Populært:

Halloween citronfromage

5

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Halloween nærmer sig, og du kan faktisk lave en rigtig nem halloween dessert, som både børn og voksne elsker. Vores bud på en dessert er her en halloween citronfromage. En syrlig og luftig citronfromage med uhyggelige blodige mærker. Læs med her og få vores opskrift.

halloween citronfromage med blodige kradsemærker i små dessertglas

Uhyggelige desserter

Vi kender alle sammen citronfromage fra vores barndom. Det er nok en dessert som de fleste af os har fået serveres hos vores bedsteforældre.

Men her er den i en helt ny version, som din mormor nok ikke ville kunne finde på at sætte på bordet.

Nemlig i en uhyggelig og blodig udgave, med blodige kradsemærker på toppen af desserten.

Citronfromagen serveres i små glas, så de er perfekte ovenpå en god halloween middag eller noget du kan tage med til buffeten eller halloweenfesten.

De blodige kradsemærker ser super uhyggelige ud, men bare rolig, det er faktisk bare hindbærmarmelade. Men det behøver vi jo ikke at sige til nogen.

uhyggelig citronfromage i små glas som dessert med halloweenpynt

Ingrediensnoter

Citroner – Du skal selvfølgelig bruge citroner. Vælg altid økologiske citroner, for du skal bruge både citronskal og citronsaft.

Husblas – Man skal bruge husblas, men bare rolig, det er slet ikke så svært at arbejde med som mange tror.

Æg – Jeg bruger altid hele æg når jeg laver fromage. Den bliver virkelig lækker og luftig på denne måde.

Piskefløde – Der skal flødeskum i til sidst. Det er vigtigt at den ikke er pisket alt for meget, men at det er en let og luftig skum.

Hindbærmarmelade – De blodige kradsemærker er lavet med hindbærmarmelade. Det er drabeligt ud, men det smager altså sødt og lækkert. Du kan sagtens bruge en anden rød marmelade.

Hvordan laver man halloween citronfromage?

Det er heldigvis ikke svært at lave de farlige og uhyggelige desserter selv.

Læg først husblas i blød i koldt vand.

Det næste du skal gøre, er at piske sukker og æg rigtig godt sammen. I mens smeltes husblassen i et par skefulde varm citronsaft, og blandes efterfølgende med resten af citronsaften og citronskallen.

Nu skal det blandes sammen med æggesnapsen, og til sidst skal det vendes sammen med letpisket flødeskum, og fordeles i små glas. Glassene sættes på køl et par timer til fromagen har sat sig helt.

Når citronfromagen har sat sig, laves kradsemærker med en gaffel, og de små rilles fyldes med hindbærmarmelade. Du kan bruge en kødnål eller en tandstik til at “male” med marmeladen.

Nu er desserterne klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bræt med blodig citronfromage i små glas til halloween

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man de uhyggelige citronfromager?

De færdige desserter skal opbevares i køleskabet indtil servering. Du kan sagtens lave den klar i god tid, eller dagen før de skal serveres.

Kan jeg bruge andet end citron?

Ja denne fromage kan også laves med for eksempel appelsin, hvis du vil have en lidt sødere dessert.

Kan jeg fryse desserten ned?

Ja det kan du faktisk godt. Den kan holde sig en måneds tid i fryseren. Så hvis du har nogle der ikke bliver spist, kan du sagtens sætte den i fryseren.

Andre halloweenopskrifter du måske vil synes om

kranie med halloween desserter og skelethånd

Tips og tricks til opskriften

  • Lad desserten klar i god tid, så den bare skal sættes på bordet. Det er så dejligt at den står klar i køleskabet inden gæsterne kommer, og du ikke skal tænke mere på det.

Serveringsforslag

  • Server for din familie op til halloween
  • Server til halloweenfesten eller til sammenskudsgilde i børnenes skole eller institution.
  • Anret de små glas på et stort fad med kranier eller edderkopper.

Synes du denne dessert ser farlig ud? Så tjek lige vores opskrift på Halloween chokolademousse

små citronfromager med blodige kradsemærker i glas
små desserter af citronfromage til halloween

Opskrift på blodige halloween desserter

Her får du vores opskrift på halloween citronfromage. En uhyggeligt lækker dessert hvis du spørger os!

Den er nem at lave, og så er den super fin og dekorativ til halloween. Det er en dessert som både børn og voksne elsker, og du kan nemt lave den i forvejen. Vi håber du får lyst til at prøve den.

halloween citronfromage med blodige kradsemærker i små dessertglas
5 fra 1 stemme

Halloween citronfromage

Opskrift på halloween citronfromage
Den klassiske mormordessert med pakket ind i en ny og uhyggelig version med blodige kradsemærker. Den er perfekt til halloweenfesten eller sammenskudsgildet i børnenes skole.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Hviletid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 140 kcal

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 2 citroner, store (eller 3 mindre)
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk hindbærmarmelade

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
    4 blade husblas
  • Pisk æg og sukker rigtig godt til en luftig æggesnaps.
    3 æg, 100 g sukker
  • Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).
    2 citroner
  • Vrid nu husblassen, og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme under omrøring indtil husblassen er helt smeltet. Tag så gryden af varmen.
  • Den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal rundt i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen.
    3 dl piskefløde
  • Fordel citronfromagen i små glas, og sæt den på køl i 2 timer indtil fromagen har sat sig.
  • Lav kradsemærker med en gaffel eller en kødnål i toppen af fromagen. Fyld revnerne med lidt hindbærmarmelade, så det ligner blod. Jeg brugte en kødnål til at "male" med marmeladen i revnerne.
    1 spsk hindbærmarmelade
  • Server straks eller opbevar desserten i køleskabet indtil servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 140kcalKulhydrater: 11gProtein: 2gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.004gKolesterol: 69mgNatrium: 24mgKalium: 46mgFibre: 0.03gSukker: 10gA-vitamin: 427IUC-vitamin: 2mgCalcium: 24mgJern: 0.2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.