Vi elsker simpelthen citronfromage, og heldigvis er den ret nem at lave selv. Her får du vores opskrift på en lækker, cremet og silkeblød fromage med citron.

Flere søde sager
Citronfromage er en klassisk dansk dessert, som mange af os husker fra barndommen. Den holder dog stadig 100% hvis du spørger os, og det er noget vi ofte laver herhjemme når der kommer gæster.
Opskriften er god fordi
Nem – Det er slet ikke svært at lave fromage, og du skal ikke være bange for at arbejde med husblas.
Silkeblød og luftig – Et god fromage skal være helt glat og blød og så luftig! Det er sådan vores opskrift er, og hvis det er hvad du går efter så er du landet det rette sted.
Læseranbefaling
“Megalækker citronfromage. Fulgte opskriften slavisk og den blev virkelig god. Den bedste citronfromage jeg har smagt 🙂”
– Morten –
Ingrediensnoter
Citroner – Du skal bruge økologiske citroner, da de ikke er sprøjtede. Da vi skal bruge skallen i vores dessert, er det meget vigtigt, da vi selvfølgelig ikke vil have sprøjtemidler i.
Husblas – Fromagen skal sættes med husblas. Og det er slet ikke så svært at arbejde med som du måske tror. Her i opskriften er det husblas i blade du skal bruge, det kan købes i supermarkedet.
Æg – Jeg bruger friske æg, da danske æg er salmonellafri. Hvis du har det bedre med at bruge pasteuriserede, så gør du bare det.
Piskefløde – Du skal vende flødeskum i fromagen til sidst for at få den rette luftige konsistens, derfor er det vigtigt at du bruger en fløde der kan piskes til flødeskum, for eksempel almindelig piskefløde på 38% eller 36%.
Alternative ingredienser
Citron – Denne fromage kan også laves med appelsin, lime eller en blanding af forskellige citrusfrugter.
Hvordan laver man citronfromage?
Fremgangsmåden er ret enkel, og du kan lave desserten klar på under 30 minutter.
- Det første du skal gøre, er at lægge husblassen i blød i koldt vand.
- Så skal du piske æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Riv citronskallen fint, og pres saften ud af citronerne bagefter.
- Husblassen vrides for overskydende vand, og smeltes i en gryde i lidt citronsaft.
- Herefter blandes det med resten af citronsaften og skallen. Nu skal det vendes i æggesnapsen.
- Til sidst skal det hele vendes sammen med flødeskum.
- Desserten fyldes i små glas eller i en stor skål, og så sættes den på køl et par timer for at sætte sig helt. Og voila – Så har du den bedste citronfromage!
- Pynt med lidt flødeskum på toppen og for eksempel hakkede pistacienødder.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Pisk! – Sørg for at piske æg og sukker rigtig godt, til det er en luftig æggesnaps. Jo luftigere den er, jo luftigere bliver den færdige dessert.
Vend forsigtigt – Vær forsigtig når du vender flødeskummen i, du vil ikke slå luften ud af massen, for så bliver den ikke luftig nok når den har sat sig. Behold så meget luft i fromage-massen som muligt.
Lav den i god tid – Lav den mindst 2 timer før den skal serveres, så den kan nå at sætte sig ordenligt. Du kan med fordel lave den dagen før eller om formiddagen hvis den skal serveres til aften.
Servering – Server i portionsglas som her eller i en stor skål, det er op til dig. Du kan også fint lave dem i endnu mindre glas og servere dem til kagetapas sammen med andre lækkerier.
Ofte stillede spørgsmål
Desserten skal stå på køl indtil den skal serveres. Du kan godt pynte den nogle timer inden servering, så du ikke skal stå med det mens gæsterne er der.
Flere aftensmadsretter

Citronfromage
Ingredienser
- 4 blade husblas
- 3 æg
- 100 g sukker
- 2 citroner, store (eller 3 mindre)
- 4 dl piskefløde
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.4 blade husblas
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.3 æg, 100 g sukker
- Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).2 citroner
- Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
- Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal i den luftige æggesnaps.
- Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen, gem lidt flødeskum til pynt (ca. 1 dl). Anret din citronfromage i en stor skål eller i mindre portionsglas, og stil den på køl i 2 timer så den kan sætte sig. Pynt med lidt flødeskum på toppen inden servering.4 dl piskefløde
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. april 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Megalækker citronfromage. Fulgte opskriften slavisk og den blev virkelig god. Den bedste citronfromage jeg har smagt 🙂
Hej Morten
Tak for din tilbagemelding, det er vi glade for at høre!
Vi bruger også altid den opskrift, for den er bare lige i øjet.
Ha en dejlig weekend.
Mvh Tina