De fleste af os har nok et forhold til citronfromage. Herhjemme er det heldigvis ret godt hos både børn og voksne. Vi elsker simpelthen en god citronfromage, og heldigvis er den ret nem at lave selv. Her får du vores opskrift på en lækker, cremet og silkeblød fromage med citron. Eller som italienerne kalder den “panna cotta al limone”.

Nemt at lave i forvejen
Hvis du skal have gæster, så er det oplagt at vælge at lave citronfromage. Det er nemlig en virkelig god dessert du kan lave i forvejen. Lav den gerne aftenen før eller om formiddagen, og så er desserten klar når middagen er spist.
Du skal ikke bruge ret mange ingredienser, der er nemlig kun 5 ting i denne lækre opskrift:
- Husblas, det skal sætte din fromage, og bare rolig det er ikke spor svært at arbejde med.
- Æg
- Sukker
- Citroner, selvfølgelig..
- Piskefløde
Fremgangsmåden er ret enkel, og du kan lave desserten klar på under 30 minutter.
Citronfromage opskrift
Her er vores opskrift på en rigtig mormor citronfromage. Den er totalt klassisk og lige præcis som den skal være. Blød, cremet og så smager den af citron. På toppen er den pyntet med flødeskum.

Citronfromage opskrift
Ingredienser
- 4 blade husblas
- 3 stk æg
- 100 g sukker
- 2 citroner, store (eller 3 mindre)
- 4 dl piskefløde
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).
- Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
- Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal i den luftige æggesnaps.
- Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen, gem lidt flødeskum til pynt (ca. 1 dl). Anret din citronfromage i en stor skål eller i mindre portionsglas, og stil den på køl i 2 timer så den kan sætte sig. Pynt med lidt flødeskum på toppen inden servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Vil du prøve andre lækre desserter med prøv også citrontrifli med brændt marengs eller chokolademousse.
Tips og tricks til den bedste citronfromage
- Sørg for at piske æg og sukker rigtig godt, til det er en luftig æggesnaps. Jo luftigere den er, jo luftigere bliver den førdige dessert.
- Vær forsigtig når du vender flødeskummen i, du vil ikke slå luften ud af massen, for så bliver den ikke luftig nok når den har sat sig. Behold så meget luft i fromage-massen som muligt.
- Lav den mindst 2 timer før den skal serveres, så den kan nå at sætte sig ordenligt.
- Server i portionsglas som her eller i en stor skål, det er op til dig.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Megalækker citronfromage. Fulgte opskriften slavisk og den blev virkelig god. Den bedste citronfromage jeg har smagt 🙂
Hej Morten
Tak for din tilbagemelding, det er vi glade for at høre!
Vi bruger også altid den opskrift, for den er bare lige i øjet.
Ha en dejlig weekend.
Mvh Tina