Der er vist ikke noget der siger dansk sommer som en tallerken jordbær med fløde. Det er bare den mest fantastisk sommerdessert, som jo også er virkelig nem at lave.
Dansk sommer på en tallerken
Hvis man skal nævne en ingrediens der bare er dansk sommer, så er det nok jordbær. Og jordbær med fløde er bare en dessert, der skriger dansk sommer.
Derudover er det en super nem dessert, så man behøver faktisk ikke nogen egentlig opskrift. Nu deler vi den alligevel her, for at huske Jer på denne nemme dessert, og give inspiration til dem, der måske skal servere den for første gang.
Desserten er både skøn ovenpå et dejligt måltid sommermad, og som en eftermiddagssnack. Det er noget børnene elsker at få når de kommer hjem fra skole, og jordbær er jo fyldt med gode vitaminer.
Ingrediensnoter
Jordbær – Selvfølgelig friske danske jordbær, og meget gerne fra haven hvis du er så heldig.
Sukker – Vi bruger som regel bare almindeligt hvidt sukker ovenpå jordbær.
Fløde – Skal det være helt originalt, så brug piskefløde. Alternativt kan du servere dine jordbær med mælk hvis I ikke er vilde med den fede fløde, eller blande halvt mælk og halvt fløde.
Alternative ingredienser
- I stedet for almindeligt sukker, kan du servere dine jordbær med myntesukker eller hyldeblomstsukker.
Hvordan serverer man jordbær med fløde?
Ja, en egentlig opskrift behøver man jo ikke.
Men det er sådan her vi plejer at gøre:
Først renser vi jordbærene og fjerner blomsten, og skærer dem i mundrette stykker.
Derefter er det bare at komme dem i en tallerken, drysse lidt sukker over, og så hælde fløde hen over bærene. Så er det bare at spise med det samme, så man kan nå en portion mere.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jordbærsæsonen er typisk i juni og juli i Danmark. Derfor er det også her i sommermånederne helt oplagt at spise jordbær med fløde som dessert.
Andre jordbærdesserter du måske vil synes om
- Eton mess med jordbær
- Jordbærgrød
- Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær
- Jordbærkoldskål
- Jordbærsnitter
Tips og Tricks
- Vend jordbærene med sukker
- Du kan vende jordbærene med sukker på forhånd, og sætte dem i køleskabet. På den måde absorberer de noget af sødmen, og bliver bare super lækre når de skal serveres. Giv dem gerne sukker et par timer før de skal spises.
Serveringsforslag
- Server som dessert hele sommeren igennem. Det er altid et hit hos både børnene og voksne.
Elsker du jordbær?
Prøv også vores opskrift på Jordbær mojito og Rødgrød med fløde
Klassisk dansk jordbær med fløde
Herunder får du vores “opskrift” på klassisk dansk jordbær med fløde. Det er jo ikke rigtig en opskrift, men mere sådan en inspiration til hvordan du kan spise de lækre danske jordbær her om sommeren.
Der skal nemlig ikke så meget til, og med lidt sukker og fløde, så kommer man altså virkelig langt.
Jordbær med fløde
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 2 ½ dl piskefløde
- 2 spsk sukker, evt. mere eller mindre alt efter bærenes sødme
Sådan gør du
- Vask jordbærene og fjern blomsten. Skær dem i mindre stykker hvis de er meget store.500 g jordbær
- Anret jordbærstykkerne i en dyb tallerken eller skål. Drys med sukker og hæld piskefløde hen over.2 ½ dl piskefløde, 2 spsk sukker
- Spis dem med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her