De fleste af os har nok et forhold til citronfromage. Herhjemme er det heldigvis ret godt hos både børn og voksne. Vi elsker simpelthen en god citronfromage, og heldigvis er den ret nem at lave selv. Her får du vores opskrift på en lækker, cremet og silkeblød fromage med citron. Eller som italienerne kalder den “panna cotta al limone”.
Nemt at lave i forvejen
Hvis du skal have gæster, så er det oplagt at vælge at lave citronfromage. Det er nemlig en virkelig god dessert du kan lave i forvejen.
Lav den gerne aftenen før eller om formiddagen, og så er desserten klar når middagen er spist.
Mange er bange for at kaste sig ud i at lave citronfromage, det er især på grund af husblassen. Men det er faktisk ikke særlig svært, og hvis du bare følger opskriften her, så skal det nok gå rigtig fint.
Ingrediensnoter
Citroner – Vi skal bruge økologiske citroner, da de ikke er sprøjtede. Da vi skal bruge skallen i vores dessert, er det meget vigtigt, da vi selvfølgelig ikke vil have sprøjtemidler i.
Husblas – Fromagen skal sættes med husblas. Og det er slet ikke så svært at arbejde med som du måske tror.
Æg – Jeg bruger friske æg, da danske æg er salmonellafri. Hvis du har det bedre med at bruge pasteuriserede, så gør du bare det.
Sukker – Det skal sukker i. Helt almindeligt hvidt sukker.
Piskefløde – Du skal vende flødeskum i fromagen til sidst for at få den rette luftige konsistens.
Hvordan laver man citronfromage?
Fremgangsmåden er ret enkel, og du kan lave desserten klar på under 30 minutter.
Det første du skal gøre, er at lægge husblassen i blød i koldt vand. Når du har gjort det, kan du piske æg og sukker til en luftig æggesnaps. Så skal du have revet citronskallen fint, og presset saften ud af citronerne bagefter.
Husblassen vrides for overskydende vand, og smeltes i en gryde i lidt citronsaft. Herefter blandes det med resten af citronsaften og skallen. Nu skal det vendes i æggesnapsen, og til sidst skal det hele vendes sammen med flødeskum.
Desserten fyldes i små glas eller i en stor skål, og så sættes den på køl et par timer for at sætte sig helt. Og voila – Så har du den bedste citronfromage!
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Desserten skal stå på køl indtil den skal serveres. Du kan godt pynte den nogle timer inden servering, så du ikke skal stå med det mens gæsterne er der.
Ja du kan også lave fromagen med andre citrusfrugter som lime eller grape. Det er også lækkert med en Appelsinfromage eller en Gin hass fromage med lime.
Andre fromageopskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Sørg for at piske æg og sukker rigtig godt, til det er en luftig æggesnaps. Jo luftigere den er, jo luftigere bliver den færdige dessert.
- Vær forsigtig når du vender flødeskummen i, du vil ikke slå luften ud af massen, for så bliver den ikke luftig nok når den har sat sig. Behold så meget luft i fromage-massen som muligt.
- Lav den mindst 2 timer før den skal serveres, så den kan nå at sætte sig ordenligt.
- Server i portionsglas som her eller i en stor skål, det er op til dig.
Serveringsforslag
- Du kan servere den som os i små glas, det er nemt og lækkert at få sådan en portionsanrettet dessert efter et lækkert måltid mad.
- Du kan også lave en stor skål og servere den på klassisk mormor-manér ved at sende skålen rundt ved bordet.
Elsker du citronfromage?
Prøv også at lave vores Påskekage med citronfromage, den er super lækker og nem at lave.
Opskrift på klassisk fromage med citron
Her er vores opskrift på en rigtig mormor citronfromage. Den er totalt klassisk og lige præcis som den skal være. Blød, cremet og så smager den af citron. På toppen er den pyntet med flødeskum.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave denne lækre dessert til din familie eller næste gang du skal have gæster til mad.
Citronfromage
Ingredienser
- 4 blade husblas
- 3 æg
- 100 g sukker
- 2 citroner, store (eller 3 mindre)
- 4 dl piskefløde
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.4 blade husblas
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.3 æg, 100 g sukker
- Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).2 citroner
- Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
- Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal i den luftige æggesnaps.
- Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen, gem lidt flødeskum til pynt (ca. 1 dl). Anret din citronfromage i en stor skål eller i mindre portionsglas, og stil den på køl i 2 timer så den kan sætte sig. Pynt med lidt flødeskum på toppen inden servering.4 dl piskefløde
Noter
Variationer
Du kan også lave denne fromage med andre citrusfrugter, prøv den for eksempel med lime. Du kan også lave en blanding af forskellige citrusfrugter.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. april 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Megalækker citronfromage. Fulgte opskriften slavisk og den blev virkelig god. Den bedste citronfromage jeg har smagt 🙂
Hej Morten
Tak for din tilbagemelding, det er vi glade for at høre!
Vi bruger også altid den opskrift, for den er bare lige i øjet.
Ha en dejlig weekend.
Mvh Tina