Hjem » Dessert » Jordbærgrød

Jordbærgrød

Jordbærgrød smager bare af sol og sommer. Det er sådan en smag, der for de fleste af os, bringer gode minder fra barndommen og mormors jordbærgrød. Det er en skøn dessert toppet med mælk eller fløde, eller du kan bruge den som topping på din morgengrød. Læs med her og få vores opskrift på en nem og lækker jordbærgrød.

hvid skål med jordbærgrød og kande med mælk ved siden af

Den bedste sommerdessert

Jordbærgrød er bare noget der smager af sommer. Og så er det en dessert der er super nem at lave.

Det er en dessert hele familien elsker herhjemme. Vi spiser den med lidt sødmælk på, men den kan også sagtens serveres som rødgrød med fløde.

Rødgrød kan du selvfølgelig lave her om sommeren når der er friske jordbær, men du kan også sagtens bruge frosne jordbær, så hvis du har flere end du kan spise lige nu, så frys dem endelig ned, også er der til rødgrød senere på året.

Jordbærgrød er en klassisk dansk dessert, som mange af os nok husker fra vores bedsteforældre. Men du kan altså også spises ovenpå en portion yoghurt eller ovenpå havregrøden om morgenen.

Hvis du får lavet mere end I kan nå at spise, kan du også bruge resterne i en trifli med makroner og flødeskum.

jordbærgrød med mælk/fløde på toppen

Ingrediensnoter

Jordbær – Brug friske danske jordbær, gerne fra din egen have hvis du har, eller frosne bær. Begge dele fungerer rigtig fint og smager skønt.

Sukker – Jeg bruger helt almindeligt sukker.

Vanilje – Vaniljepasta har vi altid hjemme, så det bruger jeg oftest. Du kan også erstatte lidt af sukkeret med vaniljesukker eller bruge vaniljepulver.

Kartoffelmel – Jeg jævner altid grød med kartoffelmel, for det har jeg lært fra min mor og mormor. Det synes jeg er nemmest, og man undgår en grød der smager af maizena. Du kan selvfølgelig også bruge maizena, så skal grøden bares koges rigtig godt igennem til sidst når jævningen er tilsat.

Hvordan laver man jordbærgrød?

Det er virkelig nemt at lave jordbærgrød, og det tager ikke ret lang tid. Når du først har klargjort jordbærrene, kan du lave den på 10 minutter.

Det er sådan set bare at komme jordbær, vand, vanilje og sukker i en gryde og koge det op. Grøden skal kun lige koge et par minutter, indtil jordbærrene er møre.

Herefter skal grøden jævnes. Jeg jævner altid med en blanding af vand og kartoffelmel. Du kan også bruge maizena.

Når grøden er jævnet skal den bare køle ned, og så er den klar til servering med mælk eller fløde.

jordbærgrød med mælk eller fløde

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man jordbærgrød?

Du kan sagtens lave din jordbærgrød i god tid. Den kan sagtens stå 3-4 dage i køleskabet.

Kan jordbærgrød fryses?

Det er ikke anbefalelsesværdigt at fryse den færdiglavede jordbærgrød. Konsistensen bliver lidt underlig. Du kan dog godt koge grøden men så lade være med at jævne den. Så kan den sagtens fryses ned, og så kan du koge den op og jævne den når den skal serveres.

Andre sommerdesserter med jordbær

jordbærgrød med mælk eller fløde i en skål med ske

Opskrift på rødgrød af jordbær

Her får du vores lækre og meget nemme jordbærgrød med fløde eller mælk på toppen. Det er en virkelig nem sommerdessert, som du hurtigt kan lave.

Det er en skøn dessert, som både børn og voksne elsker, og du kan lave den både på friske jordbær fra haven, eller på frosne jordbær fra fryseren.

Vi håber du får lyst til at prøve vores opskrift, som smager af sol og sommer og barndomsminder.

hvid skål med jordbærgrød og kande med mælk ved siden af
5 fra 1 stemme

Jordbærgrød

Opskrift på gammeldags jordbærgrød
Jordbærgrød med mælk eller fløde er en klassisk dansk dessert. Det er en skøn sommerdessert, som er nem at lave, og som hele familien elsker at få serveret. Du kan brug friske eller frosne jordbær, begge dele fungerer fint og smager skønt.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 148 kcal

Ingredienser

  • 1 kg jordbær, friske eller frosne
  • 3 dl vand
  • 120 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta

Jævning:

  • ½ dl vand
  • 3 spsk kartoffelmel

Sådan gør du

  • Vask jordbærrene og fjern de grønne blomster. Hvis du bruger frosne, er det selvfølgelig ikke nødvendigt.
  • Kom jordbær, vand, sukker og vanilje i en gryde og kog op under omrøring.
  • Når det koger, skrues ned til lav varme, låget lægges på, og grøden koger i 2-3 minutter.
  • Bland en jævning af vand og kartoffelmel, og hæld den gradvist i den kogende grød indtil du er tilfreds med konsistensen.
  • Lad grøden køle af, og server den med mælk eller fløde.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 148kcalKulhydrater: 37gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 7mgKalium: 295mgFibre: 4gSukker: 29gA-vitamin: 20IUC-vitamin: 98mgCalcium: 31mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dansk dessert, Friske jordbær, Gamle danske opskrifter, Klassisk dansk mad, Rødgrød med fløde, Sommerdessert
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.