Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Fuglereder i marengs

Fuglereder i marengs

4.84

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.84

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Fuglereder med flødeskum og friske bær er en af mine favoritdesserter her om foråret og om sommeren, men nu her i påsken har jeg lavet fuglerederne som påskereder. Man kan selvfølgelig pynte sine fuglereder helt som man har lyst til, læs med her og få den nemme opskrift.

fuglereder i marengs klar til at blive fyldt og serveret som dessert

Nem dessert med marengs

Disse reder er nemme at lave, og så bringer de glæde hos de fleste, både børn og voksne. Det er jo helt enkelt bare en almindelig marengs, som sprøjtes ud som fuglereder og bages i ovnen. Herefter skal de køle af, og så kan de fyldes lige præcis som man har lyst til.

Fuglereder i marengs er også en sikker vinder når de første jordbær kommer frem. Så er sådan en helt simpel rede med lidt friske jordbær med sukker på og måske lidt flødeskum altså helt fantastisk.

Det smager af sol og sommer for mig, og er den dessert vi kan spise mange gange i løbet af sæsonen.

De kan også fyldes med cremer af forskellig slags, frisk frugt og bær eller hvad du nu kan finde på. Det er helt op til dig.

marengsfuglereder klar til at blive fyldt

Ingrediensnoter

Æggehvider – Du kan bruge æggehvider fra friske danske æg eller du kan købe æggehvider på karton eller bøtter i mange supermarkeder hvis du ikke vil stå tilbage med en masse æggeblommer. Hvis du bruger friske æg, kan du for eksempel bruge æggeblommerne til en dejlig Lemon curd som du kan fylde i dine fuglereder.

Sukker – Almindeligt hvidt sukker.

Citronsaft – Lidt citronsaft i din marengs hjælper med at gøre den ekstra stabil så den bliver godt fast og holder formen når den sprøjtes ud i redeform.

Hvordan laver man marengs fuglereder?

Det er virkelig nemt at lave lækre fuglereder selv. Derudover er det meget billigere end at købe de færdige i supermarkedet, og så kan du jo få dem i præcis den størrelse du har lyst til når du laver dem selv.

Først skal marengsmassen piskes. Det gør vi ved at komme æggehvider og citronsaft i røreskålen, og piske det rigtig godt til det er hvidt skum. Herefter begynder vi at tilsætte sukkeret en skefuld af gangen mens vi stadig pisker. Når alt sukkeret er tilsat og marengsen er sej, blank og holder formen, så kommes den i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Marengsfuglerederne sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og så sættes den i ovnen og tørres indtil de er tørre og slipper bagepapiret. Det tager mellem en og halvanden time alt efter størrelsen på dine fuglereder.

Herefter slukkes ovnen og marengsene bliver stående i ovnen og køler ned. Herefter kan de fyldes med flødeskum, frugt og bær eller hvad du har lyst til at servere i dem.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

marengs fuglereder og små marengskys til desserter

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rederne?

Du kan opbevare marengs i en tætsluttende bøtte. Her kan de nærmest holde sig uendeligt hvis de ikke kan suge fugt og blive bløde.

Andre marengsopskrifter du måske vil synes om

marengs fuglereder til dessert og små marengskys

Tips og tricks til opskriften

  • Brug en røremaskine med piskeris eller en håndmixer når du skal lave marengs. Det er stort set umuligt at få den pisket ordenligt i hånden.
  • Sørg for at piske marengsen længe nok, så den bliver helt sej og glat og holder formen. Ellers vil den flyde ud og du vil ikke få så skarpe reder med markeringen fra tyllen.

Serveringsforslag

Har du ekstra marengsmasse tilbage?

Lav nogle små marengskys ved siden af rederne på pladen. De er lækre at have stående til at snuppe en når trangen til noget sødt melder sig, eller de kan bruges som pynt på kager eller desserter.
Fuglereder i marengs til påskedessert eller til at fylde med jordbær eller andre frugter eller bær

Påskemad

Fuglerederne her er noget vi ofte laver til påske. Det er en nem og lækker påskedessert, som også fungerer godt til påskefrokosten.

Har du lyst til at prøve flere af vores påskeopskrifter, så tag et kig på Fyldte æg med rejer eller Lammekoteletter med citron. En anden ret vi også altid har på vores påskebord er Sønderjyske solæg, de smager simpelthen helt fantastisk, og er en del af vores påsketradition.

hjemmelavede fuglereder i marengs

Opskrift på hjemmelavede fuglereder

Den her opskrift er helt enormt nem, og man skal kun bruge få ingredienser. Det er vigtigt at holde den lave temperatur på ovnen, og bage dem i lang tid ved lav temperatur, for at få den rigtige sprødhed på ydersiden og sejheden inde i midten. Sådan som en marengs skal være.

Skal du ikke bruge 10 fuglereder, kan du sagtens lave resten af massen om til marengskys eller hvad du synes de skal ligne. Formen er ikke så vigtig, de smager jo skønt lige meget hvad.

fuglereder i marengs klar til at blive fyldt og serveret som dessert
4.84 fra 6 stemmer

Fuglereder i marengs

Opskrift på fugleder i marengs
Lækre sprøde marengs fuglereder med blød chewy marengs i midten! Fuld dem med lækre cremer, flødeskum, friske bær og påskeæg eller hvad du har lyst til. Det er en nem dessert som både børn og voksne elsker.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 10 Stk
Kalorier 103 kcal

Ingredienser

  • 125 g æggehvide
  • 250 g sukker
  • 1 tsk citronsaft

Pynt

  • Flødeskum
  • Friske bær
  • Påskeæg
  • Eller andet fyld

Sådan gør du

  • Kom æggehviden i en røreskål sammen med citronsaft. Pisk indtil æggehviden er helt stiv.
    125 g æggehvide, 1 tsk citronsaft
  • Kom nu sukkeret i en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er tilsat skal du piske et par minutter mere indtil marengsen er glat og skinnende og sukkeret er helt opløst.
    250 g sukker
  • Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt 10 fuglereder ud på en bageplade beklæde med bagepapir.
  • Bag fuglerederne ved 110 grader i 60 minutter. Hvis de begynder at få farve må du skrue lidt ned for varmen.
  • Afkøl fuglerederne på en rist.
  • Fyld fuglerederne med påskeæg eller med flødeskum og friske bær.
    Flødeskum, Friske bær, Påskeæg, Eller andet fyld

Se video til opskriften

Noter

Ideer til fyld

  • Fyld med sommerens første jordbær og flødeskum.
  • Fyld med lemon curd og påskeæg som en påskedessert.
  • Fyld med frisk frugt og råcreme som en opgraderet frugtsalat.
 

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1fugleredeKalorier: 103kcalKulhydrater: 25gProtein: 1gFedt: 0.1gNatrium: 21mgKalium: 21mgFibre: 0.001gSukker: 25gA-vitamin: 0.03IUC-vitamin: 0.2mgCalcium: 1mgJern: 0.02mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

4 kommentarer til “Fuglereder i marengs”

    • Hej Charlotte

      Du kan godt lave dem nogle dage før, du skal bare sørge for at de er pakket i helt lufttæt emballage. Hvis de kan suge fugt, bliver de bløde ret hurtigt. Men i en lufttæt kagedåse kan de holde sig flere uger.

      Mvh Tina, Madformadelskere

      Svar
4.84 from 6 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.