Hjem » Dessert » Citronfromage

Citronfromage

De fleste af os har nok et forhold til citronfromage. Herhjemme er det heldigvis ret godt hos både børn og voksne. Vi elsker simpelthen en god citronfromage, og heldigvis er den ret nem at lave selv. Her får du vores opskrift på en lækker, cremet og silkeblød fromage med citron. Eller som italienerne kalder den “panna cotta al limone”.

Citronfromage - Nem opskrift på klassisk dansk dessert i glas

Nemt at lave i forvejen

Hvis du skal have gæster, så er det oplagt at vælge at lave citronfromage. Det er nemlig en virkelig god dessert du kan lave i forvejen. Lav den gerne aftenen før eller om formiddagen, og så er desserten klar når middagen er spist.

Du skal ikke bruge ret mange ingredienser, der er nemlig kun 5 ting i denne lækre opskrift:

  • Husblas, det skal sætte din fromage, og bare rolig det er ikke spor svært at arbejde med.
  • Æg
  • Sukker
  • Citroner, selvfølgelig..
  • Piskefløde

Fremgangsmåden er ret enkel, og du kan lave desserten klar på under 30 minutter.

Citronfromage opskrift

Her er vores opskrift på en rigtig mormor citronfromage. Den er totalt klassisk og lige præcis som den skal være. Blød, cremet og så smager den af citron. På toppen er den pyntet med flødeskum.

Citronfromage - Nem opskrift på klassisk dansk dessert i glas
4.5 fra 4 stemmer

Citronfromage opskrift

Klassisk mormor dessert med syrlig smag
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 30 min
Hviletid 2 t
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 341 kcal

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 3 stk æg
  • 100 g sukker
  • 2 citroner, store (eller 3 mindre)
  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).
  • Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
  • Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal i den luftige æggesnaps.
  • Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen, gem lidt flødeskum til pynt (ca. 1 dl). Anret din citronfromage i en stor skål eller i mindre portionsglas, og stil den på køl i 2 timer så den kan sætte sig. Pynt med lidt flødeskum på toppen inden servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Kalorier: 341kcalKulhydrater: 22gProtein: 6gFedt: 27gMættet fedt: 16gKolesterol: 173mgNatrium: 60mgKalium: 130mgFibre: 1gSukker: 18gA-vitamin: 1099IUC-vitamin: 19mgCalcium: 65mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Citron, Dessert i glas, Fromage
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du prøve andre lækre desserter med prøv også citrontrifli med brændt marengs eller chokolademousse.

Tips og tricks til den bedste citronfromage

  • Sørg for at piske æg og sukker rigtig godt, til det er en luftig æggesnaps. Jo luftigere den er, jo luftigere bliver den førdige dessert.
  • Vær forsigtig når du vender flødeskummen i, du vil ikke slå luften ud af massen, for så bliver den ikke luftig nok når den har sat sig. Behold så meget luft i fromage-massen som muligt.
  • Lav den mindst 2 timer før den skal serveres, så den kan nå at sætte sig ordenligt.
  • Server i portionsglas som her eller i en stor skål, det er op til dig.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

2 kommentarer til “Citronfromage”

  1. 5 stars
    Megalækker citronfromage. Fulgte opskriften slavisk og den blev virkelig god. Den bedste citronfromage jeg har smagt 🙂

    Svar
    • Hej Morten

      Tak for din tilbagemelding, det er vi glade for at høre!
      Vi bruger også altid den opskrift, for den er bare lige i øjet.

      Ha en dejlig weekend.
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.