Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Jordbær med fløde

Jordbær med fløde

/5

5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Der er vist ikke noget der siger dansk sommer som en tallerken jordbær med fløde. Det er bare den mest fantastisk sommerdessert, som jo også er virkelig nem at lave.

jordbær med fløde i tallerken med flødekande der hælder piskefløde ud over jordbærene.

Dansk sommer på en tallerken

Hvis man skal nævne en ingrediens der bare er dansk sommer, så er det nok jordbær. Og jordbær med fløde er bare en dessert, der skriger dansk sommer.

Derudover er det en super nem dessert, så man behøver faktisk ikke nogen egentlig opskrift. Nu deler vi den alligevel her, for at huske Jer på denne nemme dessert, og give inspiration til dem, der måske skal servere den for første gang.

Desserten er både skøn ovenpå et dejligt måltid sommermad, og som en eftermiddagssnack. Det er noget børnene elsker at få når de kommer hjem fra skole, og jordbær er jo fyldt med gode vitaminer.

tallerken med jordbær med fløde.

Ingrediensnoter

Jordbær – Selvfølgelig friske danske jordbær, og meget gerne fra haven hvis du er så heldig.

Sukker – Vi bruger som regel bare almindeligt hvidt sukker ovenpå jordbær.

Fløde – Skal det være helt originalt, så brug piskefløde. Alternativt kan du servere dine jordbær med mælk hvis I ikke er vilde med den fede fløde, eller blande halvt mælk og halvt fløde.

Alternative ingredienser

  • I stedet for almindeligt sukker, kan du servere dine jordbær med myntesukker eller hyldeblomstsukker.

Hvordan serverer man jordbær med fløde?

Ja, en egentlig opskrift behøver man jo ikke.

Men det er sådan her vi plejer at gøre:

Først renser vi jordbærene og fjerner blomsten, og skærer dem i mundrette stykker.

Derefter er det bare at komme dem i en tallerken, drysse lidt sukker over, og så hælde fløde hen over bærene. Så er det bare at spise med det samme, så man kan nå en portion mere.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

ske med jordbærstykker og fløde.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår er det sæson for friske jordbær?

Jordbærsæsonen er typisk i juni og juli i Danmark. Derfor er det også her i sommermånederne helt oplagt at spise jordbær med fløde som dessert.


Andre jordbærdesserter du måske vil synes om

skål med danske jordbær og kande med fløde ved siden af.

Tips og Tricks

  • Vend jordbærene med sukker
    • Du kan vende jordbærene med sukker på forhånd, og sætte dem i køleskabet. På den måde absorberer de noget af sødmen, og bliver bare super lækre når de skal serveres. Giv dem gerne sukker et par timer før de skal spises.

Serveringsforslag

  • Server som dessert hele sommeren igennem. Det er altid et hit hos både børnene og voksne.

Elsker du jordbær?

Prøv også vores opskrift på Jordbær mojito og Rødgrød med fløde
skål med jordbær med fløde.

Klassisk dansk jordbær med fløde

Herunder får du vores “opskrift” på klassisk dansk jordbær med fløde. Det er jo ikke rigtig en opskrift, men mere sådan en inspiration til hvordan du kan spise de lækre danske jordbær her om sommeren.

Der skal nemlig ikke så meget til, og med lidt sukker og fløde, så kommer man altså virkelig langt.

jordbær med fløde i tallerken med flødekande der hælder piskefløde ud over jordbærene.
Ingen stemmer endnu

Jordbær med fløde

Klassisk dansk dessert med søde jordbær, sukker og piskefløde på toppen. Det er nok den nemmeste sommerdessert du kan servere, men altså også en af de bedste.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 276 kcal

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 2 spsk sukker, evt. mere eller mindre alt efter bærenes sødme

Sådan gør du

  • Vask jordbærene og fjern blomsten. Skær dem i mindre stykker hvis de er meget store.
    500 g jordbær
  • Anret jordbærstykkerne i en dyb tallerken eller skål. Drys med sukker og hæld piskefløde hen over.
    2 ½ dl piskefløde, 2 spsk sukker
  • Spis dem med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 276kcalKulhydrater: 17gProtein: 3gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 71mgNatrium: 18mgKalium: 251mgFibre: 3gSukker: 14gA-vitamin: 934IUC-vitamin: 74mgCalcium: 61mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.