Marengskys eller kyskager er en super nem og hurtig sød lille og luftig kage af marengs. De kan spises som de er, eller bruges i desserter for eksempel sammen med søde sommerbær og flødeskum. Du kan tilsætte farve eller smag til dine kyskager hvis du har lyst.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet15 minuttermin
Antal 50kyskager
Ingredienser
3æggehvider
150gsukker
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Pisk æggehviderne helt stive på en røremaskine eller med håndmixer. Du skal kunne vende skålen på hovedet uden at æggehviderne falder ud, før du tilsætter sukkeret.
3 æggehvider
Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du stadig pisker. Når alt sukkeret er tilsat, skal du fortsætte med at piske 5-10 minutter indtil marengsmassen er helt jævn, sej og glat.
150 g sukker
Kom din marengsmasse på en sprøjtepose eventuelt med en stjernetyl.
Sprøjt små marengskys ud på bageplader beklædt med bagepapir. De skal være cirka 2-3 cm i diameter, eller den størrelse du skal bruge.
Sæt pladerne i ovnen ved 100 grader varmluft, og lad marengene tørre i cirka 1 time. Tjek om de slipper bagepapiret, så er de færdige.
Sluk for ovnen, og lad gerne dine marengs stå i ovnen mens den køler af.
Når kyskagerne er helt kølet af, kan de opbevares i tætsluttende glas eller lufttætte kagedåser. Her kan de holde i flere måneder.
Noter
Ingrediensnoter
Æggehvider - Hvis du har æggehvider tilbage fra at have brugt blommerne til noget andet, så er de oplagte at bruge til marengskys. Hvis jeg bare skal lave marengs, køber jeg gerne æggehvider i bæger, da man så ikke har blommerne til overs, og de er så nemme at arbejde med.Smag - Du kan tilsætte den smag du ønsker til din marengsmasse. Det er nemmest med pulver eller koncentreret ekstrakt, for at undgå at marengsen bliver for flydende. Prøv for eksempel med lakridspulver, frysetørrede hindbær eller citronsyre. Du kan også dyppe de færdige kys i smeltet mørk chokolade eller give dem krymmel på toppen.
Tilberedning
Sprøjtearbejde - Du kan også bruge din fantasi når dine marengs skal sprøjtes ud. Du kan bruge en stjernetyl som her og så den karakteristiske kyskage-form, men du kan også bruge en rund tyl, eller kaste dig ud i forskellige figurer hvis du synes.Farvning af marengs - Du kan bruge pastafarve og farve dine marengs i lige præcis den farve du ønsker. Vend blot lidt pastafarve i den færdigpiskede marengs inden du kommer den i sprøjteposen, eller kom det i lidt af gangen sammen med sukkeret. Du kan også tilsætte striber af farve direkte i sprøjteposen, og på den måde få stribede marengskys.
Opbevaring
Marengskys skal opbevares på en måde så de ikke kan suge fugt. Det vil sige i en lufttæt emballage som en kagedåse på køkkenbordet er helt perfekt. De må endelig ikke stå i køleskabet, så bliver de bløde.