Eton mess

4.75

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.75

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Eton mess er en klassisk engelsk dessert bestående primært af jordbær, flødeskum og marengs. Den smager utroligt godt, og som navnet antyder, så gør det ikke noget hvis anretningen er lidt rodet. Du kan servere den i portionsglas eller i en stor skål. Læs med her og få vores nemme opskrift.

eton mess med jordbær, fløde og marengs i glas med mynte på toppen.

Nem og lækker sommerdessert

Når de danske jordbær kommer frem, så spiser vi virkelig mange jordbær herhjemme. Ja faktisk igennem hele sommeren. Tit er det jo “bare” jordbær med mælk eller fløde som dessert.

Men hvis man lige vil pifte desserten lidt ekstra op, så prøv med en Eton mess med jordbær.

Den tager ganske kort tid at lave, og så smager den altså helt forrygende. De søde jordbær sammen med vaniljecremen og søde små stykker knasende marengs er bare en dejlig kombination.

Det er en dessert som både børn og voksne elsker herhjemme. Vi serverer den gerne i portionsglas, for så er det så nemt lige at tage sådan et glas med ud på terrassen en sommeraften.

Du kan også vælge at servere den i en stor skål.

Eton mess er en klassisk engelsk eller britisk dessert. Man mener at den stammer fra Eton College, og den kan spores på skrift helt tilbage til 1893.

Det er simpelt og godt – jordbær, flødeskum og marengs! Så behøver man ikke så meget mere.

4 dessertglas med eton mess med jordbær vaniljecreme og marengs.

Ingrediensnoter

Jordbær – Friske danske jordbær er de allerbedste til denne dessert. Andre jordbær kan selvfølgelig også bruges. Du kan også vælge at koge en kompot af dine jordbær, men den er altså bedst med friske bær lige vendt i lidt sukker.

Marengs – Marengs består af æggehvider og sukker. Du kan nemt lave dem selv, eller du kan vælge at købe dem færdige. Det er op til dig. Her er vores nemme opskrift på marengskys.

Flødeskum – Flødeskum skal der til. Helt almindeligt piskefløde, og så lige en skefuld vaniljesukker i hvis det skal være ekstra godt. Vanilje passer bare rigtig godt til den fede creme og til de søde jordbær.

Hvordan laver man eton mess?

Vil du bage dine egne marengs, så er det det første du skal gøre. Du finder vores opskrift på kyskager her. Du kan sagtens bage dem i god tid og opbevare dem i en tætsluttende kagedåse.

Når du er klar til at lave din dessert, skal jordbærrene rengøres og skæres i kvarte. Så vendes de lige med lidt sukker og stilles mens du går videre.

Så skal der piskes flødeskum. I den lette flødeskum skal der lidt vaniljesukker og knuste marengs.

Du er du klar til at samle desserten. Jeg kan godt lide at komme det i glas i lag på lag af skiftevis jordbær og flødeskum med marengs. Det ser super flot ud.

Helt traditionel vendes jordbærrene i flødeskummen sammen med marengsen, men det er selvfølgelig op til dig hvordan du vil servere den.

På toppen kan man pynte med lidt ekstra marens og eventuelt lidt mynteblade. Så er desserten klar til servering.

Den fulde opskrift finder du længere nede på siden her.

eton mess dessert med jordbær i glas

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave desserten i god tid?

Så snart marengsen bliver blandet i flødeskummen, vil den begynde at blive blød. Derfor bør desserten samles lige inden servering. Du kan dog forberede de enkelte elementer så den er nem at samle. Bag marengsene, skær jordbær ud og vend dem med sukker og så i køleskabet, og pisk flødeskummen. Så skal desserten bare samles lige inden servering. Hvis det kniber med tiden, så kan den også godt klare at stå nogle timer i køleskabet.

Kan jeg bruge andet end jordbær?

I teorien kan du bruge alle slags frugter eller bær til denne dessert. Den er også skøn med hindbær eller brombær eller en blanding. Du kan også lave den med bagte rabarber eller en kompot af for eksempel blommer. Kun fantasien sætter grænsen.


Andre sommerdesserter du måske vil synes om

glas med eton mess dessert med lag af marinerede jordbær, flødecreme og marengs

Tips og Tricks

  • Forbered elementerne i god tid
    • Skal du selv bage marengs, så kan du med fordel bage dem i god tid, for eksempel dagen før. Du kan også forberede jordbærene, og stille dem på køl, så du bare lige skal samle desserten inden servering.

Serveringsforslag

  • Server som afslutning på et dejligt måltid sommermad.
  • Lav desserterne i små glas til en sommerfest eller som sødt indslag på en buffet.

Andre variationer af opskriften

Eton mess med rabarber
Den engelske Eton mess i en variation med bagte rabarber. Det er en dejlig og nem sommerdessert, som ud over de bagte rabarber består af flødeskum og marengs. Den perfekte kombination af syrlighed og sødme.
Gå til opskrift
eton mess med rabarber i høje margarita glas.
Eton mess med blommer
Den engelske Eton mess i en variation med bagte blommer. Det er en skøn sensommerdessert med blommer, fløde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskål.
Gå til opskrift
eton mess med blommer i glas med marengskys på toppen

Elsker du denne dessert?

Så skal du også prøve Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær eller Rabarbertrifli med makroner
eton mess dessert med jordbær i glas.

Opskrift på nem dessert med jordbær

Her får du vores opskrift på en klassisk engelsk dessert, Eton mess. Det er en nem dessert, og her kan alle være med. Det kan næsten ikke gå galt i køkkenet.

Den består af flødeskum med vanilje og marengs samt friske jordbær. En skøn sommerdessert som hele familien med garanti vi elske.

Vi serverer den her i glas, men du kan også servere den i en stor glasskål, hvis du ikke vil portionsanrette den. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften her i løbet af sommeren.

eton mess med jordbær, fløde og marengs i glas med mynte på toppen
4.75 fra 4 stemmer

Eton mess

Den klassiske engelske Eton mess, er en dejlig sommerdessert med jordbær, fløde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskål.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Dessert
Køkken Engelsk
Antal 4 personer
Kalorier 278 kcal

Ingredienser

  • 400 g jordbær
  • 2 spsk sukker
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 40 g marengskys, færdigkøbte eller hjemmelavede
  • Frisk mynte, til pynt

Sådan gør du

  • Hvis du selv vil bage marens, så skal du starte med det. Bag dem gerne i god tid eller dagen før. Du finder vores opskrift her.
  • Rens jordbærrene og skær dem i kvarte. Vend jordbærstykkerne med sukker og lad dem stå og trække mens du går videre med opskriften.
    400 g jordbær, 2 spsk sukker
  • Pisk fløden sammen med vaniljesukker til en let skum. Den skal ikke være alt for fast, men stadig danne bløde toppe.
    2 ½ dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
  • Knus marengsene i lidt mindre stykker, de behøver ikke være ensartede. Gem eventuelt et par stykker til pynt. Vend de resterende marengsstykker i vaniljeflødeskummen.
    40 g marengskys
  • Anret desserten i lag på lag. Først et lag vanilje/marengs-flødeskum, så et lag jordbær, så flødeskum og til sidst bær på toppen. Tilsæt også gerne saften fra jordbærrene. Pynt eventuelt med lidt mynteblade på toppen og server straks.
    Frisk mynte

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 278kcalKulhydrater: 16gProtein: 3gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gKolesterol: 86mgNatrium: 25mgKalium: 200mgFibre: 2gSukker: 12gA-vitamin: 931IUC-vitamin: 59mgCalcium: 57mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. juni 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

2 kommentarer til “Eton mess”

4.75 from 4 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.