Sorter efter:

Populært:

Madformadelskere / Dessert / Fuglereder i marengs med påskeæg

Fuglereder i marengs med påskeæg

4.84

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.84

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Fuglereder med flødeskum og friske bær er en af mine favoritdesserter her om foråret og om sommeren, men nu her i påsken har jeg lavet fuglerederne som påskereder. Man kan selvfølgelig pynte sine fuglereder helt som man har lyst til.

Disse reder er nemme at lave, og så bringer de glæde hos de fleste, både børn og voksne. Det er jo helt enkelt bare en almindelig marengs, som sprøjtes ud som fuglereder og bages i ovnen. Herefter skal de køle af, og så kan de fyldes lige præcis som man har lyst til.

Fuglereder i marengs er også en sikker vinder når de første jordbær kommer frem. Så er sådan en helt simpel rede med lidt friske jordbær med sukker på altså helt fantastisk. Det smager af sol og sommer for mig, og er den dessert vi kan spise mange gange i løbet af sæsonen.

Fuglereder i marengs | opskrift på påskereder pyntet med æg - dejlig påske snack eller dessert, kan også serveres med flødeskum og friske bær

Fuglereder opskrift

Den her opskrift er helt enormt nem, og man skal kun bruge få ingredienser. Det er vigtigt at holde den lave temperatur på ovnen, og bage dem i lang tid ved lav temperatur, for at få den rigtige sprødhed på ydersiden og sejheden inden i midten. Sådan som en marengs skal være.

Skal du ikke bruge 10 fuglereder, kan du sagtens lave resten af massen om til marengskys eller hvad du synes de skal ligne. Formen er ikke så vigtig, de smager jo skønt lige meget hvad.

Fuglereder i marengs | opskrift på påskereder pyntet med æg - dejlig påske snack eller dessert, kan også serveres med flødeskum og friske bær
4.84 fra 6 stemmer

Fuglereder opskrift

Lækre sprøde fuglereder med blød marengs i midten!
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Dessert
Antal 10 Stk

Ingredienser

 • 125 g æggehvide
 • 250 g sukker
 • 1 tsk citronsaft

Pynt: Flødeskum, friske bær, påskeæg eller hvad du har lyst til

  Sådan gør du

  • Kom æggehviden i en røreskål sammen med citronsaft. Pisk indtil æggehviden er helt stiv.
  • Kom nu sukkeret i en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er tilsat skal du piske et par minutter mere indtil marengsen er glat og skinnende og sukkeret er helt opløst.
  • Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt 10 fuglereder ud på en bageplade beklæde med bagepapir.
  • Bag fuglerederne ved 110 grader i 60 minutter. Hvis de begynder at få farve må du skrue lidt ned for varmen.
  • Afkøl fuglerederne på en rist.
  • Fyld fuglerederne med påskeæg eller med flødeskum og friske bær.

  Hvad skal du huske til næste gang?  Vilkår for beregning af ernæringsdata
  KEYWORDS / SØGEORD Påske
  Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

  Påskemad

  Har du lyst til at prøve flere af vores påskeopskrifter, så tag et kig på Fyldte æg med rejer eller Lammekoteletter med citron. En anden ret vi også altid har på vores påskebord er Sønderjyske solæg, de smager simpelthen helt fantastisk, og er en del af vores påsketradition.

  Forårs- og sommerdessereter

  Vi har her på bloggen mange dejlige opskrifter på desserter. Om foråret og sommeren er vi glade for at bruge det vi får i haven. Det resulterer ofte i rabarberdessert eller Jordbær og hindbær med romskum. Vi kan også finde på at lave en lækker sorbet og servere i fuglerederne sammen med friske bær.

  Hvad synes du om opskriften?

  Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

  4 kommentarer til “Fuglereder i marengs med påskeæg”

   • Hej Charlotte

    Du kan godt lave dem nogle dage før, du skal bare sørge for at de er pakket i helt lufttæt emballage. Hvis de kan suge fugt, bliver de bløde ret hurtigt. Men i en lufttæt kagedåse kan de holde sig flere uger.

    Mvh Tina, Madformadelskere

    Svar

  Skriv en kommentar

  Opskriftsvurdering
  KONTAKT

  Redaktionen består af:
  Tina Westergaard Møller
  Rasmus Juul Møller

  Mad for Madelskere udgives af:
  WM Media
  CVR: 38046799
  Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
  [email protected]

  COPYRIGHT

  Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.