Fuglereder med flødeskum og friske bær er en af mine favoritdesserter her om foråret og om sommeren, men nu her i påsken har jeg lavet fuglerederne som påskereder. Man kan selvfølgelig pynte sine fuglereder helt som man har lyst til.
Disse reder er nemme at lave, og så bringer de glæde hos de fleste, både børn og voksne. Det er jo helt enkelt bare en almindelig marengs, som sprøjtes ud som fuglereder og bages i ovnen. Herefter skal de køle af, og så kan de fyldes lige præcis som man har lyst til.
Fuglereder i marengs er også en sikker vinder når de første jordbær kommer frem. Så er sådan en helt simpel rede med lidt friske jordbær med sukker på altså helt fantastisk. Det smager af sol og sommer for mig, og er den dessert vi kan spise mange gange i løbet af sæsonen.

Fuglereder opskrift
Den her opskrift er helt enormt nem, og man skal kun bruge få ingredienser. Det er vigtigt at holde den lave temperatur på ovnen, og bage dem i lang tid ved lav temperatur, for at få den rigtige sprødhed på ydersiden og sejheden inden i midten. Sådan som en marengs skal være.
Skal du ikke bruge 10 fuglereder, kan du sagtens lave resten af massen om til marengskys eller hvad du synes de skal ligne. Formen er ikke så vigtig, de smager jo skønt lige meget hvad.

Fuglereder opskrift
Ingredienser
- 125 g æggehvide
- 250 g sukker
- 1 tsk citronsaft
Pynt: Flødeskum, friske bær, påskeæg eller hvad du har lyst til
Sådan gør du
- Kom æggehviden i en røreskål sammen med citronsaft. Pisk indtil æggehviden er helt stiv.
- Kom nu sukkeret i en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er tilsat skal du piske et par minutter mere indtil marengsen er glat og skinnende og sukkeret er helt opløst.
- Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt 10 fuglereder ud på en bageplade beklæde med bagepapir.
- Bag fuglerederne ved 110 grader i 60 minutter. Hvis de begynder at få farve må du skrue lidt ned for varmen.
- Afkøl fuglerederne på en rist.
- Fyld fuglerederne med påskeæg eller med flødeskum og friske bær.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Påskemad
Har du lyst til at prøve flere af vores påskeopskrifter, så tag et kig på Fyldte æg med rejer eller Lammekoteletter med citron. En anden ret vi også altid har på vores påskebord er Sønderjyske solæg, de smager simpelthen helt fantastisk, og er en del af vores påsketradition.
Forårs- og sommerdessereter
Vi har her på bloggen mange dejlige opskrifter på desserter. Om foråret og sommeren er vi glade for at bruge det vi får i haven. Det resulterer ofte i rabarberdessert eller Jordbær og hindbær med romskum. Vi kan også finde på at lave en lækker sorbet og servere i fuglerederne sammen med friske bær.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tossenem og god opskrift.
Hej Annemette
Tak for din tilbagemelding, det er vi glade for at høre!
Mvh Tina
Hvor lang tid før man skal bruge dem kan man lave marengsrederne?
Hej Charlotte
Du kan godt lave dem nogle dage før, du skal bare sørge for at de er pakket i helt lufttæt emballage. Hvis de kan suge fugt, bliver de bløde ret hurtigt. Men i en lufttæt kagedåse kan de holde sig flere uger.
Mvh Tina, Madformadelskere