er tøet op og klar til servering. Så bliver resultatet bedst.