Jordbærgrød smager bare af sol og sommer. Det er sådan en smag, der for de fleste af os, bringer gode minder fra barndommen og mormors jordbærgrød. Det er en skøn dessert toppet med mælk eller fløde, eller du kan bruge den som topping på din morgengrød. Læs med her og få vores opskrift på en nem og lækker jordbærgrød.
Den bedste sommerdessert
Jordbærgrød er bare noget der smager af sommer. Og så er det en dessert der er super nem at lave.
Det er en dessert hele familien elsker herhjemme. Vi spiser den med lidt sødmælk på, men den kan også sagtens serveres som rødgrød med fløde.
Rødgrød kan du selvfølgelig lave her om sommeren når der er friske jordbær, men du kan også sagtens bruge frosne jordbær, så hvis du har flere end du kan spise lige nu, så frys dem endelig ned, også er der til rødgrød senere på året.
Jordbærgrød er en klassisk dansk dessert, som mange af os nok husker fra vores bedsteforældre. Men du kan altså også spises ovenpå en portion yoghurt eller ovenpå havregrøden om morgenen.
Hvis du får lavet mere end I kan nå at spise, kan du også bruge resterne i en trifli med makroner og flødeskum.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Jordbær – Brug friske danske jordbær, gerne fra din egen have hvis du har, eller frosne bær. Begge dele fungerer rigtig fint og smager skønt.
Sukker – Jeg bruger helt almindeligt sukker.
Vanilje – Vaniljepasta har vi altid hjemme, så det bruger jeg oftest. Du kan også erstatte lidt af sukkeret med vaniljesukker eller bruge vaniljepulver.
Kartoffelmel – Jeg jævner altid grød med kartoffelmel, for det har jeg lært fra min mor og mormor. Det synes jeg er nemmest, og man undgår en grød der smager af maizena. Du kan selvfølgelig også bruge maizena, så skal grøden bares koges rigtig godt igennem til sidst når jævningen er tilsat.
Hvordan laver man jordbærgrød?
Det er virkelig nemt at lave jordbærgrød, og det tager ikke ret lang tid. Når du først har klargjort jordbærrene, kan du lave den på 10 minutter.
Det er sådan set bare at komme jordbær, vand, vanilje og sukker i en gryde og koge det op. Grøden skal kun lige koge et par minutter, indtil jordbærrene er møre.
Herefter skal grøden jævnes. Jeg jævner altid med en blanding af vand og kartoffelmel. Du kan også bruge maizena.
Når grøden er jævnet skal den bare køle ned, og så er den klar til servering med mælk eller fløde.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan sagtens lave din jordbærgrød i god tid. Den kan sagtens stå 3-4 dage i køleskabet.
Det er ikke anbefalelsesværdigt at fryse den færdiglavede jordbærgrød. Konsistensen bliver lidt underlig. Du kan dog godt koge grøden men så lade være med at jævne den. Så kan den sagtens fryses ned, og så kan du koge den op og jævne den når den skal serveres.
Andre sommerdesserter med jordbær
- Rødgrød med fløde
- Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær
- Jordbærkoldskål
- Eton mess
- Jordbærsnitter
Opskrift på rødgrød af jordbær
Her får du vores lækre og meget nemme jordbærgrød med fløde eller mælk på toppen. Det er en virkelig nem sommerdessert, som du hurtigt kan lave.
Det er en skøn dessert, som både børn og voksne elsker, og du kan lave den både på friske jordbær fra haven, eller på frosne jordbær fra fryseren.
Vi håber du får lyst til at prøve vores opskrift, som smager af sol og sommer og barndomsminder.
Jordbærgrød
Ingredienser
- 1 kg jordbær, friske eller frosne
- 3 dl vand
- 120 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta
Jævning:
- ½ dl vand
- 3 spsk kartoffelmel
Sådan gør du
- Vask jordbærrene og fjern de grønne blomster. Hvis du bruger frosne, er det selvfølgelig ikke nødvendigt.
- Kom jordbær, vand, sukker og vanilje i en gryde og kog op under omrøring.
- Når det koger, skrues ned til lav varme, låget lægges på, og grøden koger i 2-3 minutter.
- Bland en jævning af vand og kartoffelmel, og hæld den gradvist i den kogende grød indtil du er tilfreds med konsistensen.
- Lad grøden køle af, og server den med mælk eller fløde.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her