Populært:

Marengskys

5

/5

1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hvem elsker ikke søde små marengskys eller kyskager? De er så nemme at lave, og kan spises som de er, eller som en del af en dessert. Marengs består af æggehvider og sukker, så du skal ikke bruge mange ingredienser. Få vores nemme opskrift på marengskys her.

marengskys eller kyskager i skål på skærebræt med jordbær

Søde kys af marengs

Hvis du har æggehvider i overskud er maregns altid en god ide. Det er så nemt at lave, og så tager det ingen tid. Marengskys er små søde marengs sprøjtet ud i toppen.

De smager dejligt som de er, og sådan en skål på bordet vil altid bringe lykke.

Du kan også bruge de små kyskager i forskellige desserter eller som pynt på kager. Kun fantasien sætter grænsen for hvor de kan bruges.

Du kan også bruge din fantasi når dine marengs skal sprøjtes ud. Du kan bruge en stjernetyl som her og så den karakteristiske kyskage-form, men du kan også bruge en rund tyl, eller kaste dig ud i forskellige figurer hvis du synes.

Det er altid sjovt at lave marengs med ungerne. Herhjemme er de helt vilde med at få en sprøjtepose i hånden og sprøjte de små toppe ud. Det kan være helt meditativt at sidde og lave små toppe.

Det er et sjovt lille projekt, som hele familien kan være med til, og så er det jo en bonus at de kan spises bagefter.

Marengs skal opbevares i en lufttæt emballage, så de ikke suger fugt, så bliver de nemlig bløde. Men i en kagedåse kan de nærmest holde uendeligt. I hvert fald flere måneder hvis børnene kan holde fingrene fra dem.

kyskager i en skål med jordbær og marengskys ved siden af skålen

Ingrediensnoter

Æggehvider – Hvis du har æggehvider tilbage fra at have brugt blommerne til noget andet, så er de oplagte at bruge til marengskys. Hvis jeg bare skal lave marengs, køber jeg gerne æggehvider i bæger, da man så ikke har blommerne til overs, og de er så nemme at arbejde med.

Sukker – Jeg bruger altid ganske almindeligt sukker. Det er fint til kyskager.

Hvordan laver man marengskys?

Det vigtigste når man skal lave marengskys, er at få marengsen pisket ordenligt. Først skal æggehviderne piskes helt stive.

Herefter skal sukkeret i én skefuld af gangen mens der fortsæt piskes. Til sidst er marengsen sej og blank, og så er den klar til at komme i sprøjteposen.

Kyskagerne sprøjtes ud på bageplader, som efterfølgende tørres i ovnen ved lav varme. Det er faktisk virkelig nemt at lave hjemmelavede kyskager!

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kyskager i skål med jordbær og marengskys ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man marengskys?

Marengskys skal opbevares på en måde så de ikke kan suge fugt. Det vil sige i en lufttæt emballage som en kagedåse på køkkenbordet er helt perfekt. De må endelig ikke stå i køleskabet, så bliver de bløde.

Kan jeg farve mine kyskager?

Ja. Du kan bruge pastafarve og farve dine marengs i lige præcis den farve du ønsker. Vend blot lidt pastafarve i den færdigpiskede marengs inden du kommer den i sprøjteposen, eller kom det i lidt af gangen sammen med sukkeret. Du kan også tilsætte striber af farve direkte i sprøjteposen, og på den måde få stribede marengskys.

Kan jeg tilsætte smag til mine marengs?

Ja du kan tilsætte den smag du ønsker. Det er nemmest med pulver eller koncentreret ekstrakt, for at undgå at marengsen bliver for flydende. Prøv for eksempel med lakridspulver, frysetørrede hindbær eller citronsyre. Du kan også dyppe de færdige kys i smeltet mørk chokolade eller give dem krymmel på toppen.

Andre opskrifter du måske vil synes om

skål med søde små marengskys og jordbær

Opskrift på nemme kyskager

Her får du vores opskrift på verdens nemmeste kyskager med kun 2 ingredienser. Vi laver ofte marengs med sukker og æggehvider og ikke andet. Det er aldrig noget problem.

Det er super vigtigt at dine æggehvider bliver pisket rigtig godt inden du begynder at komme sukkeret i, og så kun en skefuld sukker af gangen så du ikke risikerer at marengsen klasker sammen.

marengskys eller kyskager i skål på skærebræt med jordbær
5 fra 1 stemme

Marengskys

Opskrift på marengskys
Marengskys eller kyskager er en super nem og hurtig sød lille og luftig kage af marengs. De kan spises som de er, eller bruges i desserter for eksempel sammen med søde sommerbær og flødeskum. Du kan tilsætte farve eller smag til dine kyskager hvis du har lyst.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 50 kyskager
Kalorier 13 kcal

Ingredienser

 • 3 æggehvider
 • 150 g sukker

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
 • Pisk æggehviderne helt stive på en røremaskine eller med håndmixer. Du skal kunne vende skålen på hovedet uden at æggehviderne falder ud, før du tilsætter sukkeret.
 • Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du stadig pisker. Når alt sukkeret er tilsat, skal du fortsætte med at piske 5-10 minutter indtil marengsmassen er helt jævn, sej og glat.
 • Kom din marengsmasse på en sprøjtepose eventuelt med en stjernetyl.
 • Sprøjt små marengskys ud på bageplader beklædt med bagepapir. De skal være cirka 2-3 cm i diameter, eller den størrelse du skal bruge.
  marengs i sprøjtepose og marengskys på bageplade
 • Sæt pladerne i ovnen ved 100 grader varmluft, og lad marengene tørre i cirka 1 time. Tjek om de slipper bagepapiret, så er de færdige.
  marengskys på bageplade
 • Sluk for ovnen, og lad gerne dine marengs stå i ovnen mens den køler af.
 • Når kyskagerne er helt kølet af, kan de opbevares i tætsluttende glas eller lufttætte kagedåser. Her kan de holde i flere måneder.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1kyskageKalorier: 13kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 1gNatrium: 3mgKalium: 3mgSukker: 3gCalcium: 1mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.