Fuglereder med flødeskum og friske bær er en af mine favoritdesserter her om foråret og om sommeren, men nu her i påsken har jeg lavet fuglerederne som påskereder. Man kan selvfølgelig pynte sine fuglereder helt som man har lyst til, læs med her og få den nemme opskrift.
Nem dessert med marengs
Disse reder er nemme at lave, og så bringer de glæde hos de fleste, både børn og voksne. Det er jo helt enkelt bare en almindelig marengs, som sprøjtes ud som fuglereder og bages i ovnen. Herefter skal de køle af, og så kan de fyldes lige præcis som man har lyst til.
Fuglereder i marengs er også en sikker vinder når de første jordbær kommer frem. Så er sådan en helt simpel rede med lidt friske jordbær med sukker på og måske lidt flødeskum altså helt fantastisk.
Det smager af sol og sommer for mig, og er den dessert vi kan spise mange gange i løbet af sæsonen.
De kan også fyldes med cremer af forskellig slags, frisk frugt og bær eller hvad du nu kan finde på. Det er helt op til dig.
Ingrediensnoter
Æggehvider – Du kan bruge æggehvider fra friske danske æg eller du kan købe æggehvider på karton eller bøtter i mange supermarkeder hvis du ikke vil stå tilbage med en masse æggeblommer. Hvis du bruger friske æg, kan du for eksempel bruge æggeblommerne til en dejlig Lemon curd som du kan fylde i dine fuglereder.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker.
Citronsaft – Lidt citronsaft i din marengs hjælper med at gøre den ekstra stabil så den bliver godt fast og holder formen når den sprøjtes ud i redeform.
Hvordan laver man marengs fuglereder?
Det er virkelig nemt at lave lækre fuglereder selv. Derudover er det meget billigere end at købe de færdige i supermarkedet, og så kan du jo få dem i præcis den størrelse du har lyst til når du laver dem selv.
Først skal marengsmassen piskes. Det gør vi ved at komme æggehvider og citronsaft i røreskålen, og piske det rigtig godt til det er hvidt skum. Herefter begynder vi at tilsætte sukkeret en skefuld af gangen mens vi stadig pisker. Når alt sukkeret er tilsat og marengsen er sej, blank og holder formen, så kommes den i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Marengsfuglerederne sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og så sættes den i ovnen og tørres indtil de er tørre og slipper bagepapiret. Det tager mellem en og halvanden time alt efter størrelsen på dine fuglereder.
Herefter slukkes ovnen og marengsene bliver stående i ovnen og køler ned. Herefter kan de fyldes med flødeskum, frugt og bær eller hvad du har lyst til at servere i dem.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan opbevare marengs i en tætsluttende bøtte. Her kan de nærmest holde sig uendeligt hvis de ikke kan suge fugt og blive bløde.
Andre marengsopskrifter du måske vil synes om
- Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær
- Rabarberkage med marengs
- Påskekage med lemon curd og brændt marengs
- Påskemazariner med lemon curd og brændt marengs
- Marengskys
Tips og tricks til opskriften
- Brug en røremaskine med piskeris eller en håndmixer når du skal lave marengs. Det er stort set umuligt at få den pisket ordenligt i hånden.
- Sørg for at piske marengsen længe nok, så den bliver helt sej og glat og holder formen. Ellers vil den flyde ud og du vil ikke få så skarpe reder med markeringen fra tyllen.
Serveringsforslag
- Server Marengs-fuglereder med flødeskum og jordbær
- Server med flødeskum, lemon curd og pyntet med påskeæg som en påskedessert.
Har du ekstra marengsmasse tilbage?
Lav nogle små marengskys ved siden af rederne på pladen. De er lækre at have stående til at snuppe en når trangen til noget sødt melder sig, eller de kan bruges som pynt på kager eller desserter.
Påskemad
Fuglerederne her er noget vi ofte laver til påske. Det er en nem og lækker påskedessert, som også fungerer godt til påskefrokosten.
Har du lyst til at prøve flere af vores påskeopskrifter, så tag et kig på Fyldte æg med rejer eller Lammekoteletter med citron. En anden ret vi også altid har på vores påskebord er Sønderjyske solæg, de smager simpelthen helt fantastisk, og er en del af vores påsketradition.
Opskrift på hjemmelavede fuglereder
Den her opskrift er helt enormt nem, og man skal kun bruge få ingredienser. Det er vigtigt at holde den lave temperatur på ovnen, og bage dem i lang tid ved lav temperatur, for at få den rigtige sprødhed på ydersiden og sejheden inde i midten. Sådan som en marengs skal være.
Skal du ikke bruge 10 fuglereder, kan du sagtens lave resten af massen om til marengskys eller hvad du synes de skal ligne. Formen er ikke så vigtig, de smager jo skønt lige meget hvad.
Fuglereder i marengs
Ingredienser
- 125 g æggehvide
- 250 g sukker
- 1 tsk citronsaft
Pynt
- Flødeskum
- Friske bær
- Påskeæg
- Eller andet fyld
Sådan gør du
- Kom æggehviden i en røreskål sammen med citronsaft. Pisk indtil æggehviden er helt stiv.125 g æggehvide, 1 tsk citronsaft
- Kom nu sukkeret i en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er tilsat skal du piske et par minutter mere indtil marengsen er glat og skinnende og sukkeret er helt opløst.250 g sukker
- Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt 10 fuglereder ud på en bageplade beklæde med bagepapir.
- Bag fuglerederne ved 110 grader i 60 minutter. Hvis de begynder at få farve må du skrue lidt ned for varmen.
- Afkøl fuglerederne på en rist.
- Fyld fuglerederne med påskeæg eller med flødeskum og friske bær.Flødeskum, Friske bær, Påskeæg, Eller andet fyld
Se video til opskriften
Noter
Ideer til fyld
- Fyld med sommerens første jordbær og flødeskum.
- Fyld med lemon curd og påskeæg som en påskedessert.
- Fyld med frisk frugt og råcreme som en opgraderet frugtsalat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tossenem og god opskrift.
Hej Annemette
Tak for din tilbagemelding, det er vi glade for at høre!
Mvh Tina
Hvor lang tid før man skal bruge dem kan man lave marengsrederne?
Hej Charlotte
Du kan godt lave dem nogle dage før, du skal bare sørge for at de er pakket i helt lufttæt emballage. Hvis de kan suge fugt, bliver de bløde ret hurtigt. Men i en lufttæt kagedåse kan de holde sig flere uger.
Mvh Tina, Madformadelskere