Madformadelskere / Højtider / Halloween / Halloween tapas

Halloween tapas


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Tapas er lækker aftensmad, og leder du efter en god ide til halloween mad, så er en omgang Halloween tapas måske lige sagen. Det er nemt at forberede, det smager godt, og så ser det super smukt ud. Læs med her og se hvordan du kan lave en lækker tapasanretning til halloweenfesten.

halloween tapas bræt med forskellige oste, pølser, skinke, oliven, pesto og en blodig brie pyntet med edderkopper

Uhyggelig tapas til halloween

Vi elsker tapas herhjemme, og det er noget der ofte er på menuen hvis vi skal hygge lidt ekstra, eller hvis vi får gæster. Det er bare lækker og nem gæstemad, og så er der noget for alle på sådan et tapasbord.

Du kan selvfølgelig helt selv vælge hvilke oste, pølser, brød og så videre du vælger at servere, men her i indlægget får du nogle gode ideer til hvad du kan vælge.

Jeg er her gået efter at finde mad der holder sig i røde, orange og sorte nuancer.

Det passer super godt til et halloween tema, og der er masser af lækker tapas mad i de farver.

Maden er anrettet på et stort træbræt, men du kan selvfølgelig vælge andre typer af fade hvis det lige er det du har tilgængeligt derhjemme.

Sidst men ikke mindst så har jeg gjort brien lidt ekstra uhyggelig med lidt blodige kradsemærker, pyntet med lidt små pyntegræskar og edderkopper for at gøre det lidt ekstra uhyggeligt. Meget mere behøver man sådan set ikke for at lave skøn halloween mad.

Du kan se mine ideer her som inspiration, og så skifte ud eller tilføje andet til dit egen tapasanretning. Det er helt op til dig selv.

halloween tapasfad med oste, pølse, pesto og meget andet pyntet uhyggeligt med edderkopper

Tapas ideer til halloween

Blodig Brie – En helt almindelig brie, som jeg har lavet nogle lange kradsemærker i med en gaffel, og fyldt rillerne ud med hindbærmarmelade. Nemt, og så ser det bare godt ud!

Hjemmelavede tortillachips – Jeg har lavet små hjemmelavede tortillachips, som er udstukket med små uhyggelige udstikkere med flagermus, spøgelser, græskar og andre halloweenmotiver. Find opskriften på Halloween tortillachips her.

Orange mad – Jeg har valgt mad i orange og rødlige nuancer, for at give det helt rigtige halloweenlook. Her er det for eksempel rød pesto, orange snackpebre, chiliost, og små peberfrugter med flødeost indeni. Gå på jagt efter orange mad i supermarkedet, og find selv andre ting du kan tilføje.

Sort mad – Her er det sorte oliven, en sort peberost og sorte vindruer, men du kan selvfølgelig sagtens finde andre ting også.

Brød og kiks – Server forskellige typer af brød kiks og knas. Vi har her rugbrødschips, grisinier, saltkiks, saltmandler og de hjemmelavede tortillachips.

Pølser og skinke – Vi har her købt forskellige typer af pølser og skinke. Vælg det I bedst kan lide. Vi kan godt lide at anrette det, så det lige er nemt at hapse et enkelt stykke af gangen.

Oste – Du kan vælge dine favoritter. Vi anbefaler at du skærer hårde oste ud på forhånd, så er det nemmere at tage et stykke.

Hvordan laver man halloween tapas?

Der er ikke så meget arbejde i at forberede tapas. Her får du mine råd til hvordan du kan gøre sådan et fad klar.

Jeg starter altid med at sætte de små skåle på fadet. Det kan for eksempel være med pesto eller anden dyppelse, oliven eller andre ting der skal serveres i en skål.

Herefter skærer jeg de store hårde oste ud i mindre stykker, og lægger dem på fadet sammen med hele bløde oste. Det er også her jeg laver den blodige brie med en gaffel og lidt hindbærmarmelade.

Så kommer jeg kiks, rugbrødschip, brødstænger og den slags på, og herefter grøntsager og frugt.

Til sidst kommer skinke og pølser på, de deles i enkelte stykker, og lægges på fadet så man nemt kan snuppe et enkelt stykke.

Nu er fadet sådan set klar til at servere eller sætte på køl indtil gæsterne kommer.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

blodige brie med kradsemærker til halloween tapas

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man et tapasfad?

Når du har anrettet din tapas, skal det opbevares på køl.

Andre tapasretter du måske vil synes om

tapasbræt til halloween med orange og sorte farver pyntet med græskar og edderkopper

Tips og tricks til en lækker tapas

  • Skær de hårde oste ud i enten trekantede stykker eller små tern alt efter ostens oprindelige form. Mange oste er i et trekantet stykker, og her er det nemt at skære skiver og anrette dem smukt, for eksempel hvis hvert andet stykke vendes om. Det gør dem også nemme at snuppe et stykke af på brættet. Snackoste som ementaler eller cheddar kan med fordel skæres i små tern lige til at hapse.
  • Læg de forskellige ting tæt sammen på fadet når du anretter, det får din tapas til at se smuk og overdådig ud.
  • Skil skiver af pølse og skinke ad, og rul eller fold dem sammen inden du anretter. Så er det nemmere at få fat i et enkelt stykke.

Serveringsforslag

  • Server din tapas for din familie.
  • Server for gode venner til en uhyggelig halloweenfest.

Mangler du en god ide til en halloweendessert? Så prøv vores Halloween chokolademousse

tapas med pølser, oste, oliven og andre ting pyntet til halloween
lækkert halloween tapasbræt

Opskrift på tapasbræt til halloween

Her får du vores inspiration på en lækker tapasanretning til halloween. Se den som inspiration, og byt ud eller tilføj andre ting du har lyst til at servere.

Vi håber du får lyst til at glæde familien med skøn tapas til halloween.

halloween tapas bræt med forskellige oste, pølser, skinke, oliven, pesto og en blodig brie pyntet med edderkopper
5 fra 2 stemmer

Halloween tapas

Opskrift på halloween tapas
Inspiration til at lave en dejlig tapas til halloween. Du kan sagtens skifte ud med andre elementer, eller tilføje dine egne favoritter. Se opskriften her som inspiration.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 0 min
Samlet tid 20 min
Ret Tapas
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser

Oste:

  • 1 brie
  • 1 spsk hindbærmarmelade
  • 1 peberost
  • 1 chiliost, skåret i skiver
  • 1 ementaler, Skåret i små tern
  • 1 cheddar, skåret i små tern

Pølse og skinke:

  • 100 g salami snackpølser
  • 150 g serranoskinke, eller anden skinke
  • 100 g chorizo

Brød og kiks:

Andet:

  • 1 pk små peberfrugter med ost
  • 1 glas rød pesto
  • 1 glas sorte oliven
  • 8 mini snackpebre, orange
  • 200 g vindruer, sorte
  • 100 g blåbær

Sådan gør du

  • Kom de ting der skal i skåle, for eksempel pesto og oliven og i små skåle, og stil dem på dit fad eller bræt.
  • Rids i brien med en gaffel, og fyld hindbærmarmelade i rillerne. Anret med andre bløde oste på et fad. Anret også de hårde oste der er skåret i mindre stykker.
  • Fordel kiks og brød samt frugt og grønt på fadet, og kom tilsidst pølser og skinker på. Pølser og skinke i skiver skilles ad, og rulles eller foldes sammen inden det kommes på fadet, så det er nemmere at tage.
  • Pynt gerne fadet med pyntegræskar, små edderkopper eller andet uhyggeligt halloweenpynt.
  • Happy Halloween

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Halloween mad, halloween tapas
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.